GTST dit seizoen voor het eerst door 700.000-grens

De soapserie Goede Tijden Slechte Tijden heeft drieënhalve week na de seizoenspremière eindelijk eens een keer de grens van 700.000 lineaire kijkers doorbroken. Er keken woensdagavond 745.000 mensen (14,6 procent) naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is dit seizoen erop of eronder voor GTST: de kijkcijfers van de serie móeten stijgen, omdat het volgens diverse media anders zomaar zou kunnen dat de serie van de buis wordt gehaald.

De afgelopen drieënhalve week scoorde GTST telkens tussen de 500.000 en 700.000 lineaire kijkers en dat is echt niet genoeg voor een dure Nederlandse dramaserie. Er zullen ook mensen kijken via Videoland, maar daarmee wordt nog geen geld verdiend.

Het is voor GTST vrij pijnlijk dat de Ruben Nicolai-quiz Ik Weet Er Alles Van afgelopen zomer beter scoorde dan GTST in het hoogseizoen. Het succes van de SBS 6-quiz Lingo bewijst dat de kijker om acht uur smacht naar iets anders.

Doet RTL 4 er goed aan om GTST na dit seizoen te vervangen voor iets nieuws? Het zal de komende maanden moeten blijken. Want dát het beter moet, daar heeft RTL-baas Peter van der Vorst geen geheim van gemaakt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen