Matthijs dacht dat hij hartaanval kreeg in DWDD

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 14:00

Matthijs van Nieuwkerk vreesde voor een hartaanval toen hij in 2011 onwel werd tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. Dat vertelde hij dinsdag in de seizoensopener van Sterren op het Doek. Van Nieuwkerk opende zijn rubriek De TV Draait Door behoorlijk onrustig; hij versprak zich en greep enkele keren naar zijn hart. Na een instart was opeens te zien hoe Jan Mulder de autocue overnam. De VARA beweerde toen dat de tv-ster iets verkeerds had gegeten.

Er was echter meer aan de hand, aldus Van Nieuwkerk. “Ik ben een keer half ingestort tijdens een uitzending. Ik ben met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Ik dacht dat ik doodging. Jan Mulder heeft mij toen even vervangen.

Het was een idiote situatie, aldus de presentator. “Een soort hyperventilatie kreeg ik. Ik zat toen aan m’n borst. Je probeert iets aan je hart te masseren. Ik weet niet wat je dan doet eigenlijk, het is natuurlijk een reflex. Het zag er – ik heb het teruggezien – verschrikkelijk uit. Op een gegeven moment voelde ik dat ik geen adem meer kreeg. Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg, maar dat was het niet.”

De talkshowhost snelde naar buiten. “Ik heb toen tegen Jan gezegd: ‘Jan, Jan, even.’ Ik kon niet meer praten, maar hij begreep meteen wat er aan de hand was. Ik ging weg, ik moest even frisse lucht en liep even naar buiten. Ik dacht: dan is straks die rubriek af en dan neem ik het weer over. Dat heb ik ook gedaan.”

Van Nieuwkerk maakte de uitzending af, maar nam de rest van de week vrij. “Ik kwam gewoon terug, maar ik kon niet meer. Ik was helemaal op. De dokter zei ook: ‘U bent helemaal op. U heeft gewoon te hard gewerkt.’ Het was een harde les.”

Tegenwoordig vindt hij de rust op het platteland. “Als ik op de A1 terug naar huis rijd, dan voel ik het bijna fysiek. Alsof er een ventiel in je hoofd leegloopt.

Het tv-moment uit 2011:

Foto: BNNVARA
30 Reacties op “Matthijs dacht dat hij hartaanval kreeg in DWDD”


 1. Zorro

  Gillende sirenes, nou poeh hey wat een drama. En zoooooo hard gewerkt boh!

 2. q8

  is dit nieuws ??
  overkomt iedereen weleens,

 3. Andreas

  Ik ben geen DWDD kijker. Ik vraag me altijd weer af wat de charme is om tekst op een autocue zo snel mogelijk te vertellen.

 4. CelebCoach

  Hij raakte hier in paniek het is ook best eng als je denkt dood te gaan.

 5. Harry

  Was het maar zo. Dat had 7 x graaisalaris, dus belastinggeld, gescheeld.

 6. man pan

  Je ziet gelijk de plebs reageren die nooit hebben gewerkt. Als je een tijd onder gierende stress heb gewerkt, een project met een heel erg strakke deadline, voel je het aan je hart.
  Teveel stress is echt niet goed, ben daarna gestopt met werken… en nee, het kost u niets, ben mijn spaargeld aan het interen.

 7. Martijn schapenbanger

  Matthijs wetkt ook heel hard, 30 minuten voorlezen van de teleprompter en dan een minutje of twee naar verschrikkelijke køt muziek luisteren; vooral van dat laatste zou ik het aan mn ballen euhhh hart krijgen.

  Doeiiii

 8. Tijn

  Wat een vreselijke kortzichtige reacties hierboven. Kansloos, maar dan ook echt!

 9. Roel

  Wat een mentaliteit om zo,n vreselijke uitspraak te doen. Hoe diep zijn we gezonken in dit land.

 10. Zorro

  achossie, manpan gestopt met werken om hyperventilatie. Manpan geen plebs, wel softie? Tijntje hashtag metoo.

 11. Cees

  DWDD heeft toch een redactie van wel dertig M/V?

 12. Danny

  Terwijl ik deze kop las wist ik de reacties al. Vreselijk wat een gasten hier.
  De meest domme en voorspelbare reactie gaat naaaaaaar…….@Harryyyy!!!!

 13. Ray

  Klinkt als een paniekaanval. Dat geeft fysieke reacties die lijken op een hartaanval.

 14. Joke Bruis

  Je trekt al 10 jaar miljoenen kijkers. Die kijkers waarderen je hoog. De reclameindustrie, bedrijven en je baas verdienen dankzij jou miljoenen. Maar voor de beroepsazijnpissers van MC ben je een graaier, een nietsnut en een autocue-voorlezer.

  Ga het dan zelf doen, mensen! Als het zo makkelijk is, dan kan zelfs jij het. En steek je die miljoenen zelf in je zak. #love

 15. man pan

  @Zorro,
  Ach wat heet softie.. iemand die na 20 jaar hard werken op zijn 45’ste daarmee kapt omdat hij het zich kan veroorloven (genoeg op mijn spaarpot) en nu doet waar hij zin in heeft.

  Nu jij weer lozer…

 16. Malleman

  Werkelijk, wat een stel mongolen hierboven. Van Zorro tot Cees. Echt, hoe dom is Nederland geworden. Ik schaam mij eigen heel erg dat dit soort tuig een reactie plaatst.

  Ik kijk het fragment nu een paar keer terug. Hij is echt een held om het zo op te lossen. Want wat als jij midden in de uitzending, vol in beeld, was flauw gevallen?!

  Wat een hel zal dat zijn geweest. Dat moment lijkt mij vreselijk. En dam zijn er nu van die droeftoeters die dan durven negatief te zijn. Ga iets nuttigs doen met jullie leven.

 17. Chris

  Hij werd niet goed door overmatig drugsgebruik.

 18. ano@niem.nl

  De sleet zit er aardig op. Gisteren weer de man achter Lucky TV voor de zoveelste keer over hoe goed hij wel niet is samen met PvdA’s (links) Job Cohen die ook even weer voor het voetlicht moest komen.

 19. Aksss

  Nou heftig nieuws hoor booeeehoeeheee geef me nu 6 tonnnnnn

 20. Dominee Bonk

  Ik ken weinige wezens in het dierenrijk met een zo gemeen-sluwe kop als deze griezelige Nieuwkerk. Wat is die man enorm van God los, zo onbeschaamd en gewetenloos graaien uit de staatsruif. Zo heeft God de mensheid zeker niet bedoeld. Hoogmoed komt echter altijd voor de val. Amen

 21. jan

  Had de gemeenschap veel geld gescheeld.

 22. ano@niem.nl

  Vandaag zat voor de 100x Britt Dekker aan tafel, gewoon omdat ze links lult en rechts vult en omdat je om haar gespeelde domheid kun lachen.
  Die act hebben we ook al vele malen gezien.

  DWDD komt de eerste week met niets nieuws en toont ook vandaag aan dat de sleet er op zit. Herhaling van truukjes, maar dat kan de hond van de buren ook.

 23. Nick

  Deze lapschwanz moet eens 5 dagen van 8 tot 6 in de bouw gaan werken.

 24. klaas

  @nick – dan valt-ie binnen een dag om met zijn gepekop.

 25. Sjaak

  Wat verassend, de fysieke arbeiders nemen stress gerelateerde klachten niet serieus. Je kunt alleen hard werken met je handen.

  Zelfde categorie domheid als uitspreken dat alle ambtenaren graaiers zijn.

  Verdiep je eens beter in de materie voor je zulke onzin uitkraamt.

 26. shrink

  Matthijs rijdt over de A1 terug? En in de Story of een andere betrouwbare bron las ik toch echt dat hij een snelwegfobie heeft en via binnenwegen naar huis rijdt, zodat die tocht maar liefst drie uur duurt. Wat is nou waar?

 27. Dominee Bonk

  Als hij een hartaanval had gehad, was er in de staatskas van het belastinggeld heel veel geld overgebleven voor armen en zieken en bejaarden. Deze man is eigenlijk een crimineel. Wat een dief.

 28. WEST*

  U bent zelf crimineel, weet niet welk geloof u vertegenwoordigt , maar geld aftroggelen van arme mensen die in uw sprookjes geloven is ook criminaliteit

  er zijn zelfs kerken die vragen een 10 e van een jaarsalaris, ook van mensen die het niet breed hebben

  jullie zijn de grootste bedelaars, en geld beluste christenen die er rondlopen,

 29. Dij Enkletser

  shrink
  Fri 06 Sep 2019 om 11:19

  “Onze”Matthijs schijnt verschillende Fobieën te hebben,

  (op zich erg genoeg natuurlijk)

 30. Dominee Bonk

  West, jij hebt een verrotte ziel. Amen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.