‘Misschien wil Matthijs over maand wel weer door’

Cécile Koekkoek, sinds dit seizoen de nieuwe eindredacteur van De Wereld Draait Door, sluit niet uit dat Matthijs van Nieuwkerk over een maand alweer terug komt van zijn ideeën om na dit vijftiende jaargang te stoppen met zijn talkshow. Dat zegt ze in de Volkskrant. Van Nieuwkerk heeft bevestigd dat hij overweegt om na dit seizoen, vlak voordat hij in de zomer van 2020 aan de balkenendenorm moet gaan voldoen, te stoppen met zijn razendpopulaire NPO 1-show.

De presentator zei laatst in de LINDA. dat ‘er een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen’. “Hij zei ook dat hij altijd wikt en weegt. Dat snap ik ook wel. Het is niet niks om elke dag zo’n programma te presenteren, jaar in, jaar uit. Dan is het niet zo gek dat het een keer mooi is geweest. Maar misschien zijn de twijfels over een maand wel verdwenen“, zegt Koekkoek.

Het maakt Koekkoeks ambitie er niet minder om. Hoewel het dus misschien haar enige seizoen zal zijn, wil ze het onderste uit de kan halen bij DWDD. “Wij zijn De wereld draait door, en wij moeten steeds vernieuwen. Steeds de anderen een stap voor blijven. Dat is het streven.

Heel veel talkshows zijn op elkaar gaan lijken. Pauw laat nu ook filmpjes zien, M ook, en vaak treedt er een bandje op of zitten er muzikanten aan tafel. Het daagt Matthijs heel erg uit om onderscheidend te blijven, ook al wordt het steeds moeilijker.

Het Volkskrant-interview met Cécile Koekkoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Tom Tenseldam

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen