Sietse wil Songfestival zonder ingestudeerde grappen

Sietse Bakker, de grote man achter het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland, wil breken met de traditie van presentatoren die afgezaagde, ingestudeerde grappen maken tijdens het liedjesfestijn. Dat laat hij vandaag weten in het AD. Om onbegrijpelijke redenen zorgt de presentatie van het Songfestival vrijwel ieder jaar weer voor veel tenenkrommende momenten. Dat moet anders kunnen, denkt Bakker. “Het wordt oprechter en spontaner, want dat is waar Nederland voor staat.

Bakker wil absoluut geen slechte grappen in de show. “Het mag best een beetje een rariteitenkabinet zijn. Een feestje, dat hoort ook bij het songfestival. Maar geschreven grapjes van de presentatoren ga je denk ik niet zien in mei. Ook geen act dat we ze in het begin in een auto zien zitten en moeten hopen dat ze nog op tijd komen. Nee, die trucjes gaan we niet doen.”

Het Nederlandse Songfestival moet vooral gezellig worden. “We gaan kijken of we het gevoel kunnen terugbrengen. Je hoort over sommige voorgaande edities: alles klopte, maar het was wel erg technisch en strak allemaal. Wij moeten iets meer de gevoelige snaar opzoeken.”

Over de presentatie van het liedjesfestijn is op dit moment nog niets bekend. De NPO heeft aangekondigd daar rond de kerst meer over naar buiten te brengen.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen