Jan Smit nog niet gevraagd voor Songfestival

Jan Smit is door zijn omroep AVROTROS nog niet gevraagd voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival. Dat laat hij blijken in gesprek met de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De naam van Smit zingt al geruime tijd rond als mogelijke host van het liedjesfestijn. Het zou voor de zanger vrij pijnlijk zijn als hij gepasseerd wordt, omdat dat vanuit de omroep een behoorlijke diskwalificatie zou zijn voor zijn presentatiekunsten. Hij is immers al geruime tijd betrokken bij het Songfestival.

Smit zegt direct ja als hij gevraagd wordt, laat hij weten. “Als de kans zich voordoet, grijp ik die zeker met beide handen. Ik ben al negen jaar commentator van het Eurovisiesongfestival voor Nederland en zit mee in de selectiecommissie die bepaalt welk liedje wij sturen. Dus mijn betrokkenheid is heel groot.

En meedoen als artiest? “Daar heb ik geen zin in, en met het ouder worden kan ik het me veroorloven om alleen die dingen te doen die ik graag doe. Maar ik moet niet flauw doen: het Songfestival presenteren lijkt me dan wél weer geweldig.

Een andere naam die continu wordt genoemd is die van Dionne Stax. Zij is recentelijk zelfs overgestapt naar AVROTROS.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen