Erland hoopt dat MBH overeind blijft tegenover DWDD

Erland Galjaard hoopt dat Man Bijt Hond vanavond overeind blijft tegenover De Wereld Draait Door, dat terugkeert voor een nieuw seizoen. Dat zegt de Talpa-bobo in gesprek met Talpa’s ANP. De combinatie Man Bijt Hond en Lingo is vorige week uitstekend van start gegaan op SBS 6, maar vanavond komt er een sterke concurrent bij: NPO 1’s Matthijs van Nieuwkerk. Spannend, aldus Galjaard. “Maar de eerste tekenen van de vooravond zijn positief en de marktaandelen uitstekend.

Galjaard rekent zich echter niet rijk. “De eerste cijfers zijn natuurlijk een enorme opsteker en voor ons reden om die even te vieren, maar we weten ook allemaal dat De Wereld Draait Door weer begint, waardoor ook het Achtuurjournaal meer kijkers gaat trekken, en dat RTL nog gaat starten.

Als de nieuwe vooravond uiteindelijk toch níet slaagt, dan heeft SBS 6 alweer wat anders in petto, benadrukt hij. “We gaan nog meer proberen op de vooravond, want je weet nooit of deze programma’s blijven scoren.”

Lingo, dat zich internationaal bewezen heeft, is nu een bouwsteen in de programmering. En als het blijft werken is het mooi. Maar nieuwe dingen staan klaar, voor als het niet zou lukken. We zijn continu in beweging.”

DWDD is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO 1. De MBH/Lingo-combinatie begint om 19.30 uur op SBS 6.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen