Legendarisch duo Stenders en Van Inkel eenmalig terug

Geplaatst op do 19 sep 2019 om 15:00

De populaire radioshow Stenders & Van Inkel keert voor één keer terug op de radio. Dj’s Rob Stenders en Jeroen van Inkel zijn er op woensdag 25 september mee te horen, van 7.00 tot 10.00 uur op NPO Radio 5. Dat heeft Omroep MAX laten weten. Het programma zal te horen zijn op het tijdstip van Van Inkels show Je Dag Is Goed. Aangezien ook Stenders bij de NPO werkt, was een comeback niet moeilijk te regelen. Het programma keert terug in het kader van De Week van de jaren 80.

Met items als de Irri Top 10 en een selectie van artiesten die ooit groot zijn geworden dankzij het duo, gaan de dj’s woensdag terug naar de tijd waarin hun radioprogramma immens populair was. “Met Rob samen een programma doen is als fietsen. Dat verleer ik nooit, en het is extra leuk als we een lekke band krijgen“, aldus Jeroen van Inkel.

De radioshow Stenders & van Inkel ontstond op 30 oktober 1987 als vervolg op Curry & Van Inkel. Rob Stenders volgde toen Adam Curry op als medepresentator van het programma.

Het werd een groot succes. Rob Stenders en Jeroen van Inkel hadden eerder gezegd nooit meer samen te presenteren, omdat het alleen maar slechter zou kunnen worden dan het ooit was. Inmiddels komen de dj’s hierop terug. Rob Stenders: “Het is natuurlijk ’s ochtends vroeg dus het kan zijn dat ik vijf minuutjes later ben. Maar zo’n Week van de jaren 80 is natuurlijk leuk om aan mee te doen.”

Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 september staat NPO Radio 5 volledig in het teken van de eighties, tijdens De Week van de jaren 80.

Foto: Nico Kroon, Omroep MAX
26 Reacties op “Legendarisch duo Stenders en Van Inkel eenmalig terug”


 1. Daniel

  Leuk, maar nog leuker als ze dit op Radio 2 zouden doen. Daar zitten toch de luisteraars van toen.

 2. Ron

  Jaren 80 is ook meer voor Radio 5. Radio 2 schuift steeds meer richting 90’s en later.

 3. WILLEKEURIGE WINDRICHTING*

  Curry & Van Inkel was legendarisch, maar helaas is Curry al overleden. Van Inkel ook trouwens maar dat weet hij zelf nog niet.

 4. Karel

  Hier vind je de laatste keer dat het programma terugkwam, vorig jaar https://www.nporadio2.nl/podcasts/npo-radio-2-collecteweek-2018

 5. Ralf

  hoezo eenmalig
  vorig jaar nog

 6. critikast

  Nederland schudt op de grondvesten, want twee schreeuwlelijkerds komen ons nog een keer onthalen op zinloos gebral, humor van de onderste plank en een muziekkeuze die niet om aan te horen is. Maar ze vinden het zelf ongetwijfeld “een unieke gebeurtenis”…! Kliko !

 7. Ron

  Het had van mij ook niet gehoeven. Wat schiet je op met iets eenmaligs. Maak dan een permanente terugkomst of doe het gewoon niet en laat die herinnering zijn zoals hij is. Veel beter.

 8. Lora

  Radio 5 is radio 5 niet meer. De muziek is in 10 jaar minstens 25 jaar jonger geworden. Waar is die 50-60-70-zender van weleer?

 9. Wat Mij (niet) Beviel

  Dat was nog eens heerlijke radio, het oude Radio Veronica.

  Helaas toen al als omroep organisatie 1 dag in de week (vrijdag) op de staatsradio, dankzij handjeklap van de vreselijk enge Haagse politiek (PvdA,CHU,KVP) en Hilversumse staats radio omroepen (Vara,NCRV,KRO) van Hilversum (1,2,3)

 10. FlyingLotus

  W.A.P.S. terug brengen, dat is pas goed.

 11. Bart

  @Ron Totale onzin wat je zegt over dat richting de 90’s gaan van Radio 2.
  Dan wel weer helemaal eens met een permanente terugkeer. Dan graag op Radio 2. Wie weet is dit wel een eerste aanzet.

 12. Bart

  @16:06 Veronica als omroep was prima. Hadden ze er maar nooit het publieke bestel uitgestapt.

 13. StefanV

  Op zich vind ik het leuk dat Stenders en Van Inkel weer eens samen een programma maken. Maar het uitzendtijdstip en de zender slaan als een tang op een varken. Had dit op een vrijdagavond op Radio 2 uitgezonden, dan was het echt passend geweest.

  Tegelijk is het veelzeggend dat Radio 5 nu een 80s-themaweek houdt. Kennelijk wordt er alvast voorgesorteerd op het binnenharken van luisteraars die nu net 40-plus zijn. Ondertussen neemt Radio 2 steeds meer de plek van het noodlijdende 3FM in; een totaal stuurloze zender zonder enige samenhang.

  Volgens mij kun je twee kanten op: 3FM opheffen en zowel Radio 2 en Radio 5 verder laten verjongen, of eindelijk eens goede mensen op 3FM zetten, kwaliteit vooropstellen en zorgen dat Radio 2 meer een volwassen zender wordt (zonder Justin Bieber, bijvoorbeeld) die minder 3FM in de wielen rijdt.

 14. Mark S.

  Curry & Van Inkel was pas legendarisch.
  Later met Rob was slechts een kopie en…. elke kopie is strafbaar!

  FlyingLotus, gaat nooit meer gebeuren.

 15. Johanneke van Es

  @StefanV In principe was Curry/Stenders & Van Inkel een rechtstreekse kopie van de ochtendshow The Morning Zoo van het toen nog erg populaire New Yorkse radiostation Z100 (net als overigens veel andere ‘originele’ dingen die de heer Donderwinkel daar vandaan wist te jatten, waaronder de Birdie Birdie, pardon Roepieroepievogel). Dus dat programma nu eens een keer in de ochtenduren uitzenden is op zich niet eens zo gek. Verder wat @Karel zegt. Ze zijn behoorlijk aan het Heintje Davidsen.

 16. o.p. lichter

  Waneer komt herman stok terug ?

 17. Bart

  @Johanneke van Es Allemaal helemaal niets mis mee.

 18. Jip doet Janneke

  Rob Stenders was en is een enorme paardenløl.

 19. wild willie westbroek

  jip doet het met janneke,wat een onzin droplul

 20. The Dead Kennedy's

  Wij maakten pas echt goede muziek.

 21. DREAD LOCK PUSSY,S

  Nee dat waren wij

 22. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  Frightwig hebben ze vast nooit gedraaid.

  https://www.youtube.com/watch?v=UbcQxOY4yOA

 23. Magnus Dickendorfer

  Fantastisch! Dit is de derde reünie die ze doen. De eerste was in 1993 bij veronica op radio 3, zaterdagnacht tussen 12 en 2. Toen zonden ze uit vanuit club paradise in Amsterdam. Dat was een parenclub geloof ik. Met het 0rgasmealarm. De tweede reünie was vorig jaar 7 september.

 24. Roel

  Roeppieee roepiieee😂😂

 25. Greet braadslee

  Ik zie uit naar het kleding-advies, en andere items die Jeroen had in die tijd.
  Fijn is wat de uitzending van Woensdag betreft dat deze is terug te luisteren.
  Opvallend is dat morgen -Zaterdag- dat het EO programma Nederland zingt gospel is vervallen. Ik heb het dus over radio 5. Dan krijgen we een programma wat als opwarmer dient voor lost vast.-10:00-12:00- Wat op het oude tijdslot 12:00 14:00 wordt uit gezonden Je kan aan Jan rietman zien dat hij heeft geleefd, echt een doorleefd hoofd.. Tineke is s morgen van 07:00 tot 10:00 te horen. Eenmalig op dit voor haar onzalige tijdslot vanwege los vast.
  Op naar Woensdag 07:00. Gold FM, zo kan radio ook gemaakt worden.

 26. Kayleigh

  Heb liever Curry en van Inkel terug…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.