Emma Worteldoek mag meedenken over Songfestival

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 17:15

Emma Wortelboer, bekend als het schreeuwmeisje van het Songfestival en sinds gisteren ook als Emma Worteldoek, mag meedenken over het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland. Ze is één van de zogenoemde ‘Magic 100’. Dat maakt Sietse Bakker, de man achter het liedjesfestijn, bekend in een persbericht. Bakker wil niet dat het Songfestival tot stand komt in een achterkamertje van de NPO en heeft daarom een lijst van honderd namen samengesteld om mee te denken.

Het polderen zit erin gebakken bij Bakker. “We wilden het concept voor dit Eurovisie Songfestival niet in een vergaderzaaltje in Hilversum bedenken. Juist omdat we met dit evenement Nederland internationaal in de schijnwerpers zetten, besloten we al in een vroeg stadium om eerst eens heel goed te gaan luisteren“, zegt hij.

Een groep van bekende en onbekende Nederlanders – de ‘Magic 100’ – werd gevraagd mee te denken hoe het Eurovisie Songfestival beter kan en anders zou moeten. “We willen dat het Eurovisie Songfestival een evenement wordt waarin Nederland zich herkent en dat Europa positief verrast.”

Nederlanders zijn creatief, zeker op het gebied van televisie maken en evenementen organiseren. We hebben ervoor gekozen die creativiteit aan te spreken om het evenement in 2020 naar een hoger plan te tillen. Niet per se groter, wel beter“, zegt hij.

Wie zijn er nog meer gevraagd om mee te denken? Het gaat onder meer om Sjoerd Raaijmakers (Vice NL), Karin Swerink (LINDA.), Anna Nooshin (Megalomaan BV), Kim Putters (Sociaal Cultureel Planbureau), Howard Komproe (cabaretier), Alexander Klöpping (Blendle), Bo The (Boomerang Create), Lucien Spee (Stichting Amsterdam Gay Pride), Sil Geurtsen (EndemolShine), Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken), Berna Toprak (Women Inc.), Nicky Bruining (FunX), Tim Vermeulen (Dutch Design Foundation), Conrad van Tiggelen (NBTC Holland Marketing), Chris Heijdenrijk (Sail 2020) en Lanette Lanting (Kinderraad).

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het creatieve concept van het Eurovisie Songfestival 2020. “Voor de ontwikkeling van een bijpassende huisstijl is een uiteenlopende selectie van Nederlandse creatieve bureaus uitgenodigd. Later deze maand zal het team vanuit de NPO, NOS en AVROTROS het concept ter goedkeuring voorleggen aan de EBU (European Broadcasting Union).”

Foto: AVROTROS
64 Reacties op “Emma Worteldoek mag meedenken over Songfestival”


 1. Elm

  Anna Nooshin (Megalomaan BV) LOL

 2. Nunc aut Nunquam

  Dit bewijst het gelijk van mijn eerdere schrijfsels,,,,, hoe groter de hysterie, leegheid, aanstellerigheid, domheid, achterlijkheid, BNer-heid en dito “heden”, vele pleonasmen aanwezig,, des te meer gloort een toekomst bij het open riool van de europese TV !!!!
  We staan voor LUL ! met zo’n gedrocht!

 3. Stephan

  Emma worteldoek..haha heerlijk die Martien gisteren bij ranking the stars en MC neemt dit zo over ..geweldig !!

 4. Chris

  JdM, sla je slag: je geeft haar tweemaal haar huidige salaris en Talpa heeft aan Wortelsloer een fris, spraakmakend koopje dat overal voor ingezet kan worden.
  Kosten: slechts 110.000 euro op jaarbasis.

 5. Het is maar dat je het weet.

  Zijn ze daar nou helemaal gek geworden, ze heeft vorig jaar Nederland voor schut gezet.

 6. Flexi

  Ik mag nooit ergens over meedenken. Zelfs niet over de kleur van mn nieuwe auto.

 7. Chris

  Flexi, misschien komt dat omdat je niet KAN denken.

 8. Eric

  Meedenken: Ja
  Meebeslissen: Neen

 9. Pro Du Cent

  Ik heb er alle vertrouwen in dat het nu helemaal goed gaat komen…. PROEST

 10. #NPO kijker#

  Alles beter dan vetklep Paul

 11. Emma Wortelboer Lover

  Emma is zo knap

 12. Ron

  Verzin een leuk programma er rondom. Een behind the scenes van hoe zo’n Songfestival nu tot stand komt en volg van dag tot dag tot het Songfestival begint hoe alles vordert. Kan leuk zijn en zorgt ook voor een stukje transparantie.

 13. COSA NOSTRA

  Dat het Songfestival In Nederland wordt gehouden begint steeds meer op een vreselijk uit de hand gelopen Halloween party te lijken!!! Het is weer duidelijk dat er alleen maar mongolen het mogen organiseren!!!

 14. Hermann Boring

  “Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken)” LOL!!

 15. Sean

  Ik heb een enorme flashback naar het Koningslied.

 16. Asjemenou

  Ik lees VICE en FunX.

 17. Grace321

  Oh nee…. waarom??

 18. 123

  Anna Noushin (Megalomaan B.V.)… Ik hoop dat dit een grap is, maar er bestaat daadwerkelijk zoiets, zie: https://www.oozo.nl/bedrijven/amsterdam/amstel-iii-bullewijk/amstel-iii-deel-a-b-noord/1606481/megalomaan-b-v

 19. Martijn schapenbanger

  Omgekeerde wereld, het normale talentloze volk die de lasten draagt van deze verwende kindjes heeft 0 inbreng. Wie betaalt, bepaald toch? Dus waarom mogen deze subsidie slurpers wel meedenken maar de betaler niet?

  Wat een gaat land is Nederland toch he?

 20. Martijn schapenbanger

  Gaat=gaaf

 21. Ad Visser

  @schapenbanger. Jij betaald boodschappen in de supermarkt. Unilever strijkt bijvoorbeeld het geld op. Zij besteden jouw geld (teveel betaalde geld) aan nietszeggende marketing.

  Jouw invloed 0%

 22. Marloes

  Dit gaat toch echt nergens over deze mensen hebben niks maar dan ook niks betekend in medialand.

 23. Martijn schapenbanger

  Ad visser dat is niet hoe het werkt, wellicht eerst even het verschil leren tussen belasting en verkoopprijs en een cursusje economie101 volgen.

  Nou doeiiiiii hé

 24. Pietpiet

  Een groep van bekende en onbekende Nederlanders. De onbekende worden genoemd, maar wat zijn de bekende Nederlanders?

 25. Martijn schapenbanger

  De onbekende zijn nog steeds redelijk bekend.

  Echte nobodys, arbeiders en het normale volk zijn niet welkom bij het ESF.

 26. - 100

  Ronald Molendijk mocht ook meedenken gaf hij eerder aan in RTL Blvd en ik weet dat Joost van Gorsel (0to9 creative agency) mag meedenken.

 27. Bo

  Waarom een derderangs donkere cabaretier iets vragen? Waarom geen Hardwell of Tuinfort?Vraag relevante mensen iets. Niet DWDD- of BLVD-volk als Nooshin of Klupking. Wat heeft Funx met de inzendingen te maken gehad? Niets. Wat nu dus wel? Worteldoek is sowieso een kansloze keuze. Middelmaat, kleur, geslacht en andere imperfecties maken deze lijst.

 28. Tv duivel

  Dat meen je niet, wat erg

 29. Jasper

  Geen Martien Meiland

 30. Dominee Bonk

  Emma Wortelgek is een zo intrinsiek stupide wezen. Onbegrijpelijk dat zo een secreet op de buis getolereerd wordt. Het moet eg nie gekker worden. Amen.

 31. Meneer Kaktus

  Ik zou mijn uniek creatief concept graag eens anderhalf uur loslaten op mevrouw Worteldoek.

 32. G.ossip

  Nederland organiseert weer eens wat en wat denk je,het gehalte rand d.e.b.i.e.l.e.n gaat weer enorm scoren .

 33. Dominee Bonk

  Emma Wortelpeen is toch een junkie? Amen

 34. COSA NOSTRA

  Om het gekkenhuis compleet te maken zou het me niet verbazen als Jandino de Antilliaanse randdebiel, de intro mag doen!!

 35. Dominee Bonk

  Emma Wortelpeen kan toch gewoon ontslagen worden, die onnozele idiote gekkin, zo stupide kan toch eigenlijk niet, wij Nederlanders zijn toch niet zo gek dat we deze schreeuwende immens brutale tante blijven tolereren? Weg weg weg

 36. critikast

  Heeft Sietse haar soms mogen doen ?

 37. Sip

  Deze juffrouw kan toch geen echte bijdrage leveren aan de organisatie van het songfestival. Degene die dit wel vinden moeten niet mee doen aan de organisatie.

 38. Niet de oma van

  @Ron Juist! Ik vind Emma Wortelboer, net als Britt Dekker juist verfrissende tv persoonlijkheden die nog van alles durven te zeggen, mr ook zichzelf al
  zelfstandig hebben bewezen op YT en nog niet lijken te zijn omgekocht met deugende NPO pegels.

  Zoals zij die hun ziel hebben verkocht op het Democratiefestival: Eric Corton de deugrakker himself etc.

  De “””””sprekers”””” van dit event:
  https://www.democratiefestival.nu/#/

  Even wat anders: Wat is NLZiet een heerlijk medium om alles reclamevrij te zien. Ik hoop dat ze wat aandacht en waardering krijgen.

 39. Niet de oma van

  Wow de Democratiefestival 2019 aftermovie, al 22 weergaven.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=SL5TFFUcAWk

 40. Beau ter Ham

  Emma zal de hamvraag beantwoorden hoe om te gaan met hysterische Songfestival fans – zij is immers deskundige op dit vakgebied en verder het logistieke gedeelte van de toiletten maar dat heeft ze ook zo onder de knie –

 41. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Emma is de beste.
  Ze lacht iedereen uit, en ze heeft gelijk.
  Emma Wortelboer altijd +2

 42. peter de betweter

  Ik vind Emma een dief en volgens mij heeft ze het zelf niet door,; dat is wel een beetje sneu want als ze zichzelf dat realiseert is het al te laat. 5000 euro p/m salaris en allemaal betaald van subsidies opgebracht door onschuldige mensen die uitgeknepen worden door een zeer barbaars en slinks regime wat altijd maar mooi weer speelt; maar ondertussen alles en iedereen onderschijt.

  Als ik subsidie aanvraag staat 3 minuten later de FIOD op de stoep en kan ik het terugbetalen nog voordat ik het ontvangen heb; en ik kan ook niks bijzonders.

  Gelukkig heb ik mijn ziel nog wel en hoef ik niet te doen wat “hun” willen…

 43. Emma Wortelanus

  Er is al genoeg gezegd, denk ik. Het punt is duidelijk. Ze is een totaal overbodig mens.

 44. Annoniemus

  Emma Wortelkut stinkt uit haar bek !!

 45. ed

  En daarom absoluut geen extra geld naar deze liedjes show.

 46. Paolo

  Is het om de jongeren het gevoel te geven dat men hen nog serieus wil betrekken bij het beetje liniaire tv dat ze nog kijken???
  Dan zetten we Emma in als joker voor alles dat jong heet.
  Voor het overige kun je dit natuurlijk niet serieus nemen. Een ieder die haar op welke plek dan ook zet, NPO of commercielen, moet dringend een afspraakje maken met de huisarts om de mogelijke psychose te behandelen.

 47. Mousy

  Meedenken is goed, maar hou s.v.p. je mond. Niet om aan te horen dat geluid wat daar uit komt.

 48. Hansje

  Kan ze denken ?????

 49. Simon

  Mevrouw Worteldoek heeft vast nog wel een goed idee over mevrouw Worteldoek.

 50. No. 14

  Is Sieneke ook al gevraagd voor de denktank?
  Sieneke: “Laten we een draaiorgel op het podium zetten.”

 51. Tim H

  Laat Emma maar schuiven.

 52. A.M.

  Meedenken mag ze, zolang ze het maar niet gaat presenteren!

 53. Miep

  Wat een slecht idee.. kennen jullie het koningslied.. dat is zo ook begonnen

 54. sukkel

  Annoniemus ik lig in een deuk

 55. Poes

  Zielig mens… hoe laag is het niveau inmiddels in Nederland. Schaam mij kapot.

 56. Bep

  Zeg Poes, ben je nog een beetje nat vandaag?

 57. "VeronicA Doet Het?....Beter!"; 

  Vanavond geen VI. Dat wordt vroeg n e u k e n.

 58. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Vochtige dekbedhoes morgenochtend

 59. Dominee Bonk

  Emma Wortelgek hoort in een gesloten inrichting, levenslang. Amen. God hebbe mijn ziel.

 60. Dij Enkletser

  Tussen de liedjes en in de pauzes. mag Emma samen met Jandino
  Krijsen en Schreeuwen ;
  Holland AAAAgh
  Rotterdam AAAAgh
  Duncan AAAAgh
  H-omo-s AAAAgh
  ESF AAAAgh
  Jemoeder AAAAgh

 61. Dij Enkletser

  Dij Enkletser
  Fri 06 Sep 2019 om 18:03

  Ik mocht ook meedenken !!
  hehe

 62. Piet

  Wat een azijnzeikerds heb je hier zeg. Men buitelt over elkaar heen om die mensen maar onderuit te halen omdat ze toevallig wat excentriek zijn. Ik walg van die houding! Laat iedereen zijn zoals ie is. Je hoeft niet iemand de grond in te trappen om maar je momentje te hebben op sociale media. Kwaad spreken over een ander zegt heel veel over jezelf.

  On topic… Goed idee om mensen uit zoveel mogelijke hoeken mee te laten denken. Het ESF 2020 moet een feestje zijn van allemaal!

 63. Dominee Bonk

  Piet, je bent niet in orde, je bent echt gestoord. En een gekkie en dom. Je zal verder wel aardig zijn, maar domme mensen komen nooit ver in het leven.

 64. Vranz van Maaren

  Meine Güte! Half Neduhland mag zich ermee gaan bemoeien. Wàt een armoe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.