Rotterdam speelde blufpoker: nog geen geld voor ESF

Geplaatst op vr 20 sep 2019 om 9:00

Rotterdam heeft een flink potje blufpoker gespeeld in de strijd om het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival. De stad heeft de financiering van het liedjesfestijn verre van rond. Dat heeft wethouder Kasmi bevestigd aan Shownieuws. Het rijke Maastricht had samen met de provincie Limburg maar liefst 18,5 miljoen euro gereserveerd voor de organisatie van het liedjesfestijn. Rotterdam blufte met 15,5 miljoen euro over de brug te komen, maar heeft dat geld helemaal niet.

Rotterdam heeft slechts 4,1 miljoen euro liggen, maar heeft nog 11,4 miljoen euro nodig om de kosten te dekken. Verbijsterend, vindt ras-Rotterdammer Sander de Kramer. “Ja, het is wel een beetje raar, hè? Je zou denken dat alles wel dichtgetimmerd is.”

De gemeente heeft gebluft, denkt De Kramer. “Het ziet er een beetje uit dat Rotterdam gewoon blufpoker heeft gespeeld, van: ‘Hé, we hebben die miljoenen al!’ Eigenlijk hebben ze die dus nog niet, maar ze rekenen zich rijk. Van: ‘Ja, als we eenmaal dat festival binnen hebben, dan komen die miljoenen wel.’ Maar ja, het moet wel worden binnen gehengeld nu. Het komt wel een beetje knullig over.”

Hij hoopt dat het niet ten koste gaat van de mensen in de stad. “Als je nog zo veel geld moet gaan ophalen, dan hoop ik niet dat het ten koste gaat van de Rotterdammers. Dan moet je dat gaan ophalen bij het bedrijfsleven, bij mensen die graag tegen het Songfestival aanschurken.”

En als dat niet lukt? “Alle 600.000 Rotterdammers twee tientjes de neus, dan zijn we er ook. Maar dan moeten we ook wel allemaal naar het festival mogen, hè, allemaal!

Een woordvoerder van wethouder Kasmi laat aan Shownieuws weten dat men bezig is met een dekkingsvoorstel en dat er onderhandelingen lopen met diverse partijen.

Foto: AVROTROS
19 Reacties op “Rotterdam speelde blufpoker: nog geen geld voor ESF”


 1. Kevin Frikandel

  Dat zal lastig worden om NikkiTutorials en Anna Noshin te betalen…. was er ook nog iets anders wat betaald moest worden??? Volgens mij niet toch?

 2. #NPO kijker#

  De gemeente heeft gebluft, denkt De Kramer.

  Hij denkt zijn geen feiten. Wat een geroddel weer van Angela de Jong en/of haar AD

 3. Erwin

  Niks aan de hand, maar NL moet weer wat te zeiken hebben. Wacht nou maar gewoon af met je begroting en blufpoker geblaat. Die miljoenen komen er wel.

 4. Krelis

  Geen feiten, olie op het vuur, mensen op de kast, lekker veel clicks. Zo werkt het hier.

 5. Pietpiet

  Het was dus gewoon een leugen van Rotterdam. Maastricht had het geld ook echt. Rotterdam wil Den Haag of die arme Rotterdammers ervoor op laten draaien. Twee tientjes ‘de neus’ (wat een achterlijke uitdrukking’): voor sommige mensen is dat best veel geld. Wat mij betreft heeft het industrieterrein zich met zijn gebluf en gelieg totaal gediskwalificeerd en gaat de eer nu alsnog naar het prachtige en eerlijke Maaatricht.

 6. Peter

  Driekwart van de Rotterdammers hangt op de bank met een uitkering….trek daar maar een paar tientjes vanaf.

 7. anoniem

  hallo organisatiesss

  van het esf.

  laat het festival foutloos gebeuren

  intussen weet ik dat het niet gaat lukken

  lieve mensen

  geef het uit handen

  laat een turkse of surinaamse

  organisatie het fout loos laten gebeuren

  nederland is altijd

  als de kalf verdronken is

  nederlanders zijn koud en kill

  gaan zo een kleine esf verpesten

  ik waarscuw iedereen

  ja iedereen rotterdam en organisaties

  niet lullen maar doen

  iedereen die zich met het esf gaat bemoeien

  wordt kei harddddddddddddddddddd

  afgerekend……..

 8. Henk

  Laat de hotelbranche en de horeca maar meebetalen. Die profiteren er het meeste van. Verder is het een raar verhaal. Een stad die zegt door de haven de motor te zijn van Nederland en Europa dat die geen geld zou hebben.

 9. Sean

  Dus even met de pet rond onder de “Magic 100”!

 10. Pieter

  Ja je kunt beter 11,4 miljoen in songfestival steken, dan de drugsproblemen in Rotterdam aan te pakken… #Keuzes

 11. Apo

  @anoniem

  Niemand leest zulke slecht opgemaakte berichten met al die witregels en dat gebrek aan hoofdletters en interpunctie, dus doe er iets aan of stop gewoon met reageren.

 12. Ad Visser

  Nederlanders en feestjes blijft een lastige combinatie.

 13. Bertus

  AD by far meest onfeitelijke krant van Nederland! Zie patat en haringtest…. Proberen volks te zijn maar kotsen d’r eigenlijk van…. Ik zou m’n vis d’r niet eens in durven verpakken!

 14. Wanny

  Waarom zou het bedrijfsleven hier geld in gaan steken? Kunnen ze daar exposure voor krijgen of zit de organisatie vast aan de sponsors van het ESF.

 15. Zomaar

  En de dag na de uitzending zal de troosteloze stad Rotterdam nog worden herkend als de stad met de extensions van Madurodam als skyline.

 16. Kevin Frikandel

  Wanny, het ESF wordt georganiseerd door een omroep van het winnende land, in dit geval meen ik dat dat de NPO, dus alles wordt betaald van soepsidieeeeee en is dus NIET COMMERCIEEL!!!! Commercieele lui zoals “bepaalde” youtube sterren die leven van ad revenue en freelance klussen tussen door en ingeschreven staan als BV bij de KvK, horen, in mijn alles omvattende optiek, dus niet op een NON-COMMERCIEEL festival thuis noch dat het “gesponsord” wordt door bedrijven (indirect wel natuurlijk want subsidie is gewoon belastinggeld)…

  Oke. Nou. Doei hé!!!

 17. Tim H

  Het is in linkse kring tegenwoordig heel populair om bij alles waar men geld voor nodig heeft te roepen dat het bedrijfsleven het maar betalen moet.

 18. Joop55

  Doe het net zo goedkoop Portugal twee jaar geleden, die interesseerde het ook geen ene hol. tante Shula kan wel krijsen dat ze meer belastinggeld die kant op wil zien gaan, het is tenslotte de stad zelf die garant moet staan voor de reclame van het vaderland.

 19. Discuswerper

  @NPO Kijker

  Wethouder Kasmi heeft het bevestigd.

  Wat een stemmingmakerij weer van NPO Kijker die zoals altijd berichten maar half leest en vervolgens hier gaat blaten over wat hij of zij WIL lezen en niet over wat er daadwerkelijk staat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.