SBS 6 brengt royaltyprogramma met Sandra Schuurhof

De Nederlandse tv krijgt naast Blauw Bloed nóg een wekelijks programma over royaltyzaken. SBS 6 wil zich met Hart van Oranje, gepresenteerd door Sandra Schuurhof, nog meer profileren als een echt Nederlandse zender. Dat heeft Talpa Network laten weten. Tv-directeur Marco Louwerens gelooft in een commerciële variant van Blauw Bloed. Royalty leeft heel erg bij de mensen, stelt hij. “Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws over onze eigen Oranjes en buitenlandse koninklijke huizen.”

Schuurhof reist de wereld over en spreekt het koningspaar en de familieleden op het paleis, bij staatsbezoeken en officiële werkbezoeken. Ook de internationale royalty – met name in Engeland – wordt belicht. “De baard van onze koning, iedere stap van Meghan Markle, de discussies over de kosten van ons koningshuis“, somt Louwerens op.

Er is nieuws te over, stelt hij. “Ik denk dan ook dat er absoluut plek is voor een eigentijds royaltyprogramma. Sandra Schuurhof is al jarenlang een expert op dit gebied en samen met haar redactieteam van ervaren royalty-specialisten geloof ik dat zij met ‘Hart van Oranje’ een mooi en goed programma kan toevoegen aan het aanbod op SBS6.

Sandra Schuurhof voegt toe: “Ik ben heel blij dat we dit royaltyprogramma voor SBS6 gaan maken. Het voelt als een logische nieuwe stap. Er valt nog zo veel meer te vertellen over de wereld van onze koning en koningin. We bieden een kijkje achter de schermen van de royals in binnen- en buitenland.

Al bijna 20 jaar volgt Schuurhof onze koninklijke familie. Ze begon er in 2001 mee als verslaggever van RTL Nieuws en sinds 2012 doet ze dat voor Hart van Nederland en Shownieuws.

Hart van Oranje wordt gemaakt door Talpa TV Productions en is vanaf begin 2020 wekelijks te zien op SBS6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen