‘Radio 538 brokkelt af nu Edwin Evers weg is’

Nu Edwin Evers weg is bij Radio 538, brokkelt de zender van Talpa Radio langzaam af. Dat stelt het AD in een analyse over de nieuwste luistercijfers. Radio 538 was jarenlang de onbetwiste marktleider, maar dat is al een poosje niet meer zo. Tegenwoordig heeft de publieke zender NPO Radio 2 het goud in handen en dat ligt volgens het AD aan het vertrek van Evers. “In de meest recente meting is te zien dat het koninkrijk van het hitstation langzaam afbrokkelt“, schrijft het dagblad vandaag.

Het AD wijst erop dat Radio 538 een jaar geleden nog fier marktleider was met 11,5 procent marktaandeel in de doelgroep, terwijl NPO Radio 2 tweede was met 10,6 procent. “Radio 2 (11,9 procent) heeft nu diezelfde voorsprong te pakken op Radio 538 (11,0 procent).

Radio 538 is nog wel marktleider in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar. Daarin noteert de zender 16,4 procent marktaandeel. “Maar dat waren er afgelopen jaar in dezelfde periode nog 18,4 procent. Een daling die in de radiowereld als fors kan worden bestempeld.”

Qmusic zit juist flink in de lift: die zender is gestegen van 14,5 procent vorig jaar naar 15,8 procent nu. “Zonder Edwin Evers lijkt Radio 538 niet langer de grootste zender van het land. Dat zijn ze al niet meer in de algemene doelgroep, maar het lijkt een kwestie van tijd voor Qmusic ze ook in de commerciële doelgroep van de troon stoot.

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen