Emma Worteldoek mag meedenken over Songfestival

Emma Wortelboer, bekend als het schreeuwmeisje van het Songfestival en sinds gisteren ook als Emma Worteldoek, mag meedenken over het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland. Ze is één van de zogenoemde ‘Magic 100’. Dat maakt Sietse Bakker, de man achter het liedjesfestijn, bekend in een persbericht. Bakker wil niet dat het Songfestival tot stand komt in een achterkamertje van de NPO en heeft daarom een lijst van honderd namen samengesteld om mee te denken.

Het polderen zit erin gebakken bij Bakker. “We wilden het concept voor dit Eurovisie Songfestival niet in een vergaderzaaltje in Hilversum bedenken. Juist omdat we met dit evenement Nederland internationaal in de schijnwerpers zetten, besloten we al in een vroeg stadium om eerst eens heel goed te gaan luisteren“, zegt hij.

Een groep van bekende en onbekende Nederlanders – de ‘Magic 100’ – werd gevraagd mee te denken hoe het Eurovisie Songfestival beter kan en anders zou moeten. “We willen dat het Eurovisie Songfestival een evenement wordt waarin Nederland zich herkent en dat Europa positief verrast.”

Nederlanders zijn creatief, zeker op het gebied van televisie maken en evenementen organiseren. We hebben ervoor gekozen die creativiteit aan te spreken om het evenement in 2020 naar een hoger plan te tillen. Niet per se groter, wel beter“, zegt hij.

Wie zijn er nog meer gevraagd om mee te denken? Het gaat onder meer om Sjoerd Raaijmakers (Vice NL), Karin Swerink (LINDA.), Anna Nooshin (Megalomaan BV), Kim Putters (Sociaal Cultureel Planbureau), Howard Komproe (cabaretier), Alexander Klöpping (Blendle), Bo The (Boomerang Create), Lucien Spee (Stichting Amsterdam Gay Pride), Sil Geurtsen (EndemolShine), Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken), Berna Toprak (Women Inc.), Nicky Bruining (FunX), Tim Vermeulen (Dutch Design Foundation), Conrad van Tiggelen (NBTC Holland Marketing), Chris Heijdenrijk (Sail 2020) en Lanette Lanting (Kinderraad).

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het creatieve concept van het Eurovisie Songfestival 2020. “Voor de ontwikkeling van een bijpassende huisstijl is een uiteenlopende selectie van Nederlandse creatieve bureaus uitgenodigd. Later deze maand zal het team vanuit de NPO, NOS en AVROTROS het concept ter goedkeuring voorleggen aan de EBU (European Broadcasting Union).”

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen