Martien Meiland en Linda de Mol dé kanonnen van SBS 6

Geplaatst op Tue 17 Sep 2019 om 8:30

Martien Meiland heeft maandagavond bíjna een nieuw kijkcijferrecord behaald met zijn onverwachte televisiehit Chateau Meiland. De vierde aflevering van seizoen twee was om half negen goed voor 1,214 miljoen kijkers (22 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Chateau Meiland verbreekt daarmee bíjna zijn record van twee weken geleden, toen er 1,239 miljoen mensen op het programma afstemden. Het was voor het eerst sinds januari dat SBS 6 meer dan een miljoen kijkers trok.

Inmiddels is er nóg een kijkcijferkanon aan boord bij SBS 6: Linda de Mol. Zij is op dit moment samen met Martien Meiland de enige die SBS 6 boven de grens van één miljoen kijkers weet te helpen.

Sinds haar debuut bij SBS 6 aan het begin van deze maand heeft Linda de Mol al drie keer boven de miljoengrens gescoord. Meiland is dat tot nu toe twee keer gelukt, al heeft hij maar één programma en heeft Linda er twee: Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht.

Samen hebben Linda en Martien hun SBS 6 deze maand dus al vijf keer door de miljoengrens heen gekieperd. Ter vergelijking: in heel 2018 keken er ook op vijf avonden meer dan een miljoen mensen naar SBS 6.

Foto: SBS
34 Reacties op “Martien Meiland en Linda de Mol dé kanonnen van SBS 6”


 1. Writs Fester

  *hic*
  Ik hawl deeee milwoen oowk mawekelijk!
  Aleewn zi iwk niewt biijj essbeezezzz, hahaha!

 2. Bep

  Nu zal Martien wel meer geld gaan vragen aan John.Op een dag is het ook weer helemaal over met Martien,dan moet hij weer leren om gewoon te praten.

 3. Kenny

  Wat goeeeeed

 4. Curryworst

  ‘Pappaaaaaah, er ligt een boom op de weg!’
  ‘Wat errrugh, wat errrugh, wat errrugh!!! Ooooh, wat errrugh!!!!!!’

 5. Jacob

  En gister zat ik Chateau Meiland te kijken en toen dacht ik; Martien verliest zijn spontaniteit. Hij is zich er steeds meer bewust van de camera’s en dat is ook de valkuil van het succes

 6. max

  #Jacob, maar het blijft hilarisch!!

 7. max

  Beau zakt door het ijs! 349.000, het einde is nabij!!

 8. Mark

  @ Jacob: zit een kern van waarheid in. En toch, zoals in ranking the stars zie je wel dat zijn reacties echt zijn.. authentiek zijn. Van mij mag hij de televiezier ring winnen. Is nu op zijn hoogtepunt en kan idd niet jaren populair blijven.

 9. Teoh

  Terwijl “het miljoen” ook allang niet meer de grens is. Tegenwoordig is 800.000 en meer al een succes. Zeker daar. Dus knap gedaan!

 10. Pauline

  Ik ken Mar10 al jaren uit Noordwijk en hij is weinig veranderd zeker wat zijn praten betreft en dat is hetzelfde voor zijn dochter.

 11. MediaPrak

  Vd Vorst is het hele weekend bezig geweest met het spotten van alle afleveringen van Ik Vertrek, in de hoop nog zo’n maf stel te vinden voor een RTL reality show.

 12. Platform

  Vroeger ging je naar de Apenheul, tegenwoordig kijk je naar Martien. Helemaal nu de freakshow op de kermis is verdwenen.

 13. Daan

  Genoten van deze aflevering! Wat goooeed!!! Oh wat erg! Oh wat erg!

 14. Donnie

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik Château Meiland niet wilde zien, vanwege het overduidelijke over acting van de hele familie. Natuurlijk is het aangedikt, er staan camera’s op ze gericht. Maar desondanks vond ik het stiekem toch best vermakelijk. Het is een beetje hetzelfde als Boer Zoekt Vrouw. Veel mensen zeggen niet te kijken, maar het is toch een beetje een guilty pleasure

 15. MediaPrak

  @Pauline FF Off Topic: Maar Dan ken je Harry & Suze Mens ook? De Noordwijkse gang: Wat een feest om BizzyKlas weer terug te zien. Dit is de Kantine 2.0. Harry met een stapel krantenberichten voor z’n neus. Een publiek van 9 man/vrouw. Suze welke Polen Chalets aansmeert alsof het villa’s zijn. Een natuurlijk allemaal investeringen buiten de toezichthouder AFM. Suze heeft bij elk outfitje een bijpassende ‘Plopkap’ (Hilarisch). En als grand finale Harry VS Jensen. Harry vindt Baudet een gevaarlijke ijdeltuit, tja en dat moet Jensen (de zichzelf benoemde as mediawoordvoerder van FvD) natuurlijk tegenspreken (let op de bijna uit zijn oogkassen vallende varkens-oogjes). En als toetje in elk reclame-blok wordt Harry’s Crematorium aangesmeerd door een voice-over welke zelf waarschijnlijk al met een been in z’n graf staat. En Wim v Hanegem moppert iets onduidelijks. Wijnfles met draaidop is het nieuwe genieten en Myrna Goosen lacht een hotelfoldertje vol. Echt dit programma hoort op prime-time RTL4.

 16. Wout

  Te erg dat men dit weet te waarderen. Gescript gejank over wijn van een gay. Typisch SBS volk. NPO 1 zou dit nooit uitzenden. Te ordinair.

 17. Het is maar dat je het weet.

  Linda de Mol is geweldig om naar te kijken.

  Maar naar Meiland hebben we nog nooit gekeken, de voorstukjes die steeds getoond worden zeggen ons al genoeg,…blehhh.

 18. Henk

  Het is een soort Buurman & Buurman voor volwassenen.

 19. Peter

  MARTIEN MEILAND bekogeld BOEF tijdens optreden

  https://youtu.be/xIjLdCT9Ows

 20. Bh

  Het authentieke is er wel af. Maxime is door de wasstraat gehaald. En in de huishoudelijke klusjes of koken heeft men geen zin. Dat verblijf naast het chateau wordt zogenaamd aangepakt, maar is al weken hetzelfde. Martien is alleen bezig met de camera en zijn voorspelbare reacties. Je ziet ook dat Caroline een beetje jaloers begint te worden. Er ook veel te veel mensen die van het chateau moeten leven. Het lijkt wel net zo geregisseerd als Utopia.

 21. maatje te groot

  Dit tekent duidelijk het niveau van de geestelijk armoedige SBS kijker.. @ Wout 10+

 22. Martien

  Oooooh wat goooooooooed!

 23. Jan Hoekstra

  Wat is er leuk aan die overdreven aandachtshomo?

 24. horloge

  Zoals ik Beau een ellendeling vindt, zo gun ik het Martien juist enorm. Geniet ervan man. En zorg dat je wat geld verdient voor later !

 25. Curryworst

  Wout

  Tue 17 Sep 2019 om 9:28
  Nee, de NPO zou zoiets als Chateau Meiland nooit utzenden. De fam. Weiland komt juist van de NPO: Ik Vertrek en Ik Vertrek 10 jaar later waar ze aan de slag gingen in een Frans chateau.
  Bij de NPO hebben ze overigens hun eigen wijn slobberende huisgay: Tim den Besten.

 26. Fris Wester

  Martien, zullen we morgenochtend 9 uur even 🍷.

 27. sukkel

  Martien en zijn vrouw ERica zijn vaak in de contramine ERica is een zeur en Martien vaak te overdreven met zn foute Franse uitspraken …..wel lachen

 28. Wat goooood!

  Ik geniet elke keer weer van Chateau Meiland. Het is licht, luchtig door de dagelijkse gang van zaken met Martien en zijn leuke familie en huisvriendin die kleur geven en een grote glimlach toveren op mijn gezicht. Hoop op een vervolg.

 29. Marianne

  Als Martien die ring niet wint vreet ik mijn pumps op.

 30. Coca Cola

  Weer enorm gelachen om Chateau Meiland gisteren.

 31. Simon

  Ik zag er net een fragment van op Youtube met een boom in verval en moet zo lachen dat die dochters de manier van praten van hun vader na gaan doen. Het komt allemaal niet al te spontaan over maar heeft blijkbaar wel hoge amusementswaarde.

 32. Bart

  @Mediaprak Hans en Karin op Bonaire

 33. aammehoela

  Heb een fragment gezien. Vreselijke aanstellerige tv. Onbegrijpelijk dat men dit leuk vindt. Denk dat een tv op zwart nog meer klasse heeft. Neen, tv voor de tokkies.

 34. zoe

  Ik begrijp niet dat er mensen zijn die genieten van Martien hij is een dolgedraaide homo die van gekkigheid niet weet hoe stom hij moet doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.