Net5 heeft 70.000 over voor datingshow met Fajah

Fajah Lourens kondigde in april aan dat er een datingshow op komst is waarin ze op zoek gaat naar een man, maar die is van de baan. Net5 wilde haar namelijk maar 70.000 euro betalen. Dat vertelt de fitnessgoeroe in weekblad Privé. Het was een leuk format, maar het is afgeketst op de financiën, zegt een teleurgestelde Lourens. “Het ding met de Nederlandse televisie is dat ze geen idee hebben van wat wij influencers verdienen met Instagram. Dat komt niet met elkaar overeen.”

Lourens zou twee weken vrij moeten maken voor de opnames én een hoop PR-dingetjes moeten doen. Dan is 70.000 euro te weinig, zegt ze. “Ik verdien meer met een paar Instagram-posts dan met zo’n programma. Dat gaat mij te ver.

Net5 kan haar killerbodykont kussen. “Het is niet dat ze me een slecht aanbod deden, maar het was te weinig. Ik weet dat zo’n show voor ophef, sensatie en voorpaginanieuws gaat zorgen. Dan moet je niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.”

De tv-salarissen zijn gewoon lachwekkend, vindt ze. “Waarom zou ik mezelf blootgeven op tv als ik net zo veel kan verdienen met tien posts op social media? Ik heb campagnes lopen van 50.000 euro. Dat gaat dan bijvoorbeeld over een samenwerking van drie maanden.

Maar 70.000 euro is toch ook niet verkeerd? “Niet als je heel je hebben en houwen op tafel moet leggen. Na elke date zou ik met een psycholoog gaan praten“, zegt ze. “Ik wil daar open over zijn, omdat ik denk dat er meerdere vrouwen zijn zoals ik, maar sorry, niet voor 70.000 euro. Daar gaat ook nog belasting vanaf, dus wat houd je over aan het einde van de streep?

Lourens wilde 150.000 euro hebben. “Van tevoren had ik een bepaald bedrag in mijn hoofd. Daar wisten ze vanaf toen we de afspraak in gingen. In principe was het rond. Ineens zeiden ze: ‘We moeten het even hebben over je verdiensten.’ Ik antwoordde: Dat weten jullie toch al?’

Ze voelt zich bedrogen. “Ik voelde me vooral een beetje voor de gek gehouden, omdat ze me minder dan de helft wilden bieden. Ik snap dat je het budget niet hebt, maar zeg dan van tevoren.”

Het Privé-interview met Fajah Lourens kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen