Half miljoen kijkers voor coming-out Dotan

Zanger Dotan is maandagavond uit de kast gekomen voor het oog van 481.000 kijkers (10 procent) op SBS 6. Zoveel mensen keken er naar het programma Waar is De Mol van Johnny de Mol, waarin hij zijn opwachting maakte. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De homoseksualiteit van Dotan was eigenlijk al jaren een publiek geheim, maar de zanger wilde het nooit bevestigen. Tot maandag. Openhartig vertelde hij aan De Mol dat hij momenteel gelukkig is met een man.

De Mol vroeg Dotan of hij momenteel een relatie heeft. “Ja, er is wel een bijzonder iemand in mijn leven“, glunderde hij. “Ik heb een vriend en ik ben heel blij met hem, ja. Het is de week van de coming-out, ja.

Met zijn 32 jaar is Dotan vrij laat met zijn coming-out. “Ik wist al vrij jong dat ik op mannen val. Ik heb het daar wel heel moeilijk mee gehad om het te accepteren.

Hoe komt dat? “Toen ik begon met mijn muziek nam ik bij de platenmaatschappij een aantal mensen in vertrouwen. Ik zei: ‘Dit is waar ik mee rondloop.’ Toen werd wel echt tegen mij gezegd: ‘Hou het maar gewoon voor je. Laat het maar gewoon in het midden.’ Wat je daar dan denk ik in leest achteraf gezien, is gewoon dat je eigenlijk hoort van: je mag niet helemaal jezelf zijn. Dat is me altijd wel een beetje bijgebleven.

Lange tijd verborg Dotan zijn geaardheid daarom. “Het heeft me heel lang gekost om te komen waar ik nu ben, dat ik mezelf volledig accepteer en er happy mee ben. Het had misschien ook een beetje te maken met mijn Israëlische afkomst, die wat traditionelere opvattingen heeft.

Heel lang hoopte Dotan alsnog uit de roze sferen te komen. “Ik heb heel lang gehoopt dat het misschien weg zou gaan. Toen ik puber was heb ik heel vaak huilend in bed gelegen, van: kan het veranderen?

Nu is het niet meer iets waar ik me voor wil schamen en waar ik heel happy mee ben. Ik wil heel graag kids en ik wil heel graag trouwen en ik wil al die dingen.

Voorafgaand aan Waar is De Mol keken er overigens 1,2 miljoen mensen naar Chateau Meiland, een soort wekelijkse coming-out tot de vijfde macht.

De coming-out van Dotan kunt u onderstaand bekijken:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen