Martijn Krabbé woest over column in de Volkskrant

RTL 4-ster Martijn Krabbé vindt het echt niet leuk hoe de Volkskrant over zijn vader Jeroen Krabbé schrijft. De kunstcriticus van de krant, Rutger Pontzen, kan van hem het heen en weer krijgen. Dat laat hij blijken op Twitter. Pontzen is naar Zwolle afgereisd om daar de zesde voorstelling van Jeroen Krabbé te bekijken. Hij zag werken die geschilderd zijn met een uitstekende schildertechniek. “Maar een goed schilder maakt nog geen groot kunstenaar“, bitcht de kunstcriticus.

En Jeroen Krabbé is volgens hem geen groot kunstenaar. De technieken die hij toepast van de oude meesters waren vroeger uniek, maar: “Honderd jaar later is het salonfähig. Gracieus. Gemaniëreerd. Het oogt vlammend, maar komt niet tot ontbranding.”

En dan snoeihard: “De tentoonstelling in Zwolle is al met al toch een behaagzieke schreeuw van ‘Kijk pap, ik kan ook schilderen!’- maar dan met beide handen stevig aan het stuur.

Heel erg jammer, vindt Krabbé. “Waarom is het toch zo moeilijk om mijn vader zijn talenten te gunnen, Volkskrant?

Ook Thijs Römer vindt het te ver gaan. Hij zegt: “Denk dat Jeroen Krabbé back in the days de moeder van deze journalist net iets te hard gevingerd heeft in de wc van Arti er Amicitiae. Er klinkt woede door in zijn schrijven… #doesrustigman.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen