Restauratieoorlog van start: Patty kraakt Humberto af

RTL 4 trapt vanavond de restauratie-oorlog met SBS 6 af. De zender begint om 21.30 uur met de Humberto Tan-show The Repair Show en over twee dagen ziet men op precies hetzelfde tijdstip bij de concurrent de soortgelijke Patty Brard-show Zo Goed Als Nieuw. In beide programma’s worden bijzondere, oude spulletjes opgeknapt en de kijker gaat natuurlijk niet twee keer per week naar een hetzelfde programma kijken. De grote vraag is dus: wie wint de restauratieoorlog?

Brard denkt dat haar programma een stuk diverser is dan dat van Tan. “Het verschil is dat ik bij de mensen thuis kom. Ik denk dat je ze beter leert kennen en het verhaal beter naar voren brengen als je ze thuis ontmoet, dan als je op één locatie zit met een beperkt aantal experts en een beperkt spectrum van objecten bij die personen kunt aankomen“, aldus de presentatrice bij Telegraaf TV.

Het programma van Tan is een soort Tussen Kunst & Kitsch, waarbij de mensen met hun spulletjes naar de studio moeten komen. “Ze kunnen moeilijk daar ter plekke een auto restaureren en dat kunnen wij wil.”

Is de show van Tan wat of slaat ze het over? “Ik heb geen idee, want ik heb het van Humberto nog niet gezien. Maar jongens, er zijn ook duizenden programma’s over het verbouwen van huizen.”

The Repair Shop is vanavond om 21.30 uur te zien op RTL 4, Zo Goed Als Nieuw volgt woensdag om 21.30 uur op SBS 6.

Foto: William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen