RTL-sterren juichen in talkshow Eva Jinek

RTL 4-sterren John van den Heuvel en Loretta Schrijver waren vrijdagavond te gast in de talkshow van Eva Jinek en maakten er daar geen geheim van erg blij te zijn met haar televisietransfer. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek wilde haar overstap naar RTL 4 eigenlijk niet ter sprake brengen, maar toen ze haar gasten vroeg naar de discussie over een vrouwenquotum, besloot Van den Heuvel om het onderwerp aan te snijden. Hij vindt het namelijk fantastisch dat ze overstapt.

Van den Heuvel merkte op: “RTL heeft het vandaag goed begrepen om goede mevrouwen aan de top te krijgen.”

Jinek probeerde er lachend omheen te praten door te vragen of hij een voorstander is van een vrouwenquotum. “Ik ben er voorstander van dat jij bij RTL Boulevard aan komt schuiven“, antwoordde hij.

Daarop zei Jinek lachend: “Loretta, ik ga naar jou. Vind je het een goede zaak?

Schrijver: “Ik sluit me in dit geval helemaal bij de vorige spreker aan. Ik ben reuze blij dat je naar RTL komt en je gaat er echt een fantastische tijd hebben.”

Jinek: “Dat vind ik heel lief van jou.”

Schrijver: “Ik vind ook dat weer blijkt dat we een hele goede nieuwe directeur hebben, want dit is natuurlijk een meesterlijke zet van Peter van der Vorst.”

Daarop brak NPO-ster Floortje Dessing in: “Ho ho! Het is heel erg jammer dat Eva weggaat bij de publieke omroep! Ho ho! We’re gonna miss you.”

Schrijver: “Dat begrijp ik, maar wij RTL’ers zijn er wel blij mee.”

Jinek: “Ik vind het allemaal heel lief. Ik ben heel blij om dat te horen en ik vind het ook erg om weg te gaan na vijftien jaar, maar ik vind het ook heel leuk om aan dit avontuur te beginnen. Die twee dingen bestaan denk ik moeiteloos naast elkaar.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen