Beau valt voor derde keer uit kijkcijfer top 25

Geplaatst op Tue 17 Sep 2019 om 9:00

Beau van Erven Dorens is maandag voor de derde keer uit de kijkcijfer top 25 gevallen met zijn talkshow Beau. Er keken 349.000 mensen (10,7 procent) naar de late talkshow op RTL 4, terwijl voor een plek in de kijkcijferhitlijst minstens 459.000 kijkers nodig waren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor Beau is het geen goed teken dat de talkshow nu al drie keer uit de top 25 is gevallen. Tot nu toe blijft ruim een kwart van de uitzendingen buiten het overzicht.

Een plek in de kijkcijfer top 25 is toch wel een minimale voorwaarde voor een programma om mee te tellen, zeker als het een talkshow betreft. Een talkshow heeft immers urgente gasten nodig en die kiezen doorgaans voor het meest bekeken programma, en dat is nu DWDD of Jinek.

Gezien de lagere kijkcijfers van Beau, zou het zomaar kunnen dat hij naast de beste gasten blijft grijpen. Op die manier kan het programma in een neerwaartse spiraal belanden, net zoals dat gebeurde met RTL Late Night.

Beau had gisteren Gerrit Zalm als hoofdgast, terwijl Jinek met Doutzen Kroes praatte. Haar talkshow scoorde 943.000 kijkers (41 procent).

Overigens heeft Beau de lat voor zijn talkshow zondag wel héél laag gelegd. Hij vertelde in Boulevard al tevreden te zijn met gemiddeld 400.000 kijkers.

Foto: RTL
63 Reacties op “Beau valt voor derde keer uit kijkcijfer top 25”


 1. Bep

  Oh jee, dat is niet best.

 2. Paolo 2.0

  MBH uit de SKO lijst gezakt???

 3. Pieterke

  Beau doet het hartstikke goed en leuk. De onpersoonlijke Amerikaanse setting van het tafeltje en de ondergeschikten op een bankje is een totale misser!

  Gewoon met z’n allen aan een tafel en interessante gasten, muziek en humor erbij.
  Maar de producent ‘Blue circle’ zal wel in een cirkel blijven draaien vrees ik.

 4. west*the one and the lonely

  ik tel de dagen eer RTL uit de hele lijst valt , weg met die zender!!

 5. Job

  Bij RTL stoten ze zich wel 3 tot 4 keer aan dezelfde steen. Is het nou nog niet duidelijk dat een talkshow op RTL niet meer werkt??

 6. Leo

  Pieterke, setting, urgentie en snelheid zijn de 3 sleutels en die zijn amper aanwezig in het showtje van Bootje.

 7. Wout

  West. Volwassen man. Tenminste, daar ga ik van uit…wat ben jij een triest iemand. Zo’n reactie, en lekker anoniem zielig berichtjes plaatsen om RTL af te zeiken. Why why? Get. A. Life. Loser.

 8. ceasar

  Beau is niet geschikt als presentator/interviewer bij een actuele talkshow. Dat weet hij al 20 jaar, maar hij blijft volharden. Documentaire-reality programma’s en iets als een Vijf uur show passen beter bij hem.

 9. Kardanaal Aarsengel

  Wout, gedraag je nu eens.

 10. M

  Deze corpsbal zakt nu al weg in het moeras van moedeloosheid en treurigheid.

  Ik zag gisteren het eerste stukje met Zalm, maar waar Beau in het begin met een opgewekt optimisme er nog wat energie in legde zoals Tan dat jarenlang heeft gedaan, zakte hij nu steeds verder weg met afhangende schouders en een soort verveling en lusteloosheid waar je van gaat gapen.

  Beau lijkt het na een paar weken al opgegeven te hebben….

 11. #NPO kijker#

  Zo slecht waren Tan en Twan dus niet.

 12. Donnie

  Ik gunde het Beau ook echt, maar heb maar 1 keer 10 minuten gekeken. Ik vond het gewoon niet zo’n goed concept. Ik denk dat dit in de tijden van veel aanbod het probleem ook is. Mensen kijken een keertje, vinden het tegenvallen en zetten gewoon Netflix weer aan, of een andere zender.

 13. Ronald

  Het verschil in niveau met bijv. Jinek is zo groot dat je kiest voor hem.

 14. Ronald

  Correctie, NIET KIEST 😉

 15. No. 14

  De daling zet zich voort!
  Eind van de week kijkt alleen nog de moeder van Beau. ☺

 16. Johnny👀

  Die Beau met zijn programma is ook wel erg slecht, Die wordt geslacht met kerst.

 17. Misutoria

  Waar is Erik in de reacties?

 18. A.M.

  Sorry Beau, ik mag je heel erg graag, maar ik kijk om half 11 naar Hart van Nld.

 19. M.

  Beau moet onmiddellijke terug naar boulevard, hij is echt ene leuk vent, maar incapabel voor een talkshow, #beau is echt van belabberde niveau, ik heb zelden zoiets slechts gezien, om te huilen. Kap ermee en onmiddellijk, niet afwachten tot kerst, het vreselijk!!! Respectloos naar de kijker toe, minachtend. Roepen dat ze blij zijn met 400 duizend kijkers is beschamend. STOP HIERMEE!!!

 20. gerdien

  Met Beau heeft RTL op late night hun sterkste troef uitgespeeld en zelfs dat dreigt een fiasco te worden. Er moet nu een wonder gebeuren wil dit alsnog een succes worden. Het bewijst maar weer eens: je kan een hele goede journalist zijn of presentator of een uitermate innemende persoonlijkheid maar voor een goede talkshow heb je een hele goede redactie incl. eindredacteur nodig. Daar ontbreekt het telkens aan.

 21. Rene de Leeuw

  Waarom geeft niet de schuld aan de reclames. Nederland is schreeuwreclame kotsbeu. Als je de keuze hebt uit 2 identieke talkshows (links-liberaal georienteerd) waarvan één zonder reclame is de keuze snel gemaakt. Ook Jinek/Pauw zakken snel weg als die walgelijke schijtreclame (blokken van 10 minuten) erdoor heen raced.

 22. tonio

  Kan toch niet anders met alleen maar derderangs onderwerpen,Ik wordt daar niets wijzer van……………

 23. janus

  Ik zet het niet eens meer aan (voor het eerste half uur)

 24. Ad Visser

  DPDD

  De Presentator Draait Door

  Nummer 4 in de rij die door het RTL management voor de leeuwen is geworpen.

 25. jaja

  Hoogmoed komt voor de val, en daar is hij dan. Beau is in zijn eigen ego gestikt.

 26. L.

  Ik ben ook weggezapt. Het interview met Zalm ging echt helemaal nergens over. Er was geen invalshoek gekozen en er werden steeds korte totaal geen interessante vragen gesteld. Alsof hij werd geïnterviewd voor de schoolkrant.

 27. c

  Wat had die omhooggevallen oetlul met zijn zogenaamd guitige ouwemannenkop nu gedacht. Op grond waarvan zou hij dit nu goed kunnen. Hij is totaal niet leuk, heeft zich tientallen jaren als een bully gedragen, en nu moeten we zijn personality opeens aardig en leuk vinden? Het is een klootzak tot en met . Dat weet iedereen met wat hersens al lang. Een egocentrische domme hypocriete ouwe kloot-zak. die hele empathische act klopt niet, is geacteerd.

 28. medion

  dan was Tan dus nog niet zo slecht. Beau zakt nu al in elkaar. Klopt dus, hij is slap, hypocriet en onterecht omhooggevallen door kruiwagens. Daarbij een door en door onbetrouwbaar en agressief karakter. Die houdt niets vol als hij niet constant onder zijn kin geaaid wordt.

 29. Machteld

  Misschien een te jonge, onervaren redactie ten opzichte van wat er zat tijdens de hoogtijdagen van Humberto. Kan schelen. Daar is nagenoeg niets meer van over. Daar zat ook sleet op, maar dat kwam mede door Humberto zelf, die dacht er niets (meer) voor te hoeven doen op het laatst en dat lijkt me lastig werken voor de mensen om hem heen. Ik kan me in elk geval niet onttrekken aan de indruk dat die redactie te licht is voor een talkshow. Je kunt niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

 30. Ron

  @#NPO kijker#: nee hé hé, er is geen bal veranderd, behalve decor/setting en presentator. Als je die vreselijke Zalm en weer die Jan van Hooff die de deur bij Tan en Twan plat liep uitnodigt vraag je ook om dit soort cijfers. Het was weer niet om aan te gluren gisterenavond. Het moet gewoon luchtiger en laat dan de Pauw en Jinek’s van deze wereld het maar over Prinsjesdag hebben en zulks. Bij RTL past entertainment en luchtigheid. Het is een keuze die je als kijker dan kunt maken en dat mist nu…
  De kijkcijfers bewijzen het keer op keer, ook natuurlijk dankzij mindere lead-in’s maar het bewijst ook dat de kijker blijft hangen na een redelijk goed scorend programma met als goed voorbeeld TVOH of TVS, waar het dan gelijk gezellig door kabbelt met veel entertainment, dan dat kijkers speciaal gaan afstemmen op Beau terwijl ze het programma er voor niet eens gezien hebben….

 31. anoniem

  beau

  ga flink plassen

  er is maar 1 nederland

  er is maar 1 Tan

  van succes naar niet succes

  niemand kan Tan evenaren

  tijd van komen tijd van gaan

  niemand kan johan evenaren

  zo zwart te goud tan ook niet

  mooi fris fruitig slank grote tolly

  beau zo zie

  je

  je reputatie wprdt elke dag minder

  Tan wordt gevraagd voor euro song festival

  als ze jouw beau vragen

  zeg nee

  je hebt geen inter messo

  geen echt pipel aantrekker

 32. Ron

  @Machteld: het maakt niet uit welke redactie er zit. In het DNA van Blue Circle zit programma’s maken zoals RTL Boulevard. Dat doen ze goed, maar je moet ze geen serieuze maatschappelijke items laten produceren en gasten daar bij uit te nodigen. Dat kunnen ze niet daar.

 33. sukkel

  Egotripper Beau moet gewoon bij Boulevard blijven of zielige programmas gaan doen waar hij ook bij kan janken!!!!

 34. einde TV

  @Sukkel, aan zelfkennis geen gebrek

 35. einde TV

  ik vind Beau echt geschikt voor zo’n show, maar het moet qua setting anders.
  Ik heb gisteren gekeken met Zalm als gast. Een prima gesprek, maar Beau die zo over hem heen buigt is gewoon niet goed. Je ziet aan Beau dat hij het liefst ook anders wil gaan zitten.

  RTL luister, creeer een andere setting voor Beau of stop lekker –> scheelt veel geld

 36. Nijl

  Je merkt dat iedereen het goed voor heeft met Beau. Maar het zit er gewoon (nog) niet in.Het is te lang en niet ‘urgent'(haat dat woord) genoeg. 3/4 onderwerpen, interviews, filmpjes etc het is teveel voor Beau. En idd gunfactor loopt achteruit en we zien dat Tan en Twan het zo slecht nog niet deden qua kijkcijfers. Ik zou nog een keer over andere boeg te gooien. 1 gast van de dag, 2 keer 12 minuten, soms lachen (Albert) soms actueel(Hiddema),aandoenlijk (Five days gast oid) beetje muziek etc. Kan Beau zich vol focussen

 37. Ron

  Gewoon een RTL Boulevard late night van maken, klaar. Met verdieping met gasten uit de entertainment industrie van die dag zo is het gelijk urgent en doe je echt wat anders.

 38. julske

  @Anoniem, gelijk heb je, ik zei het ook. Niemand kan een ander evenaren, daar heb je 1 ervan. Maar we zijn allen uniek. Ik weet dat we allen onze kwaliteiten hebben, dat blijkt Beau niet te hebben om een talkshow te presenteren. Met al zijn opvallende kunstjes, alleen voor de kijkcijfers. Gansela prees hem de hemel in, de kritische vragen, zou hij kunnen stellen. iedereen wilde Beau, in haar optiek, hij zou de Messias zijn . Beau is Gansela zorgkindje. Gansela blijft maar ratelen over de BNers, maar haar gezond verstand is ver te zoeken. Angela: op de hoge toren staan te schreeuwen, en op de bank 24/7 TV te kijken is wel makkelijk scoren. Geloofwaardig kom je niet over Angela.

 39. Enzo Voorthuijsen

  Normale en oprecht geïnteresseerde gesprekken vinden op ooghoogte plaats, Beau denkt er met kop en schouders bovenuit te moeten steken, waardoor hij immer met een ondergeschikte denkt te spreken.

 40. einde TV

  @Enzo, dat denkt Beau niet…maar Blue Circle… maar je hebt wel een punt. Daar zit echt een probleem, maar dan is hij er nog niet, het mist de sfeer die bij Beau past.

 41. Zonder Naam

  @Ron – Een paar jaar geleden was er een late versie van RTL Boulevard. Maar in mijn herinnering was dat nogal slecht bekeken.

 42. Ron

  @Zonder Naam: dat bedoel ik niet. Gewoon een RTL Boulevard late night setting waarin het nieuws uit het vroege Boulevard wat uitgebreider wordt behandeld met gasten dan in de vroege editie. Boulevard is echt een magazine waarin alles snel, kort en bondig moet. In de late night uitzending kun je wat dieper op die onderwerpen in gaan.

 43. Peter

  Gewoon een waardeloos programma, totaal geen relevante gasten. En die vreselijke reclameblokken. Een talkshow onderbreken door lange reclameblokken is funest.
  Dat is zo heerlijk aan Pauw en Jinek, gewoon een uur, meestal interessante gasten waar je je op concentreren, zonder dat je uit het hele programma wordt gehaald door die irritante reclames.
  Een talkshow op RTL zal het hem dus nooit meer worden. Als Beau van de buis gehaald wordt, dan maar geen talkshow meer proberen RTL.

 44. ikweethetbeter

  Beau is mij zwaar tegengevallen,ik heb een week gekeken Beau is niet in staat om een praatprogramma voldoende te vullen .Gelijke hoogte met Humberto,Twan en Art. Het zijn geen journalisten !!!!!!!
  Eva en Jeroen springen er duidelijk boven uit !!!! En wat een lelijk decor !!!!!
  Heel RTL begint door de mand te zakken SBS is de grote winnaar !!!!!!

 45. LLRV

  Geen probleem … hij is nu met 300.000 kijkers al tevreden!

 46. Sabine

  Ik vind Beau een hele leuke man, maar kijk toch naar Jinek. Een presentator is geen journalist, dat blijkt wel weer! Daarbij heeft hij de reclames en de slechte setting ook nog tegen…

 47. Ron

  Misschien is terug gaan naar een quiz op dat tijdstip toch een beter idee dan een talkshow. Nederland is te klein voor 2 talkshows op hetzelfde tijdstip. Straks in januari staat het dan echt recht tegenover elkaar als Jinek al om 22.30 uur begint. Funest…

 48. Jacob

  De show op zich gaat nog wel, merk toch dat ik blijf hangen, maar de gasten zijn te saai en duurt te lang.
  Stop gewoon met Blue Circle

 49. Jeep

  Beau doet het goed.Hj is empatisch en heeft voldoende zelfspot. Blue Circle daarentegen valt nu al voor de derde keer door de mand…

 50. wethouder Hekking

  WAAR IS ART ALS JE HEM HET HARDST NODIG HEBT

 51. max

  hahahaha mensen die hier beweren dat het interview met Zalm prima was, die moeten echt eens zelf nadenken of er bij hunzelf sprake is van enig niveau. Dit was wel zo ongelooflijk slecht dat het leek alsof de plaatselijke tv omroep dit deed. Ongelooflijk domme vragen zonder enige inhoud en die gingen ook nog eens van links naar rechts. Het feit dat hij een gast in het publiek vroeg of hij het kon volgen, gaf duidelijk aan dat hij het zelf ook niet meer wist. Nee Beau, het is triest en slecht wat je laat zien en dat ligt niet aan de setting, maar aan de manier van interviewen en de niet interessante gasten. Nog even en we zijn definitief verlost van RTLLN!

 52. Annoniemus

  Beau , jochie schei er toch mee uit je bent een heilloze weg ingestuurd door Peter v d Vorst , bespaar je de voorschutting die Art Rooyakkers moest slikken !

 53. Jeroen

  Je kan 100 redenen opnoemen waarom het niet loopt, maar uiteindelijk gaat het om de gasten die je krijgt en hoe de opzet is van de gesprekken. Zelfs als Jinek of Pauw naar RTL zouden gaan zou het op eenzelfde wijze uitpakken. Beau kan hier in weze niet echt iets aan doen. Het zijn dezelfde terugkerende gasten komen zonder urgentie. De reden waarom je een talkshow als Pauw/Jinek niet kan vergelijken met een Rtl-latenight is dat bij een rtl-talkshow geen serieuze onderwerpen aan bod komen die misschien voor veel mensen geen plezierige onderwerpen zijn, maar wel urgent zijn… Die bioloog gisteren op de bank bij Beau werd bij Twan ook opgetrommeld omdat ze een programma moeten vullen. Het gaat uiteindelijk om de gasten….

 54. Buurman

  Dramatische cijfers voor dramatische gasten.

 55. #NPO kijker#

  Beau heeft een mooie gast vandaag. Helaas vist hij uit dezelfde vijver als DWDD. Dat zou Beau toch niet doen?

  Hoe dom kan je zijn.

  Om 19.00 uur is Hoekstra te gast bij DWDD en om 22.30 bij Beau.
  Toen ik het las sloeg ik stijl achterover.

 56. Melanie

  Coole Piet Diego (Harold Verwoert) is regelmatig te gast in RTL Boulevard in verband met zijn nummer 1 hits in de Top 40. Op YouTube een filmpje hiervan:

  https://www.youtube.com/watch?v=02EtXGJQrYw

 57. H

  Ik wil zeggen dat Beau het geweldig doet, alleen is het niet eerlijk dat hij tegen Jinek moet op bijna dezelfde tijd. Hij heeft nl. Soms betere gasten dan jinek

 58. Lies

  Kijk graag naar de talkshow van Beau.
  Wat Beau bijzonder maakt is zijn grote inlevingsvermogen. Dat hebben een Pauw en Jinek niet, zij gaan over tot de waan van de dag.
  Angela de Jong zeurt over een bureau en een bank…. . Beau hoort gewoon tussen de mensen te zitten. Heeft niet eens een tafel nodig.

 59. Kees

  Beau deed het leuk toen hij in de zomer een tijdje Tan verving. Was toen scherp en relaxt tegelijk. Het enige concept dat ik nog een kans zou geven tegenover Jinek/Pauw is toch een NL variant op de iets minder serieuze Graham Norton show (met Paul de Leeuw) of een dagelijkse versie van Arjan Lubachs Late Night, maar daar heb je 20 full time grappige schrijvers voor nodig. Laat dan lekker alle zware onderwerpen aan je concurrent over en probeer niet uit hetzelfde vaatje te tappen.

 60. HadieDave

  Beau moet gewoon een uur later starten.

 61. Ad Visser

  287.000 kijkers. Voorlopig dieptepunt.

 62. Suzy Wang

  Ik kijk zoiezo niet.

 63. Monique

  Beste redactie
  Beau moet gewoon eerder op de avond komen net zij programma!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.