Soundos bij DWDD-comeback in bres voor klimaat-Greta

Je zou denken dat Soundos El Ahmadi een levenslang studioverbod opgelegd heeft gekregen van De Wereld Draait Door nadat ze zichzelf onsterfelijk belachelijk maakte als huiscabaretier van het programma, maar niets is minder waar. Gisteren was ze weer te zien in de BNNVARA-talkshow; gelukkig niet als cabaretière, maar als tafeldame. Tijdens het voorgesprekje sprong ze in de bres voor het boze klimaatmeisje Greta Thunberg, die vuur spuwde tijdens een speech in New York.

El Ahmadi keek de beelden (zie onderstaand) met bewondering. “Heftig, het komt binnen. Ik kippenvel nu nog steeds. En ik dacht: ik ga een beetje kijken op internet wat mensen ervan vinden. Ik denk: iedereen is natuurlijk blij en roept ‘heldin!’ Maar er gebeurt het een en ander, Matthijs… Niet normaal.”

De drek die Thunberg over zich heen krijgt is onvoorstelbaar, aldus El Ahmadi. “Kijk, klimaatontkenners zeggen altijd over klimaatactivisten dat ze idealistisch zijn en naïeve mensen, maar in discussies gebruiken de activisten altijd wetenschappelijk onderbouwde feiten en ontkenners niet. Als jij geen feiten kan gebruiken, wat kan je dan nog doen? Karaktermoord. En dat gebeurt nu tegen deze jongedame.”

Het Zweedse meisje krijgt het zwaar te verduren. “Ze zou acteren, ze zou nep zijn, haar uiterlijk wordt er bijgehaald, net als haar Asperger. Alles behalve inhoudelijk. Zelfs Trump heeft een heel sarcastisch, naar twitterberichtje over haar gestuurd.”

El Ahmadi boos: “Populistische activisten die vasthouden aan een verdorven verleden moeten nu gaan inzien dat de toekomst niet van hen is, maar van mensen zoals deze jongedame.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen