‘NPO verwacht dat Eva Jinek overstapt naar Talpa’

Bij de NPO is men er vrij zeker van dat Eva Jinek na afloop van haar huidige seizoen overstapt naar het Talpa Network van John de Mol. Ze zou daar een dagelijkse talkshow gaan maken op SBS 6. Althans, dat meldt weekblad Story. Een ‘insider die meewerkt aan de talkshow van Jinek’ stelt dat haar vertrekdatum al vaststaat. Nu zouden haar laatste weken zijn. “Ze stopt op 30 september en iedereen houdt er rekening mee dat zij na 30 september niet meer terugkeert“, zo laat de ingewijde weten.

Eigenlijk zou Jinek in januari weer het stokje overnemen van Jeroen Pauw. Er wordt zelfs al gewerkt aan een nieuw decor, aldus de ingewijde. “In het nieuwe decor zal echter een andere presentator of presentatrice komen te zitten.

Ze zou dus voor het grote geld van De Mol gaan. “Bij de NPO en bij de mensen die bij Jinek werken wordt ervan uitgegaan dat ze naar de zender van John de Mol overstapt. SBS6 maakt de meeste kans. Het is slechts een kwestie van tijd.”

Directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV zei gisteren nog op NPO Radio 1 dat hij een vertrek van Jinek niet verwacht. “Klopt het dat ook onze eigen Eva Jinek bijna was overgestapt naar de commerciëlen?“, vroeg Sven Kockelmann aan hem.

Kuipers: “Dat weet ik niet.

Kockelmann: “Nou, ik neem aan dat je toch met je presentatoren praat af en toe?

Kuipers: “Zeker. Ik hoop ook dat ze nog heel lang bij ons werkt en ik verwacht het ook.”

Kockelmann: “Er is dus geen reden voor paniek?

Kuipers: “Nee.”

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen