Soundos bij DWDD-comeback in bres voor klimaat-Greta

Geplaatst op wo 25 sep 2019 om 10:00

Je zou denken dat Soundos El Ahmadi een levenslang studioverbod opgelegd heeft gekregen van De Wereld Draait Door nadat ze zichzelf onsterfelijk belachelijk maakte als huiscabaretier van het programma, maar niets is minder waar. Gisteren was ze weer te zien in de BNNVARA-talkshow; gelukkig niet als cabaretière, maar als tafeldame. Tijdens het voorgesprekje sprong ze in de bres voor het boze klimaatmeisje Greta Thunberg, die vuur spuwde tijdens een speech in New York.

El Ahmadi keek de beelden (zie onderstaand) met bewondering. “Heftig, het komt binnen. Ik kippenvel nu nog steeds. En ik dacht: ik ga een beetje kijken op internet wat mensen ervan vinden. Ik denk: iedereen is natuurlijk blij en roept ‘heldin!’ Maar er gebeurt het een en ander, Matthijs… Niet normaal.”

De drek die Thunberg over zich heen krijgt is onvoorstelbaar, aldus El Ahmadi. “Kijk, klimaatontkenners zeggen altijd over klimaatactivisten dat ze idealistisch zijn en naïeve mensen, maar in discussies gebruiken de activisten altijd wetenschappelijk onderbouwde feiten en ontkenners niet. Als jij geen feiten kan gebruiken, wat kan je dan nog doen? Karaktermoord. En dat gebeurt nu tegen deze jongedame.”

Het Zweedse meisje krijgt het zwaar te verduren. “Ze zou acteren, ze zou nep zijn, haar uiterlijk wordt er bijgehaald, net als haar Asperger. Alles behalve inhoudelijk. Zelfs Trump heeft een heel sarcastisch, naar twitterberichtje over haar gestuurd.”

El Ahmadi boos: “Populistische activisten die vasthouden aan een verdorven verleden moeten nu gaan inzien dat de toekomst niet van hen is, maar van mensen zoals deze jongedame.”

Foto: BNNVARA
54 Reacties op “Soundos bij DWDD-comeback in bres voor klimaat-Greta”


 1. Alex

  Dit deed ze wel oké eigenlijk.

 2. Jan

  Wálgelijk wijf…

 3. "VeronicaDoetHet?....Beter!";

  Ach, Soundos. Die wordt toch door niemand serieus genomen. En die Greta voert inderdaad een act op. Je kan zien dat het ingestudeerde woede is. Krokodilletranen. Een soort kindsoldaat van het klimaat. Die extremisten denken, laten we kinderen inzetten want dan kan er niks tegengesproken if iets lelijks gezegd worden. Want kinderen zij onschuldige enzo. Triest.

 4. Remi

  Het was ténenkrommend, Soundos bij DWDD.
  Ze heeft er wederom niets van begrepen.

  Ze begrijpt niet dat alle negatieve Twitter-reacties één overeenkomst hebben;
  Mensen vinden Greta ZIELIG.

  Heeft dus niets te maken met haat, of zoiets …
  Twitteraars vinden het ontzettend triest wat er met dit meisje gebeurt.

  Soundos heeft dat niet door, of wil het niet snappen.

 5. Jan

  Waarom krijgt dat misselijke wijf iedere keer weer een podium ?

 6. Ty

  Ze had beter haar walging kunnen uitspreken over een mede allochtoon uit de Maghreb, die een anti semiet 8 minuten de ruimte gaf. Maar dat is normaal bij de VARA.

 7. [MikE]

  Ik ben helemaal klaar met geneuzel over het klimaat. Dat meisje doet net alsof die wereldleiders allemaal schuldig zijn, dat is toch te bizar voor woorden? Wij ZIJN allemaal schuldig. Wij willen rijden in auto’s op fossiele brandstof, wij willen vliegen, goedkope producten importeren uit Azië. Het is het volk die dit allemaal wil en niet noodzakelijkerwijs de regeringslijders.

  Als Rutte morgen besluit dat we niet meer mogen autorijden, dan is er overmorgen een revolutie en de dag daarna een nieuw kabinet. Het werkt gewoon niet zoals deze klimaatgekkies denken.

  Dit soort types kunnen ons wel verantwoordelijk houden, maar wij kunnen net zo goed onze voorouders de schuld geven. Zij hebben dit toch in gang gezet(?). Ik neem helemaal niemand iets schuldig.

  Natuurlijk moeten we gaan nadenken over het milieu en de impact van wat wij doen, maar echt simpel zal het niet zijn.

  En ik denk echt dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen:

  De laatste zomer in Nederland was ook niet extreem. We hebben gewoon een slechte zomer gehad.

  Droogte in veel gebieden van de wereld – wat vaak aan klimaat verweten wordt – heeft in feite niets te maken met klimaatverandering. Kijk naar Johannesburg: altijd al een droog gebied geweest met weinig water, de bevolking explodeert daar de laatste jaren en ineens is er sprake van droogte als gevolg van klimaatverandering. Dat is helemaal niet het geval. Er zijn daar gewoon miljoenen mensen bijgekomen die allemaal uit dezelfde beperkte waterbronnen voorzien worden.

  Het aantal bomen dat wordt gekapt in de Amazone neemt al jaren af. Vegetatie op aarde neemt zelfs toe de laatste jaren (netto meer vegetatie per jaar).

  Klimaatverandering is een constante verandering. Kleine ijstijden, perioden van warmte wisselen elkaar af. Vroeger kon je gewoon naar het VK lopen en idem voor Rusland Noord Amerika.

  Nogmaals: ik heb helemaal voor gezond verstand en een goed milieu, maar laten we ons niet gek maken!

 8. Sjaak

  Extreem links zet graag (net zoals een jaar of 80 geleden) graag kinderen in voor haar propaganda. Met de vluchtelingencrisis overleden kinderen en nu gehandicapte kinderen.

 9. jm

  Die speech van Greta Thunberg gezien, zal goed bedoeld zijn, en de boodschap is ook wel okay, maar ik denk dat ze met haar eerst even langs de exorcist moeten.
  Ze kijkt alsof ze bezeten is.
  Activiste Anne Fleur Dekker kan dat ook zo. Zijn die lui behekst ofzo??

 10. Henk

  Ze kunnen het niet laten……

 11. Ditkanniet

  Soundos begrijpt het niet allemaal
  een beetje googelen en dan denken
  dat je aan tafel mee kan praten ,de enige
  leuke Soundos was te zien bij
  expeditie Robinson .. verder zou ik
  zeggen bespaar je vernederingen
  en stop met tv optredens..🤔

 12. Karel

  @mike: als je niet weet waar je over praat, praat er dan niet over. Wat een woordendiarree.

 13. Huib

  Goed beargumenteerd door Soundos

 14. [MikE]

  @Karel: voor jou ga ik me uiteraard inhouden de volgende keer! Klimaatgekkie.

 15. Goert

  @Mike

  Ik ga dat echt niet allemaal lezen.

 16. [MikE]

  En noem eens 1 ding met argumenten? Kleine karel.

 17. [MikE]

  @Goert: Heb ik jou iets gevraagd? Sleezy Goert.

 18. Bart

  Ha Ha Soundos weet dus duidelijk niet waar ze over praat. Er zijn een heleboel wetenschappers die zeggen dat het hele klimaat gebeuren niet waar is. Over een paar jaar dan durven alle klimaatdrammers en niet meer over te zeggen omdat ze jaren lang hebben gelogen en alleen maar anderen hebben nagepraat. Zo ook dit meisje. En zo ook Soundos die er ook nog even haar deugende bekende Nederlander plasje over moet doen. Hou toch je mond Soundos en stopt met bekende Nederlander te willen zijn en grappig proberen te doen. Wat dat ben je niet. En wat dat laatste betreft. De wereld in de toekomst is van iedereen die dan leeft en het (extreem) links populistische geluid zal uiteindelijk niet het winnende geluid zijn.

 19. Hoer

  Jullie snappen het niet! Greta is de natuurlijke dochter van Linda Blair en later geadopteerd door die vergane Zweedse opera zangeres

 20. [MikE]

  @Bart: Exact Bart! De wereld vergaat al over 10 jaar zo lang als de mensheid bestaat. In de jaren 70 hadden het kranten het bijvoorbeeld over ‘global cooling’ en zou een ijstijd nabij zijn. Maar als ik dit zeg, dan zeggen die klimaatgekkies dat de wetenschap toen niet zo ver was als nu… Wat een nul argument.

 21. Bart

  @[MIKe] Helemaal mee eens!

 22. [MikE]

  Voor de liefhebber nog wat wetenschappelijke onzin uit de jaren 70:

  In the popular press the possibility of cooling was reported generally without the caveats present in the scientific reports, and “unusually severe winters in Asia and parts of North America in 1972 and 1973…pushed the issue into the public consciousness”.

  In the 1970s, the compilation of records to produce hemispheric, or global, temperature records had just begun.

  Spencer R. Weart’s history of The Discovery of Global Warming states that: While neither scientists nor the public could be sure in the 1970s whether the world was warming or cooling, people were increasingly inclined to believe that global climate was on the move, and in no small way.

  On January 11, 1970, the Washington Post reported that “Colder Winters Held Dawn of New Ice Age”.

  On April 16, 1970, the Boston Globe published an article titled, “Scientist predicts a new ice age by 21st century.”

  In 1972, Emiliani warned “Man’s activity may either precipitate this new ice age or lead to substantial or even total melting of the ice caps…”.[21] By 1972 a group of glacial-epoch experts at a conference agreed that “the natural end of our warm epoch is undoubtedly near”;[22] but the volume of Quaternary Research reporting on the meeting said that “the basic conclusion to be drawn from the discussions in this section is that the knowledge necessary for understanding the mechanism of climate change is still lamentably inadequate”. Unless there were impacts from future human activity, they thought that serious cooling “must be expected within the next few millennia or even centuries”; but many other scientists doubted these conclusions.[23][24]

  In 1972, George Kukla and Robert Matthews, in a Science write-up of a conference, asked when and how the current interglacial would end; concluding that “Global cooling and related rapid changes of environment, substantially exceeding the fluctuations experienced by man in historical times, must be expected within the next few millennia or even centuries.”[25]

  On January 29, 1974, the Guardian published an article titled, “Space satellites show new ice age coming fast.”[26]

 23. Mick

  Greta is kindermisbruik van de elite. Over 12 jaar is de wereld kapot aldus Greta, klimaat is een nieuwe religie om het volk onderdanig te houden en uit te knijpen door de elites.

 24. [MikE]

  Ik stap zo weer lekker in mijn benzine slurpende auto, vanavond koken op gas, de verwarming lekker aan (toch wel koel), nog even een warm bad en misschien eens nadenken over een lange vliegreis binnenkort naar een warm en ver land.

 25. pieter baan

  Want Greta is geen populistische activiste. Ach, reageer nu op een uitlating van ene Soundos. Dom

 26. MC kijker

  Jezus wat een lappen tekst van die [Mike]! Daarvoor kom ik niet op deze site.

 27. [MikE]

  @MC kijker: Graag gedaan!

 28. K.C.T.

  Soundos,,, overgewaardeerd links achterlijk islamitisch gedrocht,,, kan helemaal niks,,, zelfs humor is aan haar niet besteed BNers afschaffen die groep !!!

 29. JohanV

  Sounds begrijpt het niet helemaal dus ga even terug naar de schoolbanken.

 30. Paut Pielusma

  Dit is weer zo een vrouw die eigenlijk niets toevoegt in een programma dat ook weer niets toevoegt, zo leeg, Net als deze reactie. Kappen met die hap.

 31. Karel

  De linkse dwdd redactie steekt wederom een dikke middelvinger op naar nederland met soundos aan tafel. Bah.

 32. blas

  Ook weer zo’n gekochte ziel. Als je het voorgekauwde extreem linkse leugenpraatje verkoopt, zit je constant met je achterlijke hoofd op tv, denkt ze. Zie ook Jan Jaap van der Wal en veel andere (totaal – niet) ”cabaretiers”. Domme Spijkerkop hoofden.

 33. Ron

  Helemaal eens met het betoog van Soundos. Goed verhaal.

 34. Maarten

  Mike is een zolderkamerautist.

 35. [MikE]

  @Maarten: Bedankt voor je inhoudelijk sterke argumenten. Mutsige Maarten.

 36. Henk

  Het is toch raar dat zo veel mensen achter dat meisje aanlopen, alsof ze een ziener is.

 37. Oldnoskool

  Ze ging daarna zonder feiten lekker Trump afzeiken. Dat mag dan weer wel.

 38. wes

  Ach die Soundos denkt gewoon: als ik dat stomme linkse praatje verkoop, wordt ik een soort 2e Jan Jaap de talentloze drammer, constant op tv. En tuurlijk wordt dat gepakt, want bij de TV zijn ze niet al te snugger, blijkt wel. Reetlikkers allemaal.

 39. Detaillist

  Soundos was op 26 maart jl. al tafeldame bij DWDD. De eerste alinea is overbodig in dit artikel.

 40. Tim H

  Wie neemt Soundos überhaupt serieus?

 41. Annoniemus

  Dat Zweedse klimaat-engertje met dat stuurse hoofd is geframed en doet louter geacteerd een kunstje , wat ondersteund word door een handjevol klimaat-terroristen !

 42. #RTL Kijker - de enige echte#

  Tim H

  Haar man…

 43. Mark

  Allebei irritante wijven. Mss kan MC een poll doen?

  Team Greta of Team Soundos?

 44. Propaganda is niet oké

  “in discussies gebruiken de activisten altijd wetenschappelijk onderbouwde feiten en ontkenners niet”.
  Het is precies omgekeerd, beste Soundos. De klimaathysterici gebruiken geen feiten want die zijn er niet!! Dit is pure linkspropaganda, uiteraard in DWDD, op de publieke omroep.

 45. AN

  Haha, feiten bestaan niet? Neem er nog eentje.

 46. Geronimo

  Krijgt Soundos werkelijk een tweede kans? Moet eerlijk zeggen dat ik niks heb met de ietwat stompe links mavohumor van types als Soundos en die schele malloot van SBS6.

 47. Jaap Aap

  Soundos is jaloers dat Greta straks de grootste randdebiel van het westelijk halfrond wordt.. Greta is een geschifte actrice, Soundos een irritante klapjosti.

 48. aammehoela

  Wat mij altijd verbaasd is dat het klimaat links of rechts zou zijn. Als je erin gelooft ben je links, als je ondanks alle rapporten (vandaag weer een van het IPCC) er niet in gelooft ben je rechts. Nou nou alsof de aarde daarin gelooft. Succes met de ontkenning, de kinderen straks zullen beseffen hoe triest deze mensen gedacht hebben en het niet wilden geloven. Ach ja, in de jaren ’30 geloofde men ook in Hitler, die was wel rechts .

 49. @aammehoela

  VerbaasT.
  Klimaatgekkie.

 50. Joris Driepinter

  Goeie ballen, de Soundos.

 51. anoniem

  Hoeveel gaat de zeespiegel dan precies stijgen en krijgen we ook orkanen? Zijn we in NL daar wel genoeg op voorbereid?

 52. [MikE]

  Allemaal je bek houden. Gewoon gas stoken.

 53. [MikE]

  Die hele climate change is een hoax! Snap het nou!

 54. Geronimo

  @aammehoela. Was de NSDAP wel rechts? Trouwens wel stijlvol hoor om je betoog kracht bij te pogen zetten middels een onvervalste Godwin.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.