NPO 3 annuleert plan voor dagelijkse late talkshow

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 14:45

Cécile Koekkoek, voormalig baas van de VARAgids en nu eindredacteur van De Wereld Draait Door, heeft het afgelopen jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een jongerentalkshow voor NPO 3. Dat vertelt ze in gesprek met de Volkskrant. Er is uiteindelijk een pilot opgenomen die positief is ontvangen, maar toch heeft de NPO besloten om het niet te gaan doen. “Ik kreeg van NPO 3 de opdracht om een latenightshow voor en door jongeren te ontwikkelen“, legt de tv-maakster uit in de krant.

Die uitdaging ging Koekkoek graag aan. “Ik heb altijd veel affiniteit gehad met jongerencultuur; straatcultuur ook“, zegt ze.

Het moest een vrij links programma worden. “Jonge mensen zoeken elkaar op en zien nauwelijks nog of de ander van Turkse, Marokkaanse of Surinaamse afkomst is. Ze maken samen mooie dingen: mode, kunst, muziek. Dat wilde ik laten zien en daar bedacht ik een programma bij.”

De NPO zette er een streep doorheen. “Er moest veel worden bezuinigd bij NPO 3. Eerlijk gezegd dacht ik zelf ook: moet je wel een talkshow bedenken voor een doelgroep die de televisie niet meer aanzet? Om 10 uur ’s avonds?

Ik wilde het naar online transformeren, maar dat is een nogal tijdrovend proces. Ik ben teruggegaan naar de Varagids, met plezier. En toen kwam De wereld draait door op mijn pad.”

Het Volkskrant-interview met Cécile Koekkoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: Frank Ruiter
18 Reacties op “NPO 3 annuleert plan voor dagelijkse late talkshow”


 1. Curryworst

  Het is toch een ongeschreven tv-wet: hoe meer all0cht0nen in beeld hoe minder kijkers. Tel daarbij op dat het een links profiel moet hebben, voor en door jongeren en op NPO3 dan kun je op je klompen aanvoelen dat ze blij mogen zijn met 90.000 kijkers.
  Kansloos.

 2. Zonder Naam

  Op zich had ik best een jongerentalkshow willen zien (zelfs al ben ik al jaren niet meer de doelgroep). Tot op zekere hoogte is een beetje links ook niet erg, maar de multiculturele samenleving er te geforceerd doorheen drukken: liever niet.

 3. L.

  En dat ontwikkelen heeft ook weer heel veel geld gekost waar dus uiteindelijk niks mee is gedaan.

 4. Harry

  Is dit ook niet het laatste seizoen dat NPO3 voor jongeren is? Of gaat NPO Regio pas dat seizoen erna starten?

 5. Ad

  …Ze maken samen mooie dingen: mode, kunst, muziek…. Dus wat rechtsere jongeren kunnen dus dit niet, volgens Koekoek. Hoe polariseer je de samenleving!!

 6. Stip

  Waarom moet het nou weer links zijn?

 7. Danico

  Cécile Koekkoek is de buurvrouw die niemand wil.

 8. Daphne

  Carlo Boszhard is je man in deze! Hij produceert en presenteert en is een lopende songfestival bijbel. En gezelligheid is his middle name, daarin grossierde hij samen met Irene op de zondagmiddag.

 9. Mick

  Jensen werd samen met WNL afgeketst wegens ‘leeftijd’, nu blijkt maar weer dan men gewoon een linkse talkshow voor ogen had.

 10. Lies

  Hoeveel late night talk shows kan een klein landje als NL hebben? Hopelijk is Pauw weer snel terug. Tenenkrommen zat ik gisteren naar Eva zit te kijken die wil weten of meneer De Mol emoticons gebruikt als hij een appje stuurt.
  Zodra het over babies, katten of mensen in de media gaat zap ik weg bij Eva. Dan weet ik dat ze helemaal lyrisch wordt en geen fatsoenlijke vraag meer kan stellen.

 11. Mike

  “Het moest een vrij links programma worden”
  Meer ban hetzelfde dus.

  Bij de NPO is links wat de klok slaat. Zucht.

 12. Flexi

  Dus een jaarloon belastinggeld gewoon door de plee gespoeld.
  F*ck de belastingbetaler.

 13. ilona de gravin

  Jammer. Ik had het wel leuk gevonden een keer een links geluid te horen op de NPO. En natuurlijk met zoveel mogelijk all0chtonen.

 14. Bas Smit

  Haha, wat leven die VARA-typetjes toch een linkse Amsterdamse bubbel zeg. Ongelooflijk. Had nog geen bijlmeraap naar gekeken.

 15. Bas Smit

  CURRYWORST HEEFT HELEMAAL GELIJK

 16. Bas Smit -de man van-

  Domme linkse snollen

 17. StefanV

  Het laten zien van straatcultuur (cq. rap-, hiphopcultuur, inclusief verheerlijking van crimineel gedrag) en allerhande jongen met allochtone achtergrond lijkt belangrijker dan daadwerkelijk een programma voor jongeren maken. Echt zo’n typisch BNNVARA-gedrocht dat in de kiem is gesmoord. Gelukkig maar.

 18. René

  Mooie foto. Mooie vrouw.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.