Paul de Leeuw: ‘Songfestival zou me nooit vragen’

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 16:15

RTL 4-ster Paul de Leeuw denkt niet dat hij zou zijn gevraagd voor het Eurovisie Songfestival als hij nu nog steeds in dienst was geweest bij de publieke omroep. Dat heeft hij gezegd in de talkshow Beau. Het Songfestival vindt in mei plaats in Nederland en tout bekend Nederland hoopt op een plekje in het presentatieteam. Een paar jaar geleden deelde De Leeuw nog de punten uit, maar dit jaar rekent hij nergens op. Hij verwacht niet dat ze hem zullen benaderen voor een klus.

Ook als hij nog bij de NPO had gezeten had hij geen kans gemaakt, denkt De Leeuw. “Dat vraag ik me af. De presentatoren van het Songfestival zijn over het algemeen niet zo oud. De enige die een beetje oud is, is de man die het allemaal onder controle houdt. Dat is meestal de anchorman van het journaal van dat land.”

En de green room dan? “De green room ben ik ook net iets te oud voor. Niet om flauw te doen, maar ik heb mijn tijd een beetje gehad. Ik zou natuurlijk dolgraag iets willen doen.”

De Leeuw vindt het in elk geval heel erg leuk dat het liedjesfestijn naar zijn Rotterdam komt. “Ik was heel blij, ja. Maastricht is een fantastische stad, maar Ahoy is echt een complex waar alles kan. Op de Erasmusbrug moet het gewoon gaan gebeuren. Ik vind ook dat alle postcards met water te maken moeten hebben.

Foto: RTL, William Rutten
33 Reacties op “Paul de Leeuw: ‘Songfestival zou me nooit vragen’”


 1. Eric

  Dat hebben ze goed ingezien bij het Songfestival. Vooral niet vragen.

 2. q8

  saampjes met jandino, [van; de moeder]
  lachen M/V

  dat trek zalen.

 3. M.

  wat moet een prachtig feest voor de LGBT community met Paul de leeuw… Een overjarige, overgewicht, vergane glorie, onvriendelijk, ongemanierde bejaard… Oh please

 4. Smash

  Je moeder M. Alle gekheid op een stokje, er zijn er weinig wat Paul kan. Of toch liever Jandino? Of een fris talent zoals schreeuwmeisje?

 5. Bep

  Wij kennen Paul maar die andere landen niet. Dus dan is het niet een knap,jong,goed Engelssprekend visitekaartje voor Nederland.

 6. Koen

  Nee natuurlijk wordt het geen paul. De keuze zal wel gaan tussen lauren, stax of geraldine, die samen met jan smit gaan presenteren.

 7. Nijl

  Jammer. Goeie gast. Perfecte host.

 8. Ron

  Het is bovendien NPO dus dat zal niet gebeuren.

 9. Ronald

  Zijn Engels is dacht ik ook zeer slecht, dus dan gaat dat sowieso niet door.

 10. Zomaar

  Jammer voor hem, hij had zo graag aan heel Europa willen vertellen dat hij hartstikke homo is.

 11. MM

  Paul is ABSOLUUT geen reclame of uithangbord voor Nederland !!!!!
  Trouwens die schreeuwlelijkerd Emma ook niet

 12. Bears’den

  Paul is gewoon een BAAS!
  Ranking the stars was weer goed!!

 13. Alexander

  Je gaat toch niet Nederland voor schut zetten met deze vieze, stinkende, kale, zwetende, vette ho-mo.

 14. Dominee Bonk

  Heeft dat dikke varken ook weer wat te knorren. Wanneer stopt deze idioot nou eindelijk eens? Zo vies

 15. Dominee Bonk

  Paul de Leeuw is echt een gemeen varken. Amen

 16. Lvs2015

  Paul de Leeuw zou perfect zijn voor de presentatie van het ESF vanuit Rotterdam. Kijk , ben in basis ook geen echte liefhebber van zijn stijl MAAR! Paul heeft tot 2x toe bij de puntentoekenning van NL aan andere landen bij vorige edities zich met zijn nep “Zweedse” dialect (van dat liedje “ vlieg met mij mee”) wel afrem en vol humor de kijkers geboeid internationaal , op BBC’s Terry Wigan na , en NL van zijn goede kant laten zien .

 17. Bob

  Wanneer Paul in z’n element is, is hij een fantastische presentator en entertainer. Ik zou hem juist graag zien bij het ESF, een echte vakman in plaats van mensen die puur op uiterlijk worden geselecteerd.

 18. Timo de zridder

  Nou kom, commentatoren, niet zo zuur hier. Zelfs als hij eerlijk toegeeft dat ze hem niet vragen, waarom ze hem niet vragen en dat ze hem beter niet vragen, geven jullie ‘m een trap na.

  Nee, dan Anna Nooshin die overal haar kont tussenkeert.

 19. T

  Het ESC commitee gaat daar echt geen Paul of zelfs Chantal neerzetten, die mogelijk uit de bocht schieten met bepaalde grappen waar mensen aanstoot aan kunnen geven.

  Dit is een grote show die het ook in conservatieve landen goed moet doen.

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Echt hoor.
  Dit dus.
  Omg.

  Gaan we toch niet au sérieux op reageren?
  Kom op.
  Walvisvlees gaat per kilo.

  Paul de Leeuw is zeau 1998.
  Euthanasie is Meer van deze tijd dan dit stuk verdriet.

 21. peter de betweter

  T, ik denk serieus dat ze Anna Noshin, Pontikorvo, Kempi, Lil Kleine, Ronnie Flex, Enzoknol of een of ander verwaand irritant scheldend straatschoffie gaan neerzetten gewoon puur om iedereen te irriteren, zo van: “kijk eens, jullie betalen super veel belasting, wonen in een te duur en te klein huis en rijden een gare auto, wij mogen lekker het ESF organiseren, zonder enige reden en van subsidie geld wat jullie opgebracht hebben als loonslaaf, en nu gaan wij jullie nu nog verder onderschijten met irritante mensen die meer geld krijgen als jullie en niksanders doen dan enkel vuilbekkerij uitslaan op teeevee, lekker puh!”

  Kan nu al niet wachten.

 22. Dreetje

  Echt, alles is beter dan deze bolle geldspons. Gewoon een lekker wijf en twee wel leuke heaumeaus.

 23. Annoniemus

  Dit klinkt als een ordinaire open sollicitatie !

 24. 123

  Vergeet nooit dat hij en Cornald PERFECT waren als commentatoren in, volgens mij 2006.

  Paul (over Kroatië): “U keek zojuist naar “Kroatië In Beweging”.”

  Paul (na Lordi’s optreden): “Misschien moeten we volgend jaar gewoon ‘LUV inzenden.”

  Paul (toen bleek dat Lordi had gewonnen): “Mensen, het is een gekkenhuis, zelfs de doden worden opgegraven om te kunnen winnen.”

  Cornald: “Kom je toch weer uit bij ‘LUV.”

  Serieus: meest memorabele ESF-commentaar OOIT! 😂😀❤️

 25. Tv junkie xl

  @123 als je dat memorabel vindt zegt dat meer iets over jou.

 26. 123

  @Tv junkie xl (serieus, xl met kleine letters?): Klopt, ik kon daar de humor van inzien. Nu jou ook nog een beetje humor geven, en dan wordt de wereld een stukje vrolijker. 😉

 27. StefanV

  Het getuigt van zelfkennis bij Paul de Leeuw. Hij is inderdaad te oud voor zo’n rol en bovendien is hij buiten Nederland (op België na) totaal onbekend. Bovendien gaat dit artikel over een hypothetische situatie, namelijk dat De Leeuw nog bij de publieke omroep werkt. Dat is niet het geval.

  Ik snap alle drukte trouwens ook niet. Er loopt genoeg presentatietalent bij de NPO rond. En het Songfestival draait echt niet om wie het presenteert; het draait om de muziek.

 28. Timo de zridder

  @123: dat 1-2’tje was inderdaad hilarisch. Mooie tijd.

 29. Dominee Bonk

  Paula de Leeuwin is echt zo varkensachtig, deze zeug hoort op een boerderij, liefst onder de modder stront.

 30. 123

  @Timo de zrridder: Het waren de jaren dat NL geen énkele kans maakte, maar dit was toch echt wel DE reden om het ESF leuk te vinden. 😀

  En vergeet Paul ook niet toen hij punten mocht uitdelen, en hij Sakis Rouvas iets van Tzaziki Souvlaki noemde. Heel Europa viel erover. Ik viel ook: van het lachen! 😂👍

  Laten we eerlijk zijn: Als je iets als Treble instuurt, dan is het op z’n minst fijn dat er venijnig commentaar is. Wel, die was er! 😃 Tegenwoordig wordt Graham Norton er om geroemd. But we did it first!

 31. arie

  de Leeuw:

  Onmogelijk, saai, gedateerd, onbeschaafd, humorloos, nep socialist, windvaan, uit de tijd en mag van mij eeuwig weg van de TV. De Leeuw is een zinkend schip, waar niemand meer om lacht dan zijn ingehuurde klapvee.

  Hoop dat hij nu niet van de populariteit van Martien Meiland misbruik gaat maken, door deze als handvat in zijn waardeloze programma’s te halen.

 32. BRAAK

  Ga weg vet misbaksel!

 33. Tim Koepers

  Beste Sietse Bakker,
  Bekijk video’s van de presentatie van Jan Smit.
  Bekijk video’s van het Engels van Jan Smit.
  Je moet toch concluderen dat we dat níét willen op het Songfestival? Gooi je trots overboord en vermijdt hem als presentator. Ja, het is een schandaaltje, maar het gaat om 200 miljoen kijkers. Wij willen kwaliteit, humor en goed Engels. Alsjeblieft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.