Iris Hond was tweede keuze voor datingshow Net5

De datingshow Iris en de 12 dates met pianiste Iris Hond is volgende week dinsdag de eerste uitwas van Linda de Mols interventie bij Net5. Hoewel ze een belangrijke schakel is in de transformatie van de tv-zender, was ze níet de eerste keuze van De Mol. Dat was immers Fajah Lourens, die na de gesprekken hierover in de media klaagde over het ‘lage’ gage dat zender voor haar over had: 70.000 euro. Terwijl Hond kennelijk wél voor dat bedrag heeft geschikt, gaat Lourens’ klaagzang door.

Lourens vertelt in Veronica Magazine dat ze anderhalve ton wilde hebben. “Zij wilden de helft betalen van wat ik wilde hebben. Ik was eventueel bereid ze halverwege tegemoet te komen, maar zij hielden vast aan dat bedrag. Er viel niet over te praten. Nou, dan houdt het dus op.”

Voor twee weken draaien is 70.000 euro toch niet slecht? “Zeker, maar het is niet alleen twee weken opnames maken, hè. Vervolgens ben je acht weken lang iedere week op tv. Wat dus betekent dat je daarna voorlopig niet meer wordt gevraagd voor iets anders. Ook ben je onafgebroken in de media en je kunt ook niet gezien worden met mannen, want dan wordt er weer volop gespeculeerd.”

Maar vooral: zo’n datingshow is heel persoonlijk. Ik presenteer het niet, nee, het gaat om mij. Om mijn persoonlijke leven. Ik zou met twaalf mannen op date gaan en met een psycholoog zou ik iedere date moeten bespreken; waarom ik bepaalde beslissingen neem, waarom ik op een bepaalde manier reageer, noem maar op. Ik zou psychologisch worden doorgelicht. Dus dan zou mijn hele leven op straat komen te liggen. Dan vind ik dat bedrag gewoon te laag.

Iris Hond wilde voor tienduizenden euro’s wél op date met twaalf mannen. Hoe dat eruitziet, is vanaf dinsdag om 20.30 uur te zien op Net5.

Lees ook: Eerste ‘Net5 Powered by LINDA.’-show: Iris en 12 dates (4 september)

Foto: Carmen Kemmink, LINDA, Net5

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen