Ook Beau vond Humberto, Twan en Art een drama

Geplaatst op ma 02 sep 2019 om 12:30

Vanavond is het dan zo ver: veel tv-watchers zullen nieuwsgierig voor de buis zitten om te kijken hoe Beau van Erven Dorens het ervan afbrengt als hét nieuwe gezicht van de late avond van RTL 4. Hij krijgt het niet makkelijk, want zijn drie voorgangers hebben het halfelfslot van de zender in puin achtergelaten. En dat weet hij zelf ook. “Het laatste jaar met Humberto Tan, RTL Late Night met Twan Huys, Zomer met Art; het was een drama“, aldus de 48-jarige televisiester in het AD.

Aan Van Erven Dorens de taak om dat drama om te buigen in een eclatant succes. “Ik wil eerst een nuance aanbrengen: bij mij kan ook alles misgaan. Dat late night is iets enorms, voor je het weet loopt zo’n monster met je weg. Onder druk van slechte kijkcijfers maakte dat monster in het verleden gekke bokkesprongen.”

Hij doelt dan met name op de rare capriolen die werden uitgehaald om van de talkshow van Twan Huys nog iets te maken. “Twan Huys kwam door de matige cijfers terecht in een programma dat hij eigenlijk niet wilde maken. En dat voelde je als kijker.”

Van Erven Dorens laat dat niet gebeuren. “Ik realiseer me meer dan vroeger dat ik erbovenop moet zitten. Niet alles door andere mensen laten beslissen dus – ík sta daar. En de presentator moet de hand in eigen boezem kunnen steken. ‘I fucked up.’ Als dit niet lukt, is dat míjn probleem.”

Bemoeienis RTL

Hij heeft het hier natuurlijk over de bemoeienis van RTL. “Zolang je succes hebt, word je met rust gelaten. Loopt het een week niet, dan zeggen ze bij de zender: zullen we misschien Jan Smit en Guus Meeuwis in de uitzending zetten?“, vertelt hij in de Volkskrant.

Het is iets waar Van Erven Dorens ook op rekent. “Als het drie weken niet loopt, zeggen ze: volgens de kijkcijferanalyse moeten we meer met dieren doen. De volgende stap is dat je een soapster aan tafel krijgt die je niet kent. Dan komt er een focusgroep die is ingesteld zonder dat je het weet. Beau, jij praat zelf te veel, zegt de focusgroep. Dat soort analyses zijn de ziekte van deze tijd.”

Gaat hij buigen voor de wensen van RTL? “Nou ja, RTL heeft natuurlijk wel iets te zeggen, want het is hun geld. Maar de vraag is of het door die bemoeienis beter gaat, ik denk eigenlijk van niet. Laat mij maar mijn gang gaan.

Beau debuteert vanavond om 22.30 uur op RTL 4.

Zijn interviews in het AD en de Volkskrant kunt u hier en hier lezen via Blendle.

Foto: RTL
43 Reacties op “Ook Beau vond Humberto, Twan en Art een drama”


 1. Remi

  Beau gaat knállen vanavond !
  … Eindelijk een #Jineklive alternatief.

  … Eva doet weer haar NPO D66 / Groenlinks ‘dingetje’.

 2. Paolo

  @van erven Dorens, NU JIJ, proof it!!

 3. M.

  Beau van Erven Dorens zal Nederland NOOIT vertrouwen, hij is en blijft een Boulevard ventje, zijn specialiteiten zijn de huwelijksperikelen van Connie Breukhoven, de lipstift en nagellak kleur van Patty Brard. Big Big FLOP.

 4. GertJan

  Een avond zonder Arie Boomsma…..heerlijk.

 5. Curryworst

  @Remi,
  Beau Noël van Erven Dorens is ook een typisch grachtengordeldier. Woont in een kapitaal pand aan de Prinsengracht. Dat is toch de habitat van GL en D66.

 6. anoniem

  Beau

  nodig de duurste

  auto van de zaak

  rijder

  van

  AD

  is dat nodig zo een dure auto en milieu…………..

 7. reade rinus

  vanavond met peterrrrrrr de vries doet het altijd goed in een talk show

 8. Nerd

  Oeh Beau, beginnersfout! Voorgangers afzeiken op en professionele manier, maar ja het blijft wel afzeiken. Nee, gaat het ook niet worden Beau!

 9. [MikE]

  Hij zeikt helemaal niemand af, dan moet je echt beter lezen. Ik ben benieuwd naar Beau vanavond!

 10. Annoniemus

  Beau z’n laatste programma’s werden ook niet geweldig bekeken , dus de vrees van Beau de boekenbal bokser is terecht !

 11. Nerd

  * Mike , wat doen hij dan???? Zeiken op de presentator via de redactie…

 12. #NPO Kijker#

  Wat een rat, hij is nog erger dan Art.

 13. 'Erik'

  Aldus een onderzoek onder Beau, hilarisch.

 14. Ron

  Hopelijk maakt hij zijn gast(en) niet bekend vooraf. Laat de kijker onbevooroordeeld kijken. Veel leuker, en je kunt dan altijd nog wegzappen.

 15. Yoshi

  Ik hoop dat Beau eens korte metten gaat maken met die denkende alleskunners als Jinek en Pauw!! Hoppa 2 mij. en 8.000.000 voor NPO

 16. Ad Visser

  Heeft iemand vandaag Art nog gezien?

 17. Ad Visser

  Hup Beau. Aan het werk. Dat nietszeggende geouwehoer steeds vooraf. Stop daarmee. Voegt NIETS toe.

 18. M.

  FLOP FLOP FLOP FLOP FLOP…. Waarom zouden verstandig, geïnteresseerd mensen naar RTL Duitsland kijken MET Beau (lachwekkende) als je de competente, kwalitatief, bekwaam, intelligente Evan Jinek hebt op NED 1… HAhahahahahahaha RTL Duitsland en Beau hahhahhahahah, hahhahahahhahah , hahhahahhahahhahah

 19. Denk-na

  Beau, de wannabe kakker, blijf nou op de Jensens niveau programma maken voor dito pubiek. Daar heb je succes mee en uit de reacties op dit MC artikel weet je ook dat er vele leeghoofden zijn die je altijd zullen volgen.

 20. Danny

  Ik gun het hem van harte maar ben bang dat ook dit niks word. 450,000 vaste kijkers en daar blijft het bij. Beter Als Art en Twan maar geen echt succes. Late night wil gewoon niet. Alternatieven genoeg op dat tijdstip met Jinek en Pauw dat staat als een huis.

 21. Ronnie

  Ik denk dat Beau een hele goede start zal maken. Hij heeft uiteindelijk toch Hiddema én Baudet in de uitzending zitten. Als hij boven de 600.000 kijkers zit en het is een goed programma, volgen er zeker meer.

  Mijn voorspelling is dat Beau Jinek op de hielen zal zitten vanavond.

 22. Mediapark

  Zit de gemiddelde RTL kijker op Hiddema en Baudet te wachten? Beau wil geen tafel. Maar Nederlanders kunnen niet op een bank zitten. Dan gaan ze hangen en je mist wisselwerking tussen de gasten. En op voorhand je collegae afzeiken. Daarmee ga je de redactie niet mee voor je winnen.

 23. Puddingproever

  Baudet en Hiddema vanavond bij Beau. Kunnen we meteen zien of hij als kritisch presentator opgewassen is tegen het duo Downplaying & Ironische semi-zelfkritiek. Beau neemt een enorm risico door de mand te vallen, wat ik moedig vind. Áls het hem lukt door de formicalaag van die twee heen te breken, verdient hij zijn plek, maar het zou me erg verrassen.

  Ik hoop dat hij vraagt of Baudets pak van Suitsupply komt.

 24. sport

  Mr. Ergernis zou afgelopen week wel dat hij een gesprek wil hebben met Gordon, Patricia Paay….etc etc. Zijn programma zal dus weer en wederom vol zitten met figuren die we sowieso al tot grote ergernissen iedere week op TV zien. Hebben die dan helemaal geen ander leven behalve iedere keer die ponum op TV? Ga eens een programma maken over gewone mensen, de kijkers die het jullie gunnen op TV te mogen komen. Want als wij, het gewone volk niet kijkt, lig je er zo uit dus ook Mr. Ergernis. Beau vind ik 10x niks. Altijd die irritante namaak lach en namaak emotie. Walgelijk gewoon.

 25. Jantje

  Als hij slim was nodigde hij gelijk Angela de Jong uit zodat het gif van haar potentiele eerste colum al onschadelijk is gemaakt. En dan gelijk als eerste onderwerp je programma gaan analyseren met haar. Verder zou ik op veilig gaan met Gordon, Peter R en nog een paar van RTL boulevard die dan gaan bespreken welke programma’s ze morgen gaan bespreken in RTL Boulevard. Dat wordt het niet te moeilijk voor de kijker.

 26. Mick

  Vanavond Thierry Baudet en Theo Hiddema in BEAU om eens te vertellen vanuit hun perspectief. Geen verknipt Jinek video…

 27. q8

  ga zeker kijken,
  suc6 BEAU,

 28. Weddendat

  Vanavond de spintruukjes van Baudet en Hiddema, waarbij Beau zijn voorbereide kritische vraagjes met wat boreale kwinkslagen onschadelijk worden gemaakt en dan is het alweer tijd voor de reclame. Het is wel duidelijk waarom B&H maar wat graag in dit programma willen aanschuiven: het wordt Zendtijd voor Politieke Partijen met een vragensteller op een te grote stoel. Dus PvD krijgt haar propagandakwartiertje en RTL deze keer hogere kijkcijfers dan de laatste maanden. Beide kanten van de tafel (oh nee, die is er niet) tevreden en waarschijnlijk de gemiddelde RTL-kijker ook, want die was al half in slaap.

 29. #NPO kijker#

  Vanavond allemaal oud nieuws bij Beau

  Tour en roddels Otten. We leven nu in september en niet in juli

  RTL gaat weer voor oud nieuws. Onbegrijpelijk.

 30. Hans

  @NPOkijker Er is net weer een nieuwe rel aan het licht gekomen: Baudet laat zich fêteren door SuitSupply (buitenlandse reisjes in privéjet, viptafel in patserclub op Ibiza) wat hij niet meldt in het cadeau/reisregister van de Tweede Kamer (terwijl hij daar door Otten op is gewezen dat dat verplicht is). De poezenboot zal er wel wedr beter van worden… 🙄

 31. Coca Cola

  Het programma is door zijn voorgngers zo ver de goot ingewerkt, dat ik sterk trwijvel of Beau het zinkende schip nog kan redden. We zullen zien…

 32. shrink

  Beau gaat vanavond een Merel Westrikje doen. Zoals Merel niet opgewassen was tegen Geert W., zo zal Beau ten onder gaan tegenover het met de gave des woords begiftigde proletenduo B&H.

 33. Wesley

  shrink

  je vergeet dat Beau velen male intelligenter en onvoorspelbaarder is dan de door jou genoemde Merel die alleen maar autocue kan lezen.

 34. Ron

  Baudet en Hiddema dus op de bank bij Beau vanavond, diepe diepe zucht…We gaan het weer niet snappen bij Blue Circle….fail!

 35. Hans

  Hij krijgt twee geslepen glibberalen tegenover zich. Dit kan hij niet.

 36. Krelis

  Ik denk dat ze hem één dingetje geven om hem tevreden te stellen (‘ik heb een primeur!’) en af te leiden van alles wat die twee te verbergen hebben.

 37. Ad Visser

  Wie zet nu in de opening een opa zijn kleinzoon op het program?

  Was eens begonnen met 4 mannen in hetzelfde zinkende schuitje. Beau, Humberto, Art en Twan

 38. Topshow

  Wie verzonnen heeft om over de tour de france te gaan praten moet
  onmiddellijk de laan uit worden gestuurd.

 39. M.

  Beau heeft de studio van Jensen overgenomen, hahahahahah, zo goedkoop, zo slecht, echt waar om te huilen dit.

 40. Ad Visser

  Gaat financieel slecht met RTL. Dus weer in Artis, Amsterdam. Lekker lang contract. Gunstig voor RTL en Artis.

 41. Marijke

  Eerste minuten een maatschappelijk betrokken onderwerp. Ooit had BnVD dat ook. Hoop dat dit niet verwordt tot een RTL4-promovehikel. De mensen pikken het niet meer, maar met Peter van der Vorst vertrouw ik hier niet op.

 42. M.

  BEau doet het best goed hoor, ik sta verbaasd naar hem te kijken…. Allen dat afstandelijk bureau, het is echt ene vreselijk JEnsen decor. Maar beau doet het best redelijk

 43. Mick

  Het decor van BEAU is klein, erg krap. Het decor is wel mooi en stijlvol. En aan zeikerd @M: Weet je wat een lelijk en goedkoop bij elkaar geraapt decor is? Dat decor van Jinek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.