Paul de Leeuw: ‘Songfestival zou me nooit vragen’

RTL 4-ster Paul de Leeuw denkt niet dat hij zou zijn gevraagd voor het Eurovisie Songfestival als hij nu nog steeds in dienst was geweest bij de publieke omroep. Dat heeft hij gezegd in de talkshow Beau. Het Songfestival vindt in mei plaats in Nederland en tout bekend Nederland hoopt op een plekje in het presentatieteam. Een paar jaar geleden deelde De Leeuw nog de punten uit, maar dit jaar rekent hij nergens op. Hij verwacht niet dat ze hem zullen benaderen voor een klus.

Ook als hij nog bij de NPO had gezeten had hij geen kans gemaakt, denkt De Leeuw. “Dat vraag ik me af. De presentatoren van het Songfestival zijn over het algemeen niet zo oud. De enige die een beetje oud is, is de man die het allemaal onder controle houdt. Dat is meestal de anchorman van het journaal van dat land.”

En de green room dan? “De green room ben ik ook net iets te oud voor. Niet om flauw te doen, maar ik heb mijn tijd een beetje gehad. Ik zou natuurlijk dolgraag iets willen doen.”

De Leeuw vindt het in elk geval heel erg leuk dat het liedjesfestijn naar zijn Rotterdam komt. “Ik was heel blij, ja. Maastricht is een fantastische stad, maar Ahoy is echt een complex waar alles kan. Op de Erasmusbrug moet het gewoon gaan gebeuren. Ik vind ook dat alle postcards met water te maken moeten hebben.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen