Nieuw Net5-record: ‘Stevig fundament LINDA.-plannen’

Net5 heeft de succesvolste augustus ooit achter de rug. Het legt een stevig fundament voor de samenwerking met LINDA., die dit najaar van start gaat. Dat laat zendermanager Annelies Sitvast weten. De tv-zender kwam in de commerciële doelgroep 25 tot 59 jaar uit op een recordaandeel van 6,9 procent, vooral dankzij de series Station 19 (gemiddeld 12,6 procent aandeel) en The Rookie (11,5 procent), die inmiddels een prominente plek hebben op de dinsdag- en zaterdagavond.

Naast series profileert Net5 zich ook met films. De topscoorders waren Ocean’s Eleven (14,6 procent) en Ocean’s Twelve (12,1 procent).

Tot nu toe is het sowieso het beste jaar ooit voor Net5, licht een woordvoerder toe. “En augustus was de twaalfde maand op rij waar de zender groeit ten opzichte van dezelfde maand van het jaar daarvoor.

Annelies Sitvast, de zendermanager die komend najaar gaat samenwerken met Net5’s nieuwe creatief directeuren Linda de Mol en Jildou van der Bijl, zegt: “Ik ben trots op nog een maandrecord voor Net5. De kijker weet onze vooravond, de duidelijke en herkenbare film- en serie avonden inmiddels goed te vinden en te waarderen.”

Een stevig fundament voor Net5 waar we dit najaar in de samenwerking met LINDA. heel goed op verder kunnen bouwen.

Onderdeel van de LINDA.-plannen is onder meer een vrouwentalkshow met Merel Westrik. De Mol wordt één van haar vaste gasten.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen