Lingo blijft stabiel, MBH zakt in tegenover DWDD

Geplaatst op di 03 sep 2019 om 8:10

De nieuwe vooravond van SBS 6 is maandagavond met prima scores aan zijn tweede uitzendweek begonnen. Man Bijt Hond is weliswaar wat ingezakt tegenover de seizoenspremière van De Wereld Draait Door, maar Lingo blijft stabiel en trekt nagenoeg evenveel kijkers als het ingestorte Goede Tijden Slechte Tijden van de grote concurrent RTL 4. Daarmee lijkt de zender van John de Mol voor het eerst in jaren een prima lopende vooravond te hebben, met name tijdens het achtuurslot.

Tegenover het door 1,2 miljoen mensen (28 procent) bekeken De Wereld Draait Door kwam Man Bijt Hond maandag uit op een score van 400.000 kijkers (9 procent), voor het eerst niet genoeg voor een score in de kijkcijfer top 25. Ter vergelijking: vorige week werd gemiddeld 544.000 kijkers (14 procent) genoteerd.

Daarentegen blijft Lingo stabiel op een voor SBS 6 mooie 600.000 kijkers (12 procent). Vorige week trok het taalspel van Jan Versteegh gemiddeld 603.000 kijkers (13 procent). RTL 4 scoorde gisteren met Goede Tijden Slechte Tijden 611.000 kijkers (12 procent).

Het zijn echter vooral de kijkcijfers op prime time die vandaag reden zijn voor taart bij SBS 6. Chateau Meiland zet met 1,2 miljoen kijkers (23 procent) namelijk een kijkcijferrecord neer.

Foto: SBS
34 Reacties op “Lingo blijft stabiel, MBH zakt in tegenover DWDD”


 1. Ralph

  Goed hoor SKO en lingo. Top

 2. #NPO Kijker#

  zakt in?

  van 446 naar 400.

  GTST zakt in: van 667 naar 611

 3. Ad Visser

  We zijn net van start. Maar ik denk dat de cijfers (ook van voor de zomer) van de afgelopen dagen steeds duidelijker aangeven dat de Goede Tijden echt voorbij zijn voor GTST.

  Je kan oppoetsen wat je wil…. maar van een oude auto maak je geen nieuwe meer.

 4. Wanny

  Hoeveel van die 600.000 hebben Lingo in zijn geheel gezien? En hoeveel alleen de laatste 5 minuten omdat ze op het programma erna zaten te wachten?

 5. thepat

  wel grappig dat ik niemand hoor over dat er eeeen heeel ander publiek kijkt naar dwdd en mdh (sbs)

 6. Minder of Mirjam

  Jezus #NPO ZEIKER#, wat ben jij toch een negatieve sneuneus. Je kan echt niets objectief bekijken en moet en zal alles dat met RTL te maken heeft afkraken. Jammer dat MC jou niet blokkeert want je verpest deze site met je sneue haat comments!

 7. #NPO Kijker#

  Minder of Mirjam
  Tue 03 Sep 2019 om 8:35

  Pilletje vergeten.

  MBH verliest minderkijker dan GTST (vr/ma) . Wie is er dan negatief. MC en jij muts.

 8. Sophie

  Hoe heeft Humberto het gedaan?

 9. Maarten Brands

  Dries Roelvink bij Jinek. Zo zie je maar dat er echt een ENORM verschil is tussen de publieke en commerciële zenders. Dries geeft commentaar voor hoogopgeleiden. Dat heeft niet iedereen door. En vanavond inteelt bij Sterren op het Doek. Eén ding is duidelijk: Nederland infantiliseert in hoog tempo. Zag ik Jort Kelder in het vliegtuig van Thierry? Jort roeit ook in een bootje door Amsterdam met Rutte. Dan zit Jort weer in Buitenhof objectief te zien. Hard lachen, mensen!

 10. Reageerder

  @Sophie.
  Geweldig.

 11. Robert

  Er lopen bij Talpa genoeg dure managers rond die van alles willen verzinnen, en wat scoort er dan uiteindelijk, programma’s die uit de oude kast zijn gehaald en een programma over iemand die uit de kast is gekomen.
  Blijkbaar is dit wat Nederland wil, daar heb je geen dure managers voor nodig.

 12. Bram

  @NPO kijker, begin je hier nou ook al over pilletje vergeten? Dat is schijnbaar je enige argument… Volgens mij ben jij niet helemaal goed.

  Man Bijt Hond is sinds vorige week maandag 211.000 kijkers kwijt, GTST 54.000 kijkers…

 13. Stefan

  @Minder of Mirjam. Ze kunnen bij MC niemand blokkeren omdat alles anoniem is. Dat moet hier echt veranderen. Nu alleen maar spammers
  zoals npo kijker, Veronica Doet het beter, West en Erik. En ook iedereen die onder hun naam iets zegt natuurlijk. Jammer.

 14. Oud Endemol

  Die NPO kijker is echt zo sneu.

 15. kat

  Over twee weken is het nieuwtje er wel weer vanaf. Vijf dagen Lingo in de week is echt too much.

 16. Ronnie

  Was wel te verwachten voor MBH, maar ik denk dat rond de 400.000 kijkers zo slecht nog niet is. De 1.2 miljoen voor Chateau Meiland zijn voor mij echt een wonder, ik heb na 2 minuten weer gezappt naar iets anders. Maar er is een doelgroep voor!

  Ik vind het raar dat ik helemaal niks lees over de 2 andere nieuwe programma’s van RTL 4, iemand die dit gezien heeft? Leek mij helemaal niks.

 17. Meneer Kaktus

  Meneer Kaktus was gisteravond tijdelijk een vingerplant en heeft de gehele vooravond van de campingzender gemist. Soms moet je het vrouwtje even op de eerste plaats zetten, hè.

 18. Reageerder

  @Ronnie
  The repair shop was echt leuk en Tan deed het goed.

 19. #NPO kijker#

  Bram
  Tue 03 Sep 2019 om 8:56

  Klopt. maar dan zakt het niet in door DWDD. Daar val ik over.

  Wel lezen. Lees ook je eigen teksten, hoe je mensen beledigd.

 20. E-Online

  DWDD is natuurlijk een bewezen succes maar de eerste uitzending gisteravond leek een valse start. Begint het sleets te raken? De opening was een weinig vloeiend gesprekje met een oninteressante tafeldame, Henny Vrienten en zoon daarna bij vlagen vals met een saai liedje. Ook Herman Finkers aan het einde was een weinig ontspannen gesprek. Hij als gast was meermaals bezig met of ze als moesten afronden.

  Als dat zo doorgaat, dan zijn er wel kansen voor Man Bijt Hond.

 21. Guttegut

  Ruim 1 miljoen voor een hysterische nicht in een hotel. Ieder land krujgt wat ze verdiend zullen we maar zeggen.

 22. Gerit

  Als het zo door gaat dan is het Eind van jaar klaar met GTST op RTL 4 helaas 😦

 23. Gerit

  Je ziet maar weer dat de kijker liever Lingo ziet dan GTST

 24. @Gerit

  https://www.mediacourant.nl/2019/08/gtst-blijft-op-rtl-4-wel-wordt-er-fors-ingegrepen/

  niet het einde dus!

 25. Bram

  @NPO kijker, volgens mij noem jij iemand muts, dat is geen belediging?

 26. #NPO kijker#

  Bram
  Tue 03 Sep 2019 om 10:01

  Ook dat klopt, maar ik laat me geen #NPO ZEIKER# noemen vandaar het woord muts.

 27. Bram

  @NPO zeiker, als je steeds hetzelfde herhaalt zonder argumenten is zeiker niet zo vreemd. Daarnaast is zeggen dat mensen een pilletje moeten nemen ook een belediging omdat je dan eigenlijk zegt dat mensen gek zijn.

 28. #NPO kijker#

  Bram
  Tue 03 Sep 2019 om 10:09

  Mis, ik geef mijn mening en bevalt het niet dan lees je het niet.

  Mis, iedereen die pillen slikt is niet gek.

 29. Bart

  @E-online DWDD is al een aantal jaren sleets aan het raken. De beste jaren waren op NPO3 en de eerste 2 jaar op NPO1.

  Man bijt hond is toch wel te oubollig voor deze tijd. SBS had misschien beter kunnen gaan voor de Vlaamse opvolger Iedereen beroemd. Met een eigen SBS6 draai.

 30. Mark

  RTL 4 zal volgende week wel weer reclame vóór GTST doen zodat de hele handel weer uitloopt naar 20:40 uur, in de hoop dat half 9 programmering ook wat aantrekt.

 31. Peter

  Lingo blijft stabiel: en dat met zo een oersaaie presentator, wat is die man saai, je zou bijna terugverlangen naar dat huppel k u t j e dat vroeger Lingo presenteerde.

 32. ano@niem.nl

  Bij DWDD zit de sleet er op. Voldoet meteen weer aan het verwachtigspatroon met allochtone hoofddoekdragende tafeldatum. Dat zal het linkse klapvee leuk vinden.
  Ik geloof dat we bij DWDD nu wel alles gehad hebben van linkse klimaatgekkies, trumphaters tot oeverlose zwarte piet discussies die aanleiding waren om ook Diewertje anti Black Peet Blok als tafeldame neer te zetten.

  Man Bijt Hond kakt helemaal niet in, blijft stabiel. Elke dag een paar kijkers meer of minder, maar wel op hetzelfde kijkersniveau.

 33. aammehoela

  DWDD was gisteravond niet boeiend. Vanavond wel dankzij het Brexit-gedoe. Wat die linkse klimaatgekkies betreft: het lijkt erop dat enkel in Nederland het aantal afneemt. De overige landen beginnen steeds meer bewoners in te zien dat het klimaat daadwerkelijk verandert. Dat heeft niets met links te maken. Hoe kan het weer, het klimaat nu met links of rechts te maken hebben. Het weer verandert en dat beseffen ze op de Caribben (Bahama’s) en ook in Florida steeds meer. Dorian is een van de zwaarste orkanen ooit en is een orkaan die nog nooit zo langzaam voortbewoog. De schade zal enorm zijn. En volgens de wetenschappers die het klimaat volgen en bestuderen zal het enkel meer en meer voorkomen met nog meer extremere vormen. Dat heeft niets met links te maken maar alles met realistisch denken. Nog een reden om niet op Baudet te stemmen, Forum voor Dictatuur.

 34. zorro

  Ik snap niet wat er mis mee is met dit programma er zijn tal van andere programma`s die het kijken niet waard zijn zoals die van die homo Martien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.