SBS 6 voor het eerst sinds januari door miljoengrens

Geplaatst op di 03 sep 2019 om 8:40

Martien Meiland is definitief hét nieuwe kijkcijferkanon van SBS 6. Zijn show Chateau Meiland zette maandagavond met ruim 1,2 miljoen kijkers (23 procent) niet alleen een programmarecord neer, ook hielp het de zender voor het eerst sinds januari door de begeerde miljoengrens heen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De laatste keer dat er meer dan een miljoen mensen afstemden op SBS 6, is al een flinke poos geleden. Het gebeurde op 9 januari van dit jaar.

Op die dag was het Frank Visser, de op een na grootste publiekstrekker van SBS 6, die meer dan een miljoen kijkers wist te boeien. Hij kwam uit op 1,001 miljoen kijkers.

In 2018 keken er op vijf avonden meer dan een miljoen mensen naar SBS 6, namelijk drie keer met Hart van Nederland, één keer met vrouwenvoetbal en één keer met de Winston Gerschtanowitz-show The Wall.

Het verschil met 2017, toen er op maar liefst zeventig avonden maar dan een miljoen mensen naar SBS 6 keken, is groot.

Foto: SBS
42 Reacties op “SBS 6 voor het eerst sinds januari door miljoengrens”


 1. mark2

  is gewoon een ontzettend leuk programma! televiezierring!

 2. Noorwijkerhouter

  Ik ben benieuwd of de kijkers volgende week de knallende ruzie tussen die Caroline en de familie Meiland zullen zien. Caroline is vorige week uit het chateau geknikkerd nadat ze met haar divagedrag haar handje heeft overspeelt. Ze is nu door de producent ondergebracht in een hotel in Nederland. Ben benieuwd wat SBSS met haar gaat doen.

 3. WEST*

  RTL 4 zal haar hele programmering moeten herzien ,of met betere programma`s moeten komen, om niet de grote verliezer te worden ! Volgens mij brengt ook Videoland de zender RTL om zeep ,Het is in die 30 jaar nooit voorgekomen dat RTL op een dieptepunt zit, dit moet veel en zal veel beter moeten ! Talpa wordt een echte concurrent, waar ze een antwoord op moeten vinden!
  en wie beweert dat RTL goed scoort , nou die liegt

 4. LucasVD

  Komt The Wall eigenlijk nog terug nu SBS ook Miljoenenjacht heeft?

 5. max

  Dit is echt het leukste programma van dit moment! Ik begreep dat hij meedoet aan ranking the stars? Dat is dan toch wel weer jammer!!? Meedoen aan dat programma is voor C-artiesten en dat is Meiland nu toch niet meer?

 6. Wanny

  Die man wordt uitgemolken en over een tijdje is het gros van de mensen hem beu.

  Zo ging het ook met bijvoorbeeld Roy Donders. Daar had iedereen het over en nu kijkt niemand er meer naar om.

 7. grea

  WEST* heeft zn dagelijkse anti RTL terreur ook weer geplaatst

 8. jaja

  Let op, dit gaat SBS helemaal tot op het bot uitmelken. Over een paar maanden kotst iedereen van de Meilandjes.

 9. kat

  Een zwaluw….

 10. WEST*

  EN WIE HEEFT HET UITMELKEN UITGEVONDEN? DRIE KEER RADEN,,, BEGINT MET EEN R

 11. Ben

  Dit seizoen nog volop ontwikkelingen voor Chateau Meiland.
  En volgend seizoen tijd voor een nieuwe stap met een nieuw kasteel.
  Gewoon erg leuke tv dit.

  Huis vol spullen op RTL was 10 x niks. Dat mag gelijk wel van de buis.
  GTST is niet meer te redden.

 12. Productiemeisje

  @noordwijkerhouter ik denk het niet. Bij Vincent tv heeft iedereen een spreekverbod gekregen vertelde een collega me. Caroline krijgt een vette cheque kin ruil voor haar discretie

 13. WEST*

  @ GREA niet zo zeuren, niks geen terreur of anti RTL maar de koers moeten ze wijzigen , met deze lage cijfers redden ze het niet , geef alleen maar aan hoe het nu is, en dat ziet er niet best uit !

 14. WEST*

  Maar voor sommige hier is het onverteerbaar dat SBS6 de GROOTSTE
  gaat worden ! Nou dan zijn ze meteen gestraft voor hun jaren lange vernederingen naar SBS toe

 15. Ingrid en Henk

  Super grappig dat het best scorende SBS programma NIET door Talpa wordt gemaakt…En NIET met een duur aangekochte “ster”….

 16. kat

  @WEST* SBS6 zal nooit de grootste worden, ze maken fout op fout. Uitmelken van Martien Meiland, aankoop van Wendy en Gordon,in een weekend twee “successen”programmeren ipv verspreiden over hele TV seizoen.

 17. Bianca

  @west Misschien moet je je eens verdiepen in de geschiedenis van RTL schat. 98-2000 en 2006-2007 ging het ook heel slecht met rtl

 18. Mick

  En dat gaat dit weekend weer gebeuren.

 19. Mick

  John de Mol: Gooi Jandino en Gordon eruit en haal Rolf Wouters aan boord.

 20. jahaha

  Het begint scheuren te vertonen, was niet meer zoals het was.De echtheid/puurheid is eraf, het wordt nu allemaal gespeeld.

 21. Ad Visser

  Een wonder. Dank lieve heer. Eindelijk na 9 maanden!!!! Het was een tocht door de woestijn.

 22. De Eerlijke

  Gerucht gaat dat die Caroline uit Chateau Meiland meer geld heeft geeist, en dat de familie dat niet wilde betalen. Toen is het volledig uit de hand gelopen.
  Wel triest want het was de beste en oudste vriendin van Martien, dus dan moet het wel echt heel heftig geweest zijn…

 23. peacock and whitemen

  Ach, doe niet zo vervelend!

 24. Ronnie

  @West: waar baseer je op dat SBS de grootst gaat worden? Op het succes van Chateau Meiland? Want verder is het allemaal niet echt geweldig natuurlijk. NPO 1 is nu de grootste en zal dat ook wel blijven. RTL en SBS zullen op sommige avonden groter zijn en stuivertje wisselen.

 25. *west*west*west*

  Nepwest is weer flink bezig de laatste tijd gelukkig weet iedereen dat ik de enige echte west ben met de keeste kennis en alle hyves ervaring op onze hyves groep zijn ze ook verbolgen over het feit dat nepwest weer probeert het debat te bepalen schandalig eigenlijk en zielig tegelijk ihihihihih

 26. Remi

  … Ik schrik er een beetje van … huisvriendin Caroline niet meer in ’t Chateau …
  Kloppen deze geruchten ?

  Ik vind nergens een deugdelijke bron …

 27. Noorwijkerhouter

  @Remi Die kloppen zeker. Vincent Tv probeert alles met de mantel der liefde te bedekken maar de geest is uit de fles. Wat ik heb gehoord is dat Caroline haar exit geheel aan zichzelf te danken heeft.

 28. Vlaamse Pot

  Ik vind het een erg leuk programma, beem het op en als ik dan van mijn avondwerk thuis kom dan kan ik lekker genieten. Het was gisteravond ook weer zo grappig.

  Hoop dat ze ZUINIG met Martien omgaan die TV bazen en hem niet kapot maken door hem te misbruiken. Deze man verdient het om zorgvuldig mee om te gaan!

 29. max

  maar wat is er waar dat hij in ranking the stars gaat meedoen???

 30. Elm

  Haha gelul.. Caroline zit er gewoon nog

 31. Noorwijkerhouter

  ja en sinterklaas bestaat echt!

 32. Kijker

  Ik denk dat SBS op den duur veel groter wordt dan RTL de RTL tijdperk is voorbij.
  Ze kunnen beter hun verlies nemen en aan opa John verkopen zodat hij SBS4 kan maken.

  Wat niemand had zien aankomen gaat gebeuren SBS de grootste wordt.

 33. WEST*

  Ik ben West* nummer 4 , graag de volgende!

 34. Mdvrvries

  Ah, 2017, toen Sanoma nog voor 67% eigenaar was van SBS… <3

 35. Mark

  Nou en dat SBS 6 2 successen in één weekend heeft. Had RTL 4 niet ook Linda op zaterdag en zondag. Wat heet, volgens mij zat zelfs Familie Kruys er nog bij op zondag, dus da’s 3 x.

 36. Mark

  Voor het eerst Chateau Meiland helemaal gezien gisteren: was idd hilarisch, vooral in die kringloopwinkel met dat stenenkolen Frans. Ik zat nog te wachten tot Frank & Rogier ook nog om het hoekje kwamen kijken. Dat was pas lachen geweest. Denk dat het een hit was op social media, zo van: moet je nu eens kijken op SBS 6, en dat veel mensen massaal aan het zappen zijn geslagen. Denk dat tweede deel van Chateau Meiland rond de 1,5 miljoen zat en eerste deel rond 900.000. Met uitgesteld kijken gaat dit sws naar 1,5 miljoen. Denk dat de kijkcijfers komende weken nog verder gaan stijgen. Ik verwacht een soort van Luizenmoeder effect. Let maar op: over een maandje over 1,5 miljoen. En tegen die tijd zijn de Televizier Ring nominaties bekend, maar Chateau Meiland uiteraard bij zit! Als SBS 6 slim is nemen ze nog 2 extra afleveringen op, zodat dit nieuwe seizoen ook op 10 afleveringen zit. Dan loopt het programma nog in de week als TV Ring Gala op de buis komt. En die ring winnen ze natuurlijk.

 37. robb

  Hieruit blijkt dat de kijker SBS wel weet te vinden .

 38. @Mark

  Haha ja soort van nichtenavond op SBS.

 39. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  Ik ben die pisnicht van Kattepis Meiland nu al zat met z’n overdreven toontje en maniertjes! En dan krijgt dat stuk vuil ook nog meer zendtijd op SBS.. tja Shit Broadcasting Shit!

 40. aammehoela

  Onbegrijpelijk dat dit scoort. Heb een fragment gezien en kon er absoluut niet om lachten. Dit in tegenstelling tot en aantal vrouwelijke collega’s die niet bijkwamen van het lachen. Neen, gelukkig niet allemaal. Die begrepen het ook niet. Treurigheid ten top werd er zelfs gezegd door een van hen. Het is typisch net zoals bij De Leeuw en Gordon. Je vindt het leuk (dus geen smaakt hebt) of je vind het absoluut niet leuk, maar wanstaltig als je smaakt hebt. Hopelijk zakken de kijkcijfers wat in. Heb ik het niet over volgende week als het Nederlands elftal speelt maar over de afleveringen die nog moeten komen. Die ga ik dus niet kijken.

 41. aammehoela

  Inderdaad. Dat ben ik. Niet in alle opzichten maar wel op gebied van wanstaltige tv.

 42. aammehoela

  Nu de echte aammehoela. Een beetje zelfspot mag toch wel. Als ik iedere keer weer hier moet lezen hoe links de NPO is, hoe dit en dat is dan mag er toch ook wel eens een tegengeluid komen. Neen, inderdaad, ik vind het programma niets. Gordon vind ik echt afschuwelijk. Maar ieder zijn eigen smaak en mijn smaak is nu eenmaal iets wat ik bij de CO weinig tegenkom.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.