Shownieuws zinspeelt op ontslag Brecht van Hulten

Shownieuws sluit niet uit dat het vertrek van Brecht van Hulten bij Kassa níet haar eigen keuze is. Mogelijk leefde bij BNNVARA de wens om haar te vervangen door een ander. Dat stelde showkenner Mark Schaaf gisteren in de uitzending op SBS 6. Na negen jaar stapt Van Hulten eind dit jaar op als host van de consumentenrubriek. Eerder dit jaar werd ze vanwege een hersenschudding vervangen door Amber Kortzorg en het gerucht gaat dat zij de nieuwe Kassa-ster wordt.

De officiële lezing is dat Van Hulten zelf opstapt, omdat ze zich graag wil bezighouden met de positieve dingen in het leven. “Ik heb het erg naar m’n zin gehad bij Kassa, maar je bent wel altijd bezig met wat er mis is, wat niet deugt. Er zijn zoveel mooie dingen in het leven waar ik in geïnteresseerd ben“, zei ze.

Schaaf zet er zijn vraagtekens bij. “Bij ons rees een beetje de vraag: heeft de NPO nou het contract opgezegd of heeft zij zelf die keuze gemaakt? BNNVARA zegt het er niet over te hebben en Brecht zegt eigenlijk een beetje hetzelfde. Ze is er al een tijdje uit geweest. Het kan er ook mee te maken hebben dat Amber Kortzorg haar positie misschien overneemt. Ze nam haar positie al over toen ze twee hersenschuddingen had, dus dat zou er ook mee te maken kunnen hebben.”

Over die hersenschudding heeft Schaaf ook al zijn twijfels. “Daar deed ze ook heel geheimzinnig over, ja. Ze zegt überhaupt weinig over haar privéleven tegen de media. We zullen het zien.

Foto: Jacqueline de Haas

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen