‘Misschien wil Matthijs over maand wel weer door’

Geplaatst op vr 06 sep 2019 om 10:30

Cécile Koekkoek, sinds dit seizoen de nieuwe eindredacteur van De Wereld Draait Door, sluit niet uit dat Matthijs van Nieuwkerk over een maand alweer terug komt van zijn ideeën om na dit vijftiende jaargang te stoppen met zijn talkshow. Dat zegt ze in de Volkskrant. Van Nieuwkerk heeft bevestigd dat hij overweegt om na dit seizoen, vlak voordat hij in de zomer van 2020 aan de balkenendenorm moet gaan voldoen, te stoppen met zijn razendpopulaire NPO 1-show.

De presentator zei laatst in de LINDA. dat ‘er een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen’. “Hij zei ook dat hij altijd wikt en weegt. Dat snap ik ook wel. Het is niet niks om elke dag zo’n programma te presenteren, jaar in, jaar uit. Dan is het niet zo gek dat het een keer mooi is geweest. Maar misschien zijn de twijfels over een maand wel verdwenen“, zegt Koekkoek.

Het maakt Koekkoeks ambitie er niet minder om. Hoewel het dus misschien haar enige seizoen zal zijn, wil ze het onderste uit de kan halen bij DWDD. “Wij zijn De wereld draait door, en wij moeten steeds vernieuwen. Steeds de anderen een stap voor blijven. Dat is het streven.

Heel veel talkshows zijn op elkaar gaan lijken. Pauw laat nu ook filmpjes zien, M ook, en vaak treedt er een bandje op of zitten er muzikanten aan tafel. Het daagt Matthijs heel erg uit om onderscheidend te blijven, ook al wordt het steeds moeilijker.

Het Volkskrant-interview met Cécile Koekkoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Tom Tenseldam
26 Reacties op “‘Misschien wil Matthijs over maand wel weer door’”


 1. RaymondVL

  DWDD, kant en klare meuk geconsumeerd door jaknikkende zombies roerend in een kopje koffie met een koekje d’r bij. Zie hier het faillissement van zelfdenkend Nederland.

 2. Nick

  Pratend kapsel en tevens leeghoofd CocaineKerk moet eens normaal op een foto staan.

  Lachwekkende man.

 3. Henk

  Kijk ‘m staan met zijn belastinggeldgraai-gepekop.
  Over 1 jaar staat hij op die manier naast John de Mol.

 4. Roel

  Hij is de beste, ik kijk er altijd weer naar uit als het seizoen weer begint.

 5. Blanke Jan

  De zwartepieten-discusie is weet in het land. Let’s go, peoples!!!!!

 6. echt nieuws

  Matthijs wil weg en was al weg geweest als BNNVARA hem had laten gaan. Matthijs wilde Koekkoek helemaal niet. Zo keep on dreaming Koekkoek.

 7. pieter

  Henk Nick en Henk

  Omdat ’t niks is het ’t 15 jaar dat dit programma presenteert
  jullie vergeten dat ’t geen verplichting is om er naar te kijken
  de reactie van jullie is gewoon afgunst .

 8. Ron

  Ik mis de oude opzet van De TV Draait Door. Dat waren samen met Lucky TV (ook niet meer dagelijks) de 2 leukste items uit DWDD.

 9. Ron

  Je zou denken dat met Man Bijt Hond er weer geweldige quotes zijn om te gebruiken in DTVDD.

 10. Aksss

  Ik ben links en wil 6 ton nu anders stop ik boeehoeeee

 11. pieter

  Aksss

  Je hebt niks te willen presteer eerst maar eens

 12. oijoepio

  Wat een bitterheid allemaal hierboven. Maar wel tof dat al al die zuurpruimen een loonverhoging weigeren als dat hun in de nabije toekomst wordt aangeboden. Zo consequent zijn ze wel.

 13. sukkel

  Laat hem lekker wegblijven wat een fakekop met zn tuitbekkie

 14. Timo de zridder

  ‘Pauw laat nu ook filmpjes zien’, volgens mij deed Jack Spijkerman dat in 1996 al. Maar oké.

 15. Henk

  Wat zou een jonge nieuwe presentator (ipv €$van Nieuwkerk) verfrissend zijn voor DWDD

 16. Molly

  Altijd dat gezeur over jongere mensen. Alsof die het allemaal zoveel beter zullen doen.

 17. Vincent

  In het verleden is wel eens geprobeerd om in de zomer, met hetzelfde format en andere presentatoren, door te gaan (‘De zomer draait door’). Dat werd een behoorlijke mislukking. Het format is van de omroep, dus als ze hetzelfde zouden kunnen maken met een andere, goedkopere presentator hadden ze dat natuurlijk allang gedaan. Matthijs is uniek en zijn geld waard. Dat wordt in no time weer terug verdiend met de Ster-inkomsten.

 18. Henk

  Misschien wil Van Nieuwkerk wel zonder helm naakt op een brommer rijden…
  Misschien, he

 19. 123

  Mag de gewone De TV Draait Door weer terugkomen? En achter elke uitzending een LuckyTV? En de één minuut-regel voor bands/groepen/zangers? Kortom: terug naar hoe het was. Lijkt mij fijn.

 20. Dij Enkletser

  Dit dank je de Koekoek !

 21. Dij Enkletser

  De Koekoek van DWDD spreidt de vleugels bij het vallen van de Avond !

  (>>Overwinningsspeech van Thierry B.)

 22. Dominee Bonk

  Matthijs van Nieuwkerk is een uitgekookte geldpakker. Die weet de belastingbetaler wel uit te kleden. Kijk naar die valse grijns. Nee die komt zeker niet in de hemel. Hij is een ordinair duivels wezen.

 23. ano@niem.nl

  Stelletje linkse zakkenvullers met wekelijks dezelfde chagrijnende gasten uit de grachtengordel. Humor als het zo uitkomt mag Van Duin aanschuiven en verder niet.

  De sleet zit er behoorlijk op, been there done that. Er is niets wat er al niet is besproken van linkse klimaatgekkies die een openlijk podium krijgen, zwarte piet haters die op de troon worden getild, Rode rakkers als het verkiezingstijd is etc etc etc. De klap op de vuurpijl is een hoofddoekdragende onderdrukte vrouw die deze week aan tafel mocht zitten omdat de VARA nu eenmaal linkse politiek moet en wil uitstralen. wat een arremoe!

 24. ano@niem.nl

  En vanavond zat voor de zoveelste keer Claudia de Breij.

 25. Paolo 2.0

  Het is tot nu toe vooral niet spraakmakend. Matthijs doet wel zijn best, houdt zich sterk en kranig, wil laten zien dat hij onverdroten door kan gaan. Geld is niet zo zeer het probleem Hij kan wel wat storm verdragen op dat gebied. Maar hij is moe en oogt ook vermoeid. De man wil ook na de zomer-break rust, verheugt zich enkel nog een beetje op het eindejaars gebeuren rond de top 40 met Blokhuis en wil daarna zich even bezinnen. Hij is er klaar mee. BNNVARA, laat hem vrij.

 26. Lucy Banaan (wereldster)

  Als Matthijs stopt, ben ik evt. bereid om vanaf volgend seizoen de presentatie waar te nemen. Mijn tarief is: drie miljoen per aflevering.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.