Fons van Westerloo: ‘Eva Jinek krijgt 1,2 miljoen euro’

Eva Jinek ziet haar salaris stijgen van 194.000 euro per jaar bij de NPO naar 1.200.000 euro per jaar bij haar nieuwe werkgever RTL 4. Dat heeft Fons van Westerloo, die directeur is geweest van zowel RTL als SBS, vernomen. Hij zegt in het AD: “Inhoudelijk had Eva geen enkele reden om over te stappen. Het is altijd hetzelfde wat je dan leest in een persbericht. Meer kansen, eigen website… Allemaal onzin. Dit gaat maar om één ding: ik begreep zo’n 1,2 miljoen euro per jaar.

Door die enorme salarissprong komt Jinek automatisch enorm ver van het gewone volk te staan en dat stoot sommige mensen tegen de borst. “Ik las deze week een ingezonden brief van iemand die zei: leraren doen zo veel moeite om een paar procenten meer aan salaris te krijgen. Dat snap ik, maar wat als je na drie jaar nooit meer hoeft te werken?

Na drie jaar kan Jinek een mooie vastgoedportefeuille vullen. “Ik snap dat het Twan Huys nog altijd dwarszit dat zijn RTL Late Night is mislukt, maar er bestaat een mooie uitdrukking: cry all the way to the bank.”

Is de carrière van Jinek over drie jaar ten onder of is ze dan nog steeds een household name? “Het is zeer de vraag of Eva het gaat redden. Ze moet iets doen wat de laatste jaren niemand is gelukt. Humberto Tan niet, Twan Huys niet, Art Rooijakkers niet en nu ook Beau van Erven Dorens niet.

Ze is goed, maar dat waren er meer“, stelt hij. “Als Jinek óók kiest voor lichte onderwerpen, gaat ook zij de strijd verliezen.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen