Matthijs dacht dat hij hartaanval kreeg in DWDD

Matthijs van Nieuwkerk vreesde voor een hartaanval toen hij in 2011 onwel werd tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. Dat vertelde hij dinsdag in de seizoensopener van Sterren op het Doek. Van Nieuwkerk opende zijn rubriek De TV Draait Door behoorlijk onrustig; hij versprak zich en greep enkele keren naar zijn hart. Na een instart was opeens te zien hoe Jan Mulder de autocue overnam. De VARA beweerde toen dat de tv-ster iets verkeerds had gegeten.

Er was echter meer aan de hand, aldus Van Nieuwkerk. “Ik ben een keer half ingestort tijdens een uitzending. Ik ben met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Ik dacht dat ik doodging. Jan Mulder heeft mij toen even vervangen.

Het was een idiote situatie, aldus de presentator. “Een soort hyperventilatie kreeg ik. Ik zat toen aan m’n borst. Je probeert iets aan je hart te masseren. Ik weet niet wat je dan doet eigenlijk, het is natuurlijk een reflex. Het zag er – ik heb het teruggezien – verschrikkelijk uit. Op een gegeven moment voelde ik dat ik geen adem meer kreeg. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg, maar dat was het niet.”

De talkshowhost snelde naar buiten. “Ik heb toen tegen Jan gezegd: ‘Jan, Jan, even.’ Ik kon niet meer praten, maar hij begreep meteen wat er aan de hand was. Ik ging weg, ik moest even frisse lucht en liep even naar buiten. Ik dacht: dan is straks die rubriek af en dan neem ik het weer over. Dat heb ik ook gedaan.”

Van Nieuwkerk maakte de uitzending af, maar nam de rest van de week vrij. “Ik kwam gewoon terug, maar ik kon niet meer. Ik was helemaal op. De dokter zei ook: ‘U bent helemaal op. U heeft gewoon te hard gewerkt.’ Het was een harde les.”

Tegenwoordig vindt hij de rust op het platteland. “Als ik op de A1 terug naar huis rijd, dan voel ik het bijna fysiek. Alsof er een ventiel in je hoofd leegloopt.

Het tv-moment uit 2011:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen