Mattie Valk mist de Robert Jensen van vroeger

Geplaatst op ma 02 sep 2019 om 13:15

Mattie Valk mist Robert Jensen als de radiomaker die hij vroeger was. Hij vindt het jammer dat hij nu bekendstaat als een doorgedraaide rechtse herriemaker. Dat zegt hij in een interview met Het Parool. Valk zag in Jensen, de broer van Radio 538-dj Frank Dane, ooit zijn inspiratie. “Ik wilde cameraman worden. Ik zat zo’n camera van wc-rollen te knutselen toen ik op de radio Robert Jensen hoorde. Het waren zijn hoogtijdagen met zijn middagshow, halverwege jaren negentig“, vertelt hij.

Hij vond het geweldig. “Bij Jensen hoorde ik een paar gasten die met elkaar lulden alsof ze in de kroeg zaten. Ze lieten me zo hard lachen dat ik alles wilde weten over radiomaken. Die bezetenheid heeft me nooit meer losgelaten.

Nu maakt Jensen rechtse programma’s op YouTube. “Zo jammer dat hij nu bij veel mensen te boek staat als een geflipte rechtse activist. Hij was namelijk echt een geweldige radiomaker. Op dat vlak mis ik hem.”

Jensen heeft wel degelijk talent, vindt Valk. “Hij heeft de gave om je als luisteraar in de autostoel te houden als je al lang op de parkeerplaats van je werk staat. Die antidiskjockeytoon, nooit ronkend de Backstreet Boys aankondigen, maar gewoon doen waar je zin in hebt. Radio waarbij altijd iets geks kan gebeuren.”

Ik mis dat vandaag de dag heel erg in Nederland. De radio is nogal veilig geworden. Een spiegel van de maatschappij, denk ik. We zijn een beetje verkrampt geraakt.”

Een groot Parool-interview met Mattie Valk, waarin hij ook vertelt dat hij uiteindelijk nooit een Tesla heeft gekregen van Qmusic, kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
13 Reacties op “Mattie Valk mist de Robert Jensen van vroeger”


 1. Sophie

  Aldus de saaiste radio dj van Nederland.

 2. Tim H

  Aldus Mattie Matennaaier

 3. Joost

  Jensen was vroeger fantastisch ja. Maakte er nu nog maar iemand radio zoals hij dat toen deed, met Jan Paparazzi, Edwin Ouwehand en Jeroen Kijk in de vegte deed. Ik heb er wat eerste uren op school voor gespijbeld, zodat ik De Ochtendkroeg kon luisteren op m’n walkman met radio. De middagshow luisterde ik wat later tijdens het lopen van een krantenwijk en zat hierbij vaak gierend van het lachen op de fiets. Met zijn TV-shows had ik heel weinig en van zijn podcasts tegenwoordig moet ik helemaal niets hebben. Jensen is het echt helemaal van het padje en daar is niets meer aan.

 4. G.ossip

  Zonder twijfel de lelijkste man van Nederland,qua uiterlijk en innerlijk.

 5. Richard

  Het YouTube-kanaal van Jensen keldert elke maand weer. Het aantal abonnees per maand is inmiddels gekelderd naar een luizige 501 per maand (op 1 juli nog 1600 per maand), en waar hij in maart nog 1,5 miljoen views had heeft hij in de afgelopen dertig dagen 184.710 views gehad. Iedere maand halveert zijn kanaal weer…

 6. Mick

  @Richard Gek hè dat het afneemt als hij een ZOMERSTOP had. Denk eens verder na.

 7. FlyingLotus

  Ik ben afgehaakt na ’50 pop of een envelop’.

 8. Coca Cola

  Heel veel mensen missen de Mattie van vroeger, je weet wel, de versie die wél te vertrouwen was….

 9. pieter

  @FlyingLotus, ja dar waren de gouden uren van Tom Mulder, ver voor de jaartelling hahaha

 10. Erik

  Jensen volgt zijn hart en strijdt tegen onrecht, dat zouden meer mensen moeten doen. En vergeet niet dat Jensen ook een ontzettende grote achterban heeft. Een middenweg is er eigenlijk niet meer…

 11. De verdorvenheid in persoon

  Waarom is bij dit artikel de foto van ex-voetballer, zuiplap, drugsverslaafde en vreemdganger Fernando Ricksen geplaatst?

 12. Beau ter Ham

  Blijft een duiveltje…

 13. anoniem

  mattie valk wat weet je van de duurste auto van de zaak rijder van het parool/ de vernieuw pers

  zoals angela de jong van AD dat zegt.

  is het nodig

  what about het milieu

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.