Multicultureel trio op NPO-talkshow Na Het Nieuws

Geplaatst op Wed 18 Sep 2019 om 14:15

De dagelijkse talkshow op NPO 1 Extra ná het Achtuurjournaal keert terug, maar dan met een presentatietrio. Dzifa Kusenuh, Sophie Frankenmolen en Samya Hafsaoui nemen het stokje over van Renze Klamer bij Na Het Nieuws. Dat heeft BNNVARA laten weten. Hafsaoui (rechts op de foto) is bekend van de online DWDD-rubriek Taxi Terug. “Ik heb nog heel veel te leren en foutjes maken gaat zeker gebeuren, maar dat mag, en dat is zo fantastisch aan dit programma!

Ze verheugt zich op de uitzendingen. “Met Na Het Nieuws voelt het alsof we een kweekvijver hebben gekregen om jonge gasten zo mooi, scherp en actueel mogelijk te kunnen laten zien.

Kusenuh (links op de foto) is bekend van BNNVARA’s Drugslab en Club Hub. “Ik hoop dat we komend seizoen in Na het Nieuws nóg meer andere stemmen en kleuren van de maatschappij in de spotlights kunnen zetten. Ik ben supertrots dat ik daar met twee powervrouwen als Samya en Sophie aan mag bijdragen.

Frankenmolen is bekend van Rambam. Zij zegt: “Na Het Nieuws geeft ons de mogelijkheid om een talkshowtafel te vullen met een nieuwe, diverse generatie kundige gasten. Ik heb er belachelijk veel zin in en kijk er naar uit het talkshowavontuur aan te gaan met deze ambitie én met dit team.

Na het Nieuws is vanaf 23 september elke werkdag te zien om 20.30 uur bij BNNVARA op themakanaal NPO1 Extra (online, KPN kanaal 76 en Ziggo kanaal 128). De volgende dag wordt Na Het Nieuws herhaald na het NOS Journaal van 13:00 uur op NPO 1.

Foto: NPO, Annemieke van der Togt
66 Reacties op “Multicultureel trio op NPO-talkshow Na Het Nieuws”


 1. Jan

  Ik benniet geïnteresseerd…

 2. Stijn

  Jammer dat Renze Klamer weg gaat, maar hij is wel de toekomst voor de journalistieke tv in Nederland.

 3. De Redactie

  @Jan. Bedankt voor je reactie.. Ga nu maar weer Fortnite spelen.

 4. RaymondVL

  Het hoofddoekje omdat het moet bij de NPO. Gelukkig kijkt er zowat geen fatsoenlijk mens naar NPO1Extra.

 5. Propaganda is niet oké

  Klinkt als een politiek uitgewogen presentatieteam. Helemaal niet éénzijdig…

 6. danny

  eeewwww nog een paar jaar en ze zitten overal tussen….

 7. Sjaak

  Toch mooi dat het ego van de programmamakers en presentatrices zo groot is dat ze hiermee een meer divers geluid willen laten horen. Daarmee doelend dat mevrouw rechts voor de moslimdoelgroep praat en de mevrouw links voor de iets wat gekleurde medemens. Dat proberen ze namelijk te bereiken, een praatprogramma met verschillende achtergronden. Nou, ik heb nieuws, je achtergrond maakt helemaal niks uit. Mevrouw links praat voor zichzelf, mevrouw in het midden praat voor zichzelf en mevrouw rechts praat voor zichzelf. Geen van allen namens een doelgroep. Mensen op deze manier in hokjes zetten wakkert de discussie alleen maar meer aan en dat moeten mensen in de televisiewereld ook eens gaan snappen. Wat boeit het waar iemand vandaan komt?

 8. Curryworst

  O ja, de moeltikoelti diversiteits- en inclusiviteitsagenda zal ons door de strot geduwd worden door de verschillige VARA.
  Zal ik je wat zeggen: deze dames zitter er voor hun zelf. Je kunt er vergif op innemen dat het hoofddoekje tijdens verjaaardagen geen aut0cht0ne blanken uitnodigt. Want die zijn onrein en ongelovig.
  Ne gerinnetje op links blijft ook trouw aan de roots van opa en oma. Want alle autochtonen zijn nog altijd schuldig aan de sl avernij.
  Maar intussen speelt dit zielige trio mooi weer op tv.

 9. @RaymondVl

  Nee precies. Die zitten allemaal hier op MC onzin te typen.

 10. @RaymondVl

  #astrotv Misschien is daar nog een vacature vrij voor je

 11. J.

  Wat een verrijking van de nederlandse cultuur. Maar nee echt! Waar de heren marokjus en turrukjes met trouwstoeten politie in lekaar slaan of advocaten van verklikkers kapot sgieten, zijn de dames allogtonen lekker bezig!

 12. WEST*

  De NPO is er voor iedereen , of je Indo , Chinees, Beg Duitser of uit een andere land afkomst bent , NPO doet haar taak naar behoren in een multiculturele samenleving , zonder mensen uit te sluiten,

 13. WEST*

  sorry noet zijn BELG

 14. Heleen

  Het salonfahig maken van religieus extremisme.
  Er was een tijd dat de VARA niets van religie moest hebben.

 15. El

  Op welke manier gaat het hier om ‘powervrouwen’? Op welke manier laten deze powervrouwen merken dat het powervrouwen zijn?

 16. Wiebe

  Allemaal negerts. Negers negers negers negers.

 17. Silvex

  HAHAHAHAHAHAHA! Powervrouwen! Met recht een KUТwoord.

 18. G.ossip

  Zit ik niet op te wachten op dat multiculturele gedoe.

 19. Hillie

  NPO extra zit niet in het pakket. Ik wacht wel op Net5 met merel en linda.

 20. Jos

  Kanaal 42 hier. Er zijn dagen dat ik daar niet langs kom.

 21. Henk

  @WEST* “sorry noet zijn..”
  ha (100x)

 22. Henk

  @Wiebe, ga je mond spoelen

 23. Peter

  Lekker deugen!

  Ik kijk in principe niet als er een hoofddoek in zit.

 24. Henky

  Waarom is er nu opeens nog een Henk?

 25. Feder

  Wordt vast weer een mislukkeling. Geef een allochtoon of gekleurd iemand een belangrijke rol in een programma, en de kans is groot dat het geen succes wordt. Kijkcijfers bewijzen het vrijwel dagelijks. Programma’s waarin alleen of hoofdzakelijk oorspronkelijke/blanke Nederlanders meedoen worden veel meer gepruimd.

 26. Jordy

  Ik ga spontaan kijken of de achterdeur al op slot zit.

 27. Henk

  De NOS doet dus mee met de waan van de dag en is niet neutraal.

 28. Kevin Frikandel

  Waarom zijn Anna Noshin en Nikkitutorials niet gevraagd om dit te presenteren?

 29. Erwin

  Je kunt ook een inhoudelijke reactie geven met een objectief waardeoordeel over de presentatiekwaliteiten van deze drie dames, ZONDER racistisch te worden. Het is echt niet zo moeilijk, behalve natuurlijk als je thuis nooit geleerd hebt respect te tonen voor een ander of überhaupt nooit iets geleerd hebt. Iedereen met meer succes dan jij moet dan logischerwijs weg.

 30. Elja

  Erwin, ga je gang. Ik ben benieuwd

 31. LLRV

  Powervrouwen??? Het zijn toch presenta-iestsen. Iets! Genderneutraal!

 32. Bart

  Zonde van het budget van NPO1 Extra. Een talkshow waar vorig seizoen helemaal niemand naar keek. Waar ook in het nieuwe seizoen niemand naar gaat kijken. Op NPO1 willen mensen oude (jeugd)programma’s, series, films en kindertelevisie uit de uit rijke omroeparchief zien. Niet te recent, niet steeds het zelfde en geen nieuwe programma’s of een talkshow als deze.

 33. Marianne

  Erwin weet niet eens het verschil tussen racisme en seksisme of heeft niet naar de foto gekeken. Geen enkele man te bekennen, die worden uitgesloten. Het team is geen representatieve vertegenwoordiging van de maatschappij en sluit mensen uit.

 34. Kird

  Wat word ik moe van die gedwongen diversiteit

  Vrije wil is gewoon compleet verdwenen heh ?

  Nou ik doe er lekker niet aan mee jongens

  De ter ing voor ze

 35. Pieter

  Klamer volgt Nieuwkerk op met ingang van volgend seizoen.
  Nieuwkerk gaat naar Talpa.

 36. Meneer Kaktus

  Hoofddoeken mafia

 37. Meneer Kaktus

  Pieter
  Wed 18 Sep 2019 om 17:51

  En jij naar ‘n gesloten inrichting, naar ik hoop.

 38. Harman

  Minderheden tv…waardeloos dus

 39. K.C.T.

  Over enkele jaren zitten er alleen maar kopvodden debielen aan je kop te blaten,,,,,,,
  multiculti mafia,,,, terreur terwijl u wacht,,,,,, de deugende gutmenschen kunnen hun lol niet op,,,,,,, wie gaat dat betalen,,, het “we are here geteisem”????? DENK ?????
  of SS van BIJ ????????????????????????

 40. anoniem

  Als liefhebber van lekker eten, denk ik dat de Hollandse keuken er heel wat op vooruit is gegaan dankzij andere culturen… :-)

 41. Jean-Paul

  Meneer Kaktus = NPO kijker

 42. Het meisje met de grijze Luger

  Waarom staat multicultureel altijd weer voor die hoofddoek? Ik ben dat zo beu. Kies een leuke moderne Turkse of Marokkaanse meid.

 43. Piet paaltjes

  Tis wachten op de Boerka show, gepresenteerd door zo’n links wyf met een boerka aan, want solidariteit. En maar beppen over modammedanen en sharia.

 44. Assertieve poeskat met belletje

  Wanneer is de officiële crematie van Zwarte Piet?

 45. gloria wekker

  Ze hadden beter Soundos kunnen nemen dan dat woestijnwijf die in dat tafelkleed zit opgerold.

 46. Geronimo

  Is dit een reclame van Benneton?

 47. Kardanaal Aarsengel

  Spreken ze foutloos NL? Het kan toch ook gewoon zonder sjaal? Waarom wel altijd moslims op tv en eigenlijk nooit joodse mensen met Keppel? We worden gehersenspoeld, of lijkt dat maar zo?

 48. PJV

  Die linksen blijven vrolijk wegkijken en doen alsof er niks aan de hand is. Intussen worden er onschuldige mensen geliquideerd als gevolg van die fantastische multikul die de linksen ons hebben opgedrongen en blijven opdringen. Blijf zo doorgaan NPO, er zal een moment komen dat niemand het nog langer pikt

 49. achtmet

  Dat Multi culti gedoe wordt ons gewoon opgedrongen ,het gedonder met Zwarte Piet,en wat te denken van S.S ,Jandino ,Tan ,Prem ,Airfryer … Pikken we dit allemaal ?

 50. Roelof

  En achter de schermen zijn de redacties blank. Kijk maar naar de foto van de Jinek redactie die overal op internet is te vinden. Vooral veel jonge, blonde Groen Links meisjes.

  Wat een bullshit dat dit zonodig moet om als zender te profileren.

 51. ❤️❤️❤️

  Het komt wel goed. ❤️

 52. Henk

  Straks zeggen ze net als de presentator van Studio Sport dat ze wel wisten van misstanden (in dit geval in de maatschappij i.p.v. de sport) maar dat het slechts geruchten waren. Tientallen jaren gedaan of het er niet was. Maar wel al die jaren een goed salaris ontvangen en je plicht verzuimd.

 53. StefanV

  Ik vind het jammer dat (BNN)VARA zo doorgeslagen “progressief” is geworden dat men het dragen van een hoofddoek normaliseert en werkelijk alles doet om de Nederlandse cultuur te ondermijnen. Denk aan hun dubieuze rol in het om zeep helpen van Zwarte Piet, bijvoorbeeld.

  En als je kijkt naar de selectie van presentators voor items als Yung DWDD en deze nieuwsrubriek, lijkt het erop dat diversiteit een belangrijker criterium is geweest dan kwaliteit.

 54. @StefanV

  Er zijn meer dan genoeg Lecoblondjes op de tv, hoor: dan kijk je daar toch naar?

 55. JohanV

  Waarom moet er nu perse weer zo’n hoofddoek bij, wij zijn hier niet in Iran.

 56. anoniem

  Bah, wat een zure en hatelijke reacties..

 57. anoniem

  @StefanV: Ik heb een andere en volgens mijn positiever beeld van de Nederlandse cultuur. En daar mogen ook dames met een hoofddoekje bij.. :-)

 58. anoniem

  “Volgens mij” bedoel ik.. :-)

 59. @anoniem

  ❤️

 60. Janneke

  Deze look is net zo gemaakt als de Leco Look. Het is eenvormig en kunstmatig.

 61. Dij Enkletser

  Curryworst
  Wed 18 Sep 2019 om 14:46

  Moeti Koelti <<

 62. Iemand

  Die hoofddoek ergert me nu al. Iemand gaat dus niet kijken

 63. Arie

  NPO = linkse troep.
  Zet daar nou eens een paar leuke blonde Hollandse meiden neer.
  Jullie altijd met dat buitenland geknuffel.

 64. @Arie

  Net5 is helemaal voor jou!

 65. anoniem

  Het aanwakkeren van vreemdelingenhaat is gewoon een truukje, om te voorkomen dat de gewone man of vrouw stemt op een partij die het werkelijk voor je opneemt. En zich meer druk maakt om de “vreemdelingen” onder ons. En dan kun je in een land met een historie van vele immigranten, wel bezig blijven. Zo speelt de elite het volk tegen elkaar uit en gaat er zelf met de centjes vandoor.. :-)

 66. Monique

  Nou, de reacties van een enkeling daargelaten is dit weer een stevig staaltje ongenuanceerde intolerantie zeg! Het dictaat van de rechts extremisten schrijft voor dat we de Nederlandse cultuur omver moeten werpen en volgens oud dictatoriaal gebruik kledingvoorschriften moeten instellen en daar elkaar op moeten aanspreken… zie hierboven de zielloze volgertjes van deze fascistische leer, die zo wanhopig proberen onze vrijheden in te perken. Alleen de hoogblond geverfde medemens wordt getolereerd. Even nog door de wasstraat van Leco en je deugt wel… Een voorbeeld voor de samenleving!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.