Matthijs van Nieuwkerk feliciteert Eva Jinek

Matthijs van Nieuwkerk heeft Eva Jinek vrijdagavond gefeliciteerd met haar overstap van NPO 1 naar RTL 4. Hij wilde haar graag eventjes in De Wereld Draait Door hebben, maar dat wilde ze niet. Dat zei de talkshowhost in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk, van wie ook al lange tijd het gerucht gaat dat hij overstapt naar de concurrentie, besprak het enorme medianieuws met zijn tafelheer Marc-Marie Huijbregts. “Eva Jinek gaat weg, ja. Vind ik het erg? We raken haar niet kwijt.”

Jinek blijft gewoon, aldus Van Nieuwkerk. “Ze gaat naar een andere zender en daar gaat ze denk ik hetzelfde mooie programma maken. Dat stel ik me voor, maar ik weet het niet precies.”

De NPO-grootheid hoopte Jinek even op visite te krijgen. “Het is mijn buurvrouw, dus ik heb ook gevraagd: ‘Zou je het leuk vinden om heel even hier te komen?’ Het is een kleine moeite, maar ik begrijp dat haar hoofd daar op dit moment niet helemaal naar staat. We hadden het leuk gevonden, maar ze zei: ‘Ik moet me nu concentreren en er komt heel veel op me af.’ Daar begreep ik ook iets van.”

Ik heb haar uiteraard gefeliciteerd, want ze is blij en heeft er vast goed over nagedacht – dat weet ik bijna wel zeker – en ze denkt: ik doe het, ik spring.”

Marc-Marie Huijbregts: “Ze is waarschijnlijk een nieuw huis aan het uitzoeken nu.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen