Legendarisch duo Stenders en Van Inkel eenmalig terug

De populaire radioshow Stenders & Van Inkel keert voor één keer terug op de radio. Dj’s Rob Stenders en Jeroen van Inkel zijn er op woensdag 25 september mee te horen, van 7.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5. Dat heeft Omroep MAX laten weten. Het programma zal te horen zijn op het tijdstip van Van Inkels show Je Dag Is Goed. Aangezien ook Stenders bij de NPO werkt, was een comeback niet moeilijk te regelen. Het programma keert terug in het kader van De Week van de jaren 80.

Met items als de Irri Top 10 en een selectie van artiesten die ooit groot zijn geworden dankzij het duo, gaan de dj’s woensdag terug naar de tijd waarin hun radioprogramma immens populair was. “Met Rob samen een programma doen is als fietsen. Dat verleer ik nooit, en het is extra leuk als we een lekke band krijgen“, aldus Jeroen van Inkel.

De radioshow Stenders & van Inkel ontstond op 30 oktober 1987 als vervolg op Curry & Van Inkel. Rob Stenders volgde toen Adam Curry op als medepresentator van het programma.

Het werd een groot succes. Rob Stenders en Jeroen van Inkel hadden eerder gezegd nooit meer samen te presenteren, omdat het alleen maar slechter zou kunnen worden dan het ooit was. Inmiddels komen de dj’s hierop terug. Rob Stenders: “Het is natuurlijk ’s ochtends vroeg dus het kan zijn dat ik vijf minuutjes later ben. Maar zo’n Week van de jaren 80 is natuurlijk leuk om aan mee te doen.”

Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 september staat NPO Radio 5 volledig in het teken van de eighties, tijdens De Week van de jaren 80.

Foto: Nico Kroon, Omroep MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen