Beau valt voor derde keer uit kijkcijfer top 25

Beau van Erven Dorens is maandag voor de derde keer uit de kijkcijfer top 25 gevallen met zijn talkshow Beau. Er keken 349.000 mensen (10,7 procent) naar de late talkshow op RTL 4, terwijl voor een plek in de kijkcijferhitlijst minstens 459.000 kijkers nodig waren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor Beau is het geen goed teken dat de talkshow nu al drie keer uit de top 25 is gevallen. Tot nu toe blijft ruim een kwart van de uitzendingen buiten het overzicht.

Een plek in de kijkcijfer top 25 is toch wel een minimale voorwaarde voor een programma om mee te tellen, zeker als het een talkshow betreft. Een talkshow heeft immers urgente gasten nodig en die kiezen doorgaans voor het meest bekeken programma, en dat is nu DWDD of Jinek.

Gezien de lagere kijkcijfers van Beau, zou het zomaar kunnen dat hij naast de beste gasten blijft grijpen. Op die manier kan het programma in een neerwaartse spiraal belanden, net zoals dat gebeurde met RTL Late Night.

Beau had gisteren Gerrit Zalm als hoofdgast, terwijl Jinek met Doutzen Kroes praatte. Haar talkshow scoorde 943.000 kijkers (41 procent).

Overigens heeft Beau de lat voor zijn talkshow zondag wel héél laag gelegd. Hij vertelde in Boulevard al tevreden te zijn met gemiddeld 400.000 kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen