Show-Koos sluit vervolg carrière op YouTube niet uit

Koos van Plateringen sluit niet uit dat zijn carrière een vervolg krijgt op YouTube in plaats van op televisie. Dat heeft hij gezegd op BNR Nieuwsradio. Van Plateringen is vanwege een naaistreek vertrokken bij SBS 6 en Shownieuws, maar heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden. “Het is even afwachten wat er op me af komt en de gesprekken die ik voer. Ik kan het zelf ook gaan maken op YouTube, hè? Ik kan overal dat werk gaan doen. Het is ook goed om even alles te laten landen.

Met wie voert hij die gesprekken? Heeft een andere tv-zender misschien de deur op een kier staan? “Op een kiertje misschien. Waar? Dat ga ik niet zeggen. Of het RTL is? Nee. Ja. Nee. Nu verwarren jullie me een beetje.

Of gaat hij iets doen voor het Eurovisie Songfestival? “Wil ik presenteren? Ha ha. Dat vind ik ook zo onfatsoenlijk dat al die mensen dat ineens beginnen te roepen. Stel dat ik hier dat zou gaan zeggen, dan zou ik toch wel zelf die mensen gaan bellen.”

Het door hem zelf bedachte SBS 6-programma De Dag Van Je Leven mag hij in elk geval niet maken bij de concurrentie. “Nee, maar de basis van het programma – het interviewen van bekende mensen en dichtbij ze komen in gesprekken – kan wel.”

Hoe onderscheidt hij zich van andere BN’er-interviewers? “Door wie ik ben probeer ik de echte mens achter de ster te laten zien. Ivo Niehe kan dat ook, maar ik zie ook veel bekende mensen bekende mensen interviewen, waarbij ik denk: het gaat niet om degene die je interviewt, maar om jou en hoe grappig je bent.”

Hij hoopt zoiets weer te kunnen gaan doen, of het nou op tv is of op YouTube. “Dat zou ik heel leuk vinden.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen