Mattie Valk mist de Robert Jensen van vroeger

Mattie Valk mist Robert Jensen als de radiomaker die hij vroeger was. Hij vindt het jammer dat hij nu bekendstaat als een doorgedraaide rechtse herriemaker. Dat zegt hij in een interview met Het Parool. Valk zag in Jensen, de broer van Radio 538-dj Frank Dane, ooit zijn inspiratie. “Ik wilde cameraman worden. Ik zat zo’n camera van wc-rollen te knutselen toen ik op de radio Robert Jensen hoorde. Het waren zijn hoogtijdagen met zijn middagshow, halverwege jaren negentig“, vertelt hij.

Hij vond het geweldig. “Bij Jensen hoorde ik een paar gasten die met elkaar lulden alsof ze in de kroeg zaten. Ze lieten me zo hard lachen dat ik alles wilde weten over radiomaken. Die bezetenheid heeft me nooit meer losgelaten.

Nu maakt Jensen rechtse programma’s op YouTube. “Zo jammer dat hij nu bij veel mensen te boek staat als een geflipte rechtse activist. Hij was namelijk echt een geweldige radiomaker. Op dat vlak mis ik hem.”

Jensen heeft wel degelijk talent, vindt Valk. “Hij heeft de gave om je als luisteraar in de autostoel te houden als je al lang op de parkeerplaats van je werk staat. Die antidiskjockeytoon, nooit ronkend de Backstreet Boys aankondigen, maar gewoon doen waar je zin in hebt. Radio waarbij altijd iets geks kan gebeuren.”

Ik mis dat vandaag de dag heel erg in Nederland. De radio is nogal veilig geworden. Een spiegel van de maatschappij, denk ik. We zijn een beetje verkrampt geraakt.”

Een groot Parool-interview met Mattie Valk, waarin hij ook vertelt dat hij uiteindelijk nooit een Tesla heeft gekregen van Qmusic, kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen