NPO 3 annuleert plan voor dagelijkse late talkshow

Cécile Koekkoek, voormalig baas van de VARAgids en nu eindredacteur van De Wereld Draait Door, heeft het afgelopen jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een jongerentalkshow voor NPO 3. Dat vertelt ze in gesprek met de Volkskrant. Er is uiteindelijk een pilot opgenomen die positief is ontvangen, maar toch heeft de NPO besloten om het niet te gaan doen. “Ik kreeg van NPO 3 de opdracht om een latenightshow voor en door jongeren te ontwikkelen“, legt de tv-maakster uit in de krant.

Die uitdaging ging Koekkoek graag aan. “Ik heb altijd veel affiniteit gehad met jongerencultuur; straatcultuur ook“, zegt ze.

Het moest een vrij links programma worden. “Jonge mensen zoeken elkaar op en zien nauwelijks nog of de ander van Turkse, Marokkaanse of Surinaamse afkomst is. Ze maken samen mooie dingen: mode, kunst, muziek. Dat wilde ik laten zien en daar bedacht ik een programma bij.”

De NPO zette er een streep doorheen. “Er moest veel worden bezuinigd bij NPO 3. Eerlijk gezegd dacht ik zelf ook: moet je wel een talkshow bedenken voor een doelgroep die de televisie niet meer aanzet? Om 10 uur ’s avonds?

Ik wilde het naar online transformeren, maar dat is een nogal tijdrovend proces. Ik ben teruggegaan naar de Varagids, met plezier. En toen kwam De wereld draait door op mijn pad.”

Het Volkskrant-interview met Cécile Koekkoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: Frank Ruiter

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen