Nieuwe tafeldame DWDD is verslaafd aan likes op Insta

De Wereld Draait Door heeft een nieuwe tafeldame aangenomen van het kaliber Anna Nooshin. De nieuwe sidekick van Matthijs van Nieuwkerk, Nisrine Sahla, liet onomwonden blijken de diepgang van een midgetgolfputje te hebben. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Sahla is trots op de likes die ze krijgt op Instagram en vindt het belangrijk dat iedereen ziet hoeveel likes ze heeft. Vrij droefgeestig natuurlijk, maar de nieuwe tafeldame liep er in het voorgesprekje behoorlijk mee te koop.

Van Nieuwkerk heeft Sahla aangenomen omdat de NOS Stories-presentatrice is gekozen tot mediabelofte van 2019. “Ja, superleuk. NOS Stories is eigenlijk het jongerenplatform van de NOS en wij maken nieuws voor middelbare scholieren tussen de 12 en de 19, want we merkten dat er een enorm gat was tussen het Jeugdjournaal en NOS op 3. Toen dachten we: dat gaan wij doen.”

Wat doet ze allemaal? “Ik doe redacteur, bureauwerk en dus ook presenteren. Een voorbeeld van een verhaal dat ik gemaakt heb was in maart over lipfillers. Dat het allemaal misgaat en dat het niet helemaal goed is. Ik heb zelf ook een verhaal gemaakt over exposen: meisjes die exposed worden met naaktfoto’s op Telegram. Daar ben ik ooit mee begonnen.”

Van Nieuwkerk: “Daar ben je ooit mee begonnen zelf, bedoel je?

Sahla: “Nee, begonnen met presenteren, ha ha ha. Nee, nee, ik heb het zelf nooit gedaan voor de duidelijkheid.”

Insta

Het onderwerp dat Sahla inbracht ging over het feit dat Instagram het aantal likes gaat verbergen, om zo de druk onder gebruikers te verlagen. Je kunt dan alleen zelf nog zien hoeveel likes je hebt, maar anderen zien dat niet meer.

Jammer, vindt ze. “Als ik een foto post op Instagram en ik krijg daar 300 of 400 likes op, dan voel je je altijd wel een beetje lekker. Dan voel je je wel gewoon en je mag er zijn. Ook in mijn omgeving vindt iedereen likes belangrijk. Straks als het in Nederland komt, moeten we dan niet met z’n allen naar zo’n afkickkliniek, omdat we allemaal een soort verslaafd zijn aan die likes?

Ik bedoel: als ik 400 likes heb op een foto, dan denk je: chill. Maar je wil natuurlijk ook dat anderen dat zien. Dat ik ze zelf zie, prima, maar je wil ook dat anderen zien dat je 400 likes hebt, want dan voel je je goed. Hoe ik het ga trekken, weet ik niet.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen