Rotterdam speelde blufpoker: nog geen geld voor ESF

Rotterdam heeft een flink potje blufpoker gespeeld in de strijd om het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival. De stad heeft de financiering van het liedjesfestijn verre van rond. Dat heeft wethouder Kasmi bevestigd aan Shownieuws. Het rijke Maastricht had samen met de provincie Limburg maar liefst 18,5 miljoen euro gereserveerd voor de organisatie van het liedjesfestijn. Rotterdam blufte met 15,5 miljoen euro over de brug te komen, maar heeft dat geld helemaal niet.

Rotterdam heeft slechts 4,1 miljoen euro liggen, maar heeft nog 11,4 miljoen euro nodig om de kosten te dekken. Verbijsterend, vindt ras-Rotterdammer Sander de Kramer. “Ja, het is wel een beetje raar, hè? Je zou denken dat alles wel dichtgetimmerd is.”

De gemeente heeft gebluft, denkt De Kramer. “Het ziet er een beetje uit dat Rotterdam gewoon blufpoker heeft gespeeld, van: ‘Hé, we hebben die miljoenen al!’ Eigenlijk hebben ze die dus nog niet, maar ze rekenen zich rijk. Van: ‘Ja, als we eenmaal dat festival binnen hebben, dan komen die miljoenen wel.’ Maar ja, het moet wel worden binnen gehengeld nu. Het komt wel een beetje knullig over.”

Hij hoopt dat het niet ten koste gaat van de mensen in de stad. “Als je nog zo veel geld moet gaan ophalen, dan hoop ik niet dat het ten koste gaat van de Rotterdammers. Dan moet je dat gaan ophalen bij het bedrijfsleven, bij mensen die graag tegen het Songfestival aanschurken.”

En als dat niet lukt? “Alle 600.000 Rotterdammers twee tientjes de neus, dan zijn we er ook. Maar dan moeten we ook wel allemaal naar het festival mogen, hè, allemaal!

Een woordvoerder van wethouder Kasmi laat aan Shownieuws weten dat men bezig is met een dekkingsvoorstel en dat er onderhandelingen lopen met diverse partijen.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen