Frits Sissing opent boekingssite voor BN’er-babsen

AVROTROS-ster Frits Sissing heeft dinsdag met een persbijeenkomst officieel zijn nieuwe boekingssite Celebabs gelanceerd. Hierop kunnen aanstaande bruidsparen een ‘celebrity-babs’ huren, oftewel een BN’er als trouwambtenaar. “We zijn niet officieel beëdigd babs, want dat is een heel ingewikkeld traject, maar je kan ons inzetten als ceremonieel babs“, zo legt de presentator uit aan NPO Radio 5. Naast Sissing zijn er vooralsnog ook zeven andere bekende Nederlanders te boeken.

Het gaat om Ellie Lust, Irene Moors, Dennis Weening, Dennis van der Geest, Do, Anouk Smulders en Jörgen Raymann. “Wij kunnen een huwelijksceremonie leiden, speechen, het bruidspaar toespreken, andere sprekers introduceren, de hele ceremonie van A tot Z begeleiden. Daar kun je deze acht die zich inmiddels bij ons hebben aangemeld voor vragen. Er gaan er ook meer bij komen.”

Hoe is Sissing op dit idee gekomen? “Ik had het erover met een vriendje van mij, Tim Ouborg van de bekende Ouborg-ondernemersfamilie. Hij zei: ‘Ik loop al de hele tijd rond met het idee om een platform te lanceren waarop bruidsparen in contact kunnen komen met BN’ers die dat graag willen doen.’ Eén en één was twee.”

Celebabs is dus een initiatief van Sissing én Ouborg. “Het heeft nog wel twee jaar geduurd voordat we het nu gelanceerd hebben, want we hadden het allebei gewoon hartstikke druk.”

Boulevard

Ook RTL Boulevard was bij de lancering en die vroeg alvast wat richtprijzen. Moors: “Natuurlijk is het geen vrijwilligerswerk. Het is niet zo van: o, wat leuk, dat doen we! Ik ben te boeken vanaf 2.500 euro.

Do: “Hallo, voor niks gaat de zon op. Mijn schoorsteen moet ook roken. Volgens mij ligt het ergens rond de 3.000 euro.

In de studio werden er vraagtekens bij dit initiatief geplaatst. Marc van der Linden: “De mooiste dag van je leven ga je toch niet door een BN’er laten doen?

Aran Bade: “Er is een markt voor. Veel mensen vinden het toch leuk als een bekend gezicht hun liefdesverhaal vertelt.

Luuk Ikink: “Het zijn leuke verkooppraatjes, maar uiteindelijk gaat het hen alleen maar om geld verdienen.

Foto: Avrotros, Ruud Baan

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen