Late avond RTL 4 nog niet gered, Beau verliest fors

Het is na drie afleveringen nog niet duidelijk of Beau van Erven Dorens de late avond van RTL 4 gaat weten te redden. Vooralsnog verliest zijn talkshow Beau al twee avonden op rij flink wat kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Beau begon met 650.000 kijkers (19,5 procent), daalde toen met tien procent naar 585.000 kijkers (16,5 procent) en daalt nu met nog eens zeventien procent naar een voorzichtige 483.000 kijkers (15 procent), geen droomscore.

Als de scores van Beau nu zouden stabiliseren rond de halfmiljoengrens, dan is dat vast geen score waarop gehoopt werd, maar wel een score die ruim twee keer boven die van voorgangers Twan Huys en Art Rooijakkers ligt en dus acceptabel.

Aangezien de daling op de tweede uitzenddag nog harder is dan op de eerste uitzenddag, is de verwachting echter dat er vanavond opnieuw minder mensen gaan afstemmen op Beau.

Veel kijkers zullen toch teleurgesteld zijn dat een spontane en ietwat wilde presentator als Van Erven Dorens ineens vastzit in een vrij donkere en statische studio, zonder levendigheid op de achtergrond, zoals dat met het vroegere RTL Late Night wel het geval is.

Het programma mist bovendien de dynamiek die Eva Jinek wel heeft. Doordat alle gasten bij haar samenkomen aan één tafel, gebeurt er toch meer dan wanneer je ze één voor één aan de desk van Van Erven Dorens laat opdraven.

Bovendien stellen ook bij Beau de onderwerpen wat teleur en zijn de gesprekken te weinig verrassend en te vaak langdradig.

En Eva Jinek? Die deed het gisteren vertrouwd goed. De uitzending met onder meer Talpa-bobo Erland Galjaard kwam uit op een score van 956.000 kijkers, goed voor een torenhoge 40 procent marktaandeel.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen