‘Jinek bereidt RTL-show voor, krijgt nog halve ton NPO’

Terwijl Eva Jinek zich in de komende periode volop op de voorbereidingen van haar RTL-talkshow stort, krijgt ze van haar huidige werkgever KRO-NCRV nog zo’n 50.000 euro belastinggeld. Dat stelt tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf op Twitter. Jinek treedt in januari in dienst bij RTL en op 6 januari begint haar talkshow al. Het is onmogelijk om pas op 1 januari met de voorbereidingen te beginnen. “Dus zal ze de komende maanden wel veel contact hebben met RTL.”

Volgens Goossens is Jinek nog tot aan het eind van het jaar in dienst bij de publieke omroep. “Het rare is dat Jinek in die periode nog bijna 50.000 euro van KRO-NCRV krijgt, omdat ze daar pas eind dit jaar uit dienst treedt.”

Is De Telegraaf er boos over? Niet echt. “Het zou flauw zijn om erop te wijzen dat dit geld van ons allemaal is zonder tegenprestatie. Vanaf volgend jaar betaalt ze immers tonnen aan extra loonbelasting, met dank aan haar nieuw verworven salaris.”

Op Twitter worden daar vraagtekens bij gezet. “Hoe weet je zeker dat ze tonnen aan loonbelasting gaat betalen? Zit het niet in een BV, met Jinek als dga?“, vraagt ene Yteke zich af.

Volgens Fons van Westerloo gaat Jinek bij RTL maar liefst 1.200.000 euro per jaar verdienen.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen