Restauratieoorlog: magere start voor Humberto Tan

Voor veel mensen is het tv-seizoen 2018/2019 buitengewoon voorspoedig begonnen, maar Humberto Tan kan zich daar niet toe rekenen. Zijn show The Repair Shop is maandagavond teleurstellend van start gegaan op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. The Repair Shop, waarin mensen hun dierbare spulletjes laten restaureren, kwam om half tien niet verder dan een score van 586.000 kijkers en 12 procent marktaandeel. Aan de magere kant voor RTL 4.

Het is dan ook geen uitgemaakte zaak dat RTL 4 de restauratieoorlog van het kleinere SBS 6 gaat winnen. Die zender begint morgen met een restauratieprogramma, ook om half tien.

De SBS 6-variant heet Zo Goed Als Nieuw en wordt gepresenteerd door Patty Brard. Zij heeft aangegeven dat haar programma een stuk gevarieerder en persoonlijker is dan dat van Tan.

RTL 4 krijgt het dit seizoen moeilijk op prime time, omdat het halfnegenslot niet langer kan rekenen op de vroegere droom-lead-in van GTST. De kijkcijfers van de soapserie zijn volledig ingestort tot zo’n 600.000 kijkers per avond.

Tussen GTST en The Repair Shop in wist RTL 4 gisteren 460.000 kijkers (8 procent) te bekoren met Ons Huis Vol Spullen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen