Net5 heeft 70.000 over voor datingshow met Fajah

Geplaatst op vr 19 jul 2019 om 14:20

Fajah Lourens kondigde in april aan dat er een datingshow op komst is waarin ze op zoek gaat naar een man, maar die is van de baan. Net5 wilde haar namelijk maar 70.000 euro betalen. Dat vertelt de fitnessgoeroe in weekblad Privé. Het was een leuk format, maar het is afgeketst op de financiën, zegt een teleurgestelde Lourens. “Het ding met de Nederlandse televisie is dat ze geen idee hebben van wat wij influencers verdienen met Instagram. Dat komt niet met elkaar overeen.”

Lourens zou twee weken vrij moeten maken voor de opnames én een hoop PR-dingetjes moeten doen. Dan is 70.000 euro te weinig, zegt ze. “Ik verdien meer met een paar Instagram-posts dan met zo’n programma. Dat gaat mij te ver.

Net5 kan haar killerbodykont kussen. “Het is niet dat ze me een slecht aanbod deden, maar het was te weinig. Ik weet dat zo’n show voor ophef, sensatie en voorpaginanieuws gaat zorgen. Dan moet je niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.”

De tv-salarissen zijn gewoon lachwekkend, vindt ze. “Waarom zou ik mezelf blootgeven op tv als ik net zo veel kan verdienen met tien posts op social media? Ik heb campagnes lopen van 50.000 euro. Dat gaat dan bijvoorbeeld over een samenwerking van drie maanden.

Maar 70.000 euro is toch ook niet verkeerd? “Niet als je heel je hebben en houwen op tafel moet leggen. Na elke date zou ik met een psycholoog gaan praten“, zegt ze. “Ik wil daar open over zijn, omdat ik denk dat er meerdere vrouwen zijn zoals ik, maar sorry, niet voor 70.000 euro. Daar gaat ook nog belasting vanaf, dus wat houd je over aan het einde van de streep?

Lourens wilde 150.000 euro hebben. “Van tevoren had ik een bepaald bedrag in mijn hoofd. Daar wisten ze vanaf toen we de afspraak in gingen. In principe was het rond. Ineens zeiden ze: ‘We moeten het even hebben over je verdiensten.’ Ik antwoordde: Dat weten jullie toch al?’

Ze voelt zich bedrogen. “Ik voelde me vooral een beetje voor de gek gehouden, omdat ze me minder dan de helft wilden bieden. Ik snap dat je het budget niet hebt, maar zeg dan van tevoren.”

Het Privé-interview met Fajah Lourens kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
78 Reacties op “Net5 heeft 70.000 over voor datingshow met Fajah”


 1. Michel

  De meesten moeten betalen om een partner tegen te komen en mevrouw haalt haar neus al op voor € 70k. Wel prettig dat je er zó warmpjes bij zit dat je dit kan afslaan. De kans op slagen zou toch al heel klein zijn.

 2. Mrk

  Laat de reacties maar komen……

 3. Smeg ma

  Ik wil een dateshow met Mieke Telkamp.

 4. RaymondVL

  “wij influencers” zegt Fajah… wie??? Precies! Zo’n gevallen GTST mutsje dat na tig relaties en mislukte projecten nog denkt “influencer” te zijn.

 5. Dennis

  Ongelooflijk 70.000 euro voor 2 weekjes ‘werk’, en nog is het te weinig.

 6. Mark2

  Kolere wat een poeha!

 7. man pan

  Godzijdank is dit ons bespaard gebleven.
  Wie wil er nu daten met een narcistische aandachtsgeile vrouw, … alleen een narcistische aandachtsgeile kerel.

 8. Rick

  Tja, leuke meid, maar als het via een showtje moet… Sorry, hoor.

 9. Stip

  Je staat zo ver af van al je volgers als je dit soort uitspraken doet. Dan heb je het echt niet begrepen hoor.

 10. Danny

  Ze heeft volgens mij niet door dat ze een nobody is. Ze mag haar handjes ( kontje) dichtknijpen voor dat geld. Wat een nietsnut.

 11. Huib

  Het is te hopen dat bedrijven snel inzien dat die influencers de verkopen helemaal niet zo bespoedigen. Hou op dit te sponseren.
  Beter bouwen ze mee aan het herstel van de middenklasse, zodat verpleegsters en leraren meer inkomen hebben om iets te kopen.

 12. Paut Pielusma

  Fajah was lang geleden leuk om te zien en spontaan, tegenwoordig moet ze bij het omhoog vallen oppassen dat ze heur hoofd niet stoot.

 13. Tim

  Dan maar lekker op instagram verdienen. Waarom zou je het überhaupt doen? Ik zou snel zijn met je instagram verdiensten als ik jou was want binnenkort spat die zeepbel helemaal uit elkaar en zullen een paar instagrammers overleven. De rest kan inpakken en gewoon gaan werken voor zijn geld.

 14. Curryworst

  Fajah, stijl en klasse kun je niet kopen.
  Je blijft er toch eentje uit de kelderboxencultuur.

 15. Kerstboomprocessierups

  Zuigen met Fajah … zou leuk zijn. Dat vrouwen weer gewoon leren stofzuigen en schoonmaken. De huidige vrouw lijkt wel een barbiepop.

 16. Wessel

  Aan alle reaguurders hierboven: Jullie zijn allemaal nog echte TV kijkers he.

 17. Bears’den

  Hahaha die reacties hier!
  70.000 is veel, heel veel.. Maar als zij meer kan binnenharken met andere filmpjes of projecten en ze heeft al ‘genoeg’ geld, dan is dit toch logisch..
  Door haar positie kan ze nee zeggen..
  Dat is heel wat anders voor iemand die in de bijstand zit of net rond de norm zit..

  Leef mensen..

 18. Remi

  Fajah Lourens …
  … Alsof we nog niet genoeg “uitkerings-gerechtigden” hebben, hier …

 19. Dre

  Wat een fucking blaag. 70.000 euro wat weinig geld zeg. Misschien moet ze even een dagje meelopen bij de voedselbank. Kijken hoe breed mensen t daar hebben.

 20. ohoogevallen meisje zonder inhoud

  Wat fijn dat dit niet gelukt is. Een omhooggevallen meisje zonder enige intellectuele bagage maar vooral op geldgraaien gefocust zonder inhoud.

  Als dat zelfs niet lukt bij de gekochte geldgraaiers mentaliteit van Talpa dan ben je echt een verschrikkelijke loser.

 21. Ronald

  Ze heeft gelijk gezien haar inkomsten dat ze dit dan niet doet.
  Als ze die niet zou binnenharken had ze het wel gedaan.

  Echt super moeilijk wat ik zojuist deed: logisch nadenken.

  Probeer het eens, mensen.

 22. Pa Pa Pauw Pop-poppentje

  Pfff, de mensen hier… Alles is relatief. Voor de één is het veel geld voor de ander niet. Mensen uit de middenklasse die haar vinden neerkijken op 70k… Mensen uit Oost-Europa of bepaalde Afrikaanse landen denken misschien net zo over jullie uitgave patroon. Voor hun is dat misschien weer veel en bizar. Alles is relatief.

  Als 70k (bruto!) laten we zeggen 2 werken voor je is, waarom zou je jezelf dan kwetsbaar opstellen en blootgeven in een of ander slap TV programma dat waarschijnlijk ook nog gaat floppen? Logische keuze lijkt me. Zouden jullie dat wel doen voor 2 maandsalarissen á 3500 euro, jezelf volledig blootgeven op tv en ongetwijfeld heel twitterend Nederland over je heen krijgen iedere aflevering? Ik niet in ieder geval.

  Bovendien heeft ze alles helemaal zelf opgebouwd, keihard voor gewerkt hoe je het ook wend, keert of draait. Dat kunnen de meeste mensen hier waarschijnlijk ook niet zeggen met hun vertrouwde veilige leventje en baantje die zelf geen risico durven te nemen en geen dagen van 12/13 uur willen maken. En dan iemand veroordelen die dat wel heeft gedaan en daar nu de vruchten van plukt… tja.

  Mensen vinden het zo heerlijk om vanuit hun luie leventje anderen te veroordelen, blijft altijd opmerking en een soort van grappig op een sneue, meelijwekkende manier. Zegt zoveel over het karakter van die mensen.

 23. Ronnie

  Haha, dat is toch precies wat iedereen zou doen, ook de mensen die kritiek hebben. Natuurlijk is ze overbetaald voor alles wat ze op Instagram doet, maar bedrijven betalen dat nou eenmaal tegenwoordig. Een simpele Instagram post kan al 5K kosten bij een influencer met een beetje bereik, waarom zou ze dan een TV programma gaan maken voor 70K totaal?

 24. 21Savage

  Haha mensen doen net alsof ze Net5 iets verschuldigd is of dat ze haar dé kans van haar leven bieden en zij dit ondankbaar afslaat… Het is een of ander k*t programma waarin je ook nog eens een heel persoonlijke kant van jezelf moet laten zien aan de kijkers (en zure twitteraars)… Waarom zou je dat in godsnaam doen als je dat met pak ‘m beet 10 instagram posts ook kan binnen harken? Echt raar dat een groep mensen hier dit veroordeelt. Ze is toch niet gek? Zou jij wel allemaal rare dingen doen voor een bedrag dat niet zo heel veel voor jou is? Hou toch op.

  En voor de mensen die dan weer gaan roepen dat ze belachelijk betaald krijgt voor die posts. Zoals Pa pa poppentje zegt, ze heeft dat helemaal zelf opgebouwd en er super hard voor gewerkt en nog steeds. Plus, wie zegt dat hij dat soort bedragen voor het plaatsen van een simpele post zou afslaan liegt. Dus stop lekker met zuur en hypocriet zijn, ga van mediacourant af met je luie reet en maak iets van je leven. Alleen jij kan dat doen.

 25. Mike

  Arrogantie ten top. Overschat. Ga lekker op Instagram zitten met je gejank.

 26. David

  Hoogmoed komt voor de val…

  Leuk voor al haar volgers die naar haar opkijken, zo’n opmerking.

 27. Noëlla

  Die datingshows met ‘BN’ers zijn sowieso kansloos. Het is allemaal nep & aan het eind van de rit kiezen ze niemand en blijven ze alleen. Gordon deed dit ook, die was tijdens het programma niet eens vrijgezel.

 28. No. 14

  Ze kiest voor geld en niet voor de liefde, in welke beroepgsgroep val je dan?
  En dan bedoel ik niet de influencers…

 29. Misutoria

  Voor nog geen 2 miljoen zou ik het doen, en dan zijn er hier laag begaafde tokkies die 70.000 euro veel vinden…

 30. DownMan

  Hoe kom je erbij het een leuk format te noemen? Het is een podium voor narcisten. Niets leuks aan.

 31. anoniem

  Ze ziet niet in dat ze zich voor 70k niet hoeft te binden aan een merk. Uiteraard betalen merken meer, maar dan bind je jezelf ook en kan je dat dus niet meer aan de concurrent doen. Bovendien is ze via zo’n programma ook weer een hele tijd in de picture, wat haar ook weer meer waard zou kunnen maken voor merken die haar willen sponsoren.

  70k is echt een hoop geld, ze zou blij moeten zijn dat ze haar dat bieden (want ze is toch echt geen A-ster…) Ze mag natuurlijk altijd zelf bepalen om te gaan daten op tv of niet. Ik kan me goed voorstellen dat je dat niet wil doen namelijk. Maar daar heeft haar gage-vergelijking weer minder mee te maken.

  En ik denk dat ze ook vergeet dat de toch wat oudere tv kijker, niet echt haar doelgroep, haar echt niet zo heel veel waard vindt…

 32. Timo

  Gewoon vies en smerig wijf.

 33. Bart

  @Timo Inderdaad! En heeft helemaal 0 talent deze mevrouw! Hoort thuis bij de Lidl achter de kassa en daar doe ik de meisjes die daar nu zitten eigenlijk te kort mee.

 34. 21Savage

  Haha mensen doen net alsof ze Net5 iets verschuldigd is of dat ze haar dé kans van haar leven bieden en zij dit ondankbaar afslaat… Het is een of ander k*#t programma waarin je ook nog eens een heel persoonlijke kant van jezelf moet laten zien aan de kijkers (en zure twitteraars)… Waarom zou je dat in hemelsnaam doen als je dat met pak ‘m beet 10 instagram posts ook kan binnen harken? Echt raar dat een groep mensen hier dit veroordeelt. Ze is toch niet gek? Zou jij wel allemaal rare dingen doen voor een bedrag dat niet zo heel veel voor jou is? Hou toch op.

  En voor de mensen die dan weer gaan roepen dat ze belachelijk betaald krijgt voor die posts. Zoals Pa pa poppentje zegt, ze heeft dat helemaal zelf opgebouwd en er super hard voor gewerkt en nog steeds. Plus, wie zegt dat hij dat soort bedragen voor het plaatsen van een simpele post zou afslaan liegt. Dus stop lekker met zuur en hypocriet zijn, ga van mediacourant af met je luie reet en maak iets van je leven. Alleen jij kan dat doen.

 35. tim

  Krijg je 70.000 om met haar te daten? niet slecht

 36. Ron

  Die influencers hebben het wel hoog in hun bol zeg. Dat jonge grut heeft amper levenservaring dat is wel duidelijk. Nou geniet nog maar even van dat social media bubbeltje. Want die klapt binnenkort wel. Denk maar niet dat het jaren goed blijft gaan met geld vangen. Ook die markt verzadigt wanneer maar genoeg van die lui bij komen.

  En dan zitten ze straks als midden dertigers. Bubbel geklapt. Geld op want geleefd al koningen en koninginnen. En aankloppen bij UWV zonder vak geleerd te hebben.

 37. Natuurlijk rtl4

  Als een vrouw rond de vijftig wordt heb je er niks meer aan, begint de overgang, dan is het echt over Fajah.

 38. Lieke van Lexmond Lover

  ook nog een lelijke vrouw ook!

 39. Lies

  70k? Dat lijkt me een nogal hoog bedrag? Wel prettig mochten je kinderen verder willen studeren? Wellicht is dit niet aan de orde bij deze dame…
  Hoeveel volgers heeft deze dame eigenlijk? Ik dacht dat men per 100.000 volgers zo’n 2.500 euro per post verdient?

 40. Liefkleinhertjelover

  Liefkleinhertje is ook een influencer, maar deelt al die meningen die hij heeft gewoon gratis met Jan en alleman. Hij doet dat allemaal niet voor het geld. Sterker nog: om alle berichten die hij hier elke dag schrijft te kunnen maken (incl. inlezen, research, originele invalshoek zoeken), etc., heeft hij niet eens tijd om er een goede fulltime baan naast hebben. Maar dat heeft hij er graag voor over om met zijn meningen ons esn beetje duiding te geven.

 41. Wim Kan Niet

  Haar killerbody is gecoat met emmers mannenpap. Jan en alleman heeft erop gezeten. Fajah Facial Is haar bijnaam. Weerzinwekkend is deze matras.

 42. anoniem

  Er zijn steeds meer bedrijven die beseffen dat veel “influencers” helemaal niet zoveel invloed hebben, maar de boel oplichten met fake likes en volgers..

 43. Zomaar

  In 2012 deed Lourens mee aan het televisieprogramma Expeditie Robinson.
  Hoe goed betaald dat dan?

 44. Niet-zomaar

  @Zomaar ja, maar daar kijken een miljoen mensen naar. Das ook wat waard he. Bij net5 kijkt er een verdwaaldse huisvrouw en heel misschien nog haar kat.

 45. Tanja

  Ik begrijp de aanval niet ,
  Van vele hier!

  Ik ken dat hele mens niet.. maar ze zegt gewoon waarom ze iets niet doet.

 46. Zonder Naam

  21Savage zal wel familie of een goede vriend(in) van d’r zijn.

 47. Nerdy

  Ze verdient meer met een paar posts op Instagram? Weet de belastingdienst dat ook?

 48. hou op hiermee

  Ik zit met verbijstering te lezen wat hier allemaal staat. Ze wordt met de grond gelijk gemaakt omdat ze voor haar de juiste beslissing neemt. Ze wordt een hoer genoemd, er zijn mensen hier die haar kapot willen n..ken. Waarom staat MC dit soort reacties toe? Als wij als ouderen niet t goede voorbeeld kunnen geven op social media dan houd ik mn hart vast. Ik hoop niet dat jullie kinderen een leeftijdsgenoot zo afmaken op deze manier. En dat daar iemand t slachtoffer van wordt. Echt schokkend om alles te lezen.

 49. Balloër

  @hou op hiermee,

  Stel je niet zo aan. Als je bij herhaling om aandacht smeekt, krijg je die. En als die niet welgevallig is, heb je dat meestal aan jezelf te danken.

 50. hou op hiermee

  Ja dit bedoel ik dus…

 51. anoniem

  @hou op hiermee: Wij als oudere generatie zouden juist moeten beseffen dat er iets mis is met tonnen verdienen aan een Instagram post.. En onze jeugd hiertegen zouden moeten beschermen.. :-)

 52. NPO

  Hahaha, jullie sneue mensen hierboven! Als Fajah dat geld kan krijgen met Instagram dingetjes, is zij toch echt de lachende winnaar. Wat je ook van haar en haar ‘merk’ vindt: zr heeft het heel goed gedaan…

 53. kees

  Jammer dat ze geen management heeft …..

 54. Insider

  Waarom wacht RTL 4 met het naar buiten brengen van het nieuws dat Rolf van Haeften voor hun aan de slag gaat?

 55. Kerstboomprocessierups

  Iedere uitkering moet worden opgehoogd tot 70.000 euro. Dan zijn die belachelijke belastingen en heffingen weer gewoon makkelijk te betalen en kunnen we de voedselbanken sluiten. Zo makkelijk is politiek. Veel mensen maken het leven veeeeeeel te ingewikkeld, vermijd die mensen als een erge ziekte.

 56. Michiel

  Geeft aan dat er niks over is van de Nederlandse tv, als ze haar maar zo weinig konden betalen. Ze heeft groot gelijk dat ze dat kleine bedrag heeft geweigerd. Misschien wel een van de grootste problemen van Nederland, dat zoveel mensen genoegen nemen met een belachelijk lage loon. Goed van haar dat ze er niet intrapt.

 57. Kerstboomprocessierups

  Net 5 kan beter deze man in dienst nemen… de grootste hollander alle tijden… na piet hein en Michiel de Ruiter……. https://www.youtube.com/watch?v=AHvWE0mMN2o

 58. Eikenprocessierups

  @Pa Pa PA Pauw Pop-Poppentje. 15.35

  Jij snapt niet helemaal wat 70k is. 3500 +3500=7000.
  70K = 70.000. Dus jij wil niet 2 weken werken voor 70.000 ??

 59. Bitcoin

  Fajah heeft groot gelijk!.
  En die negatieve reacties hier… ZIELIG!

 60. AMW

  Fajah is een toppertje maar het wordt tijd dat ze een beetje volwassen wordt

 61. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Hahaha, voor 70.000 komen wij ook ond bed niet voor uit.
  Wat waren zij denkende? Zou Fajah voor zo een fooi op komen draven?
  Mooi dat ze het niet heeft gedaan. Dat geeft rust.
  En die partner komt vanzelf wel, als ze erin gelooft gaat het gebeuren, vroeg of laat. Bovendien hoeft dat niet op tv. Dat is privé.
  Dat vinden wij dan weer. Succes Fajah!!

 62. Pakalu Papito

  @hou op hiermee tsja MC is nou eenmaal de verzamelplaats voor alle mislukte internethelden die het niet aandurven met naam en toenaam op social media anderen te trollen. Hier zijn ze vrij en MC vindt het allemaal prima zolang de advertenties ze maar de nodige Ecu’s opleveren voor hun ethisch verantwoorde broodjes van de Marqt.

  Laat dat mislukte volk lekker. Zij komen zichzelf nog wel een keer tegen, en dan mag jij lekker aan de zijlijn lachen terwijl zij creperen :D

 63. Dante's hondje

  WOEF.

  VMBO mocht die OMA willen.
  Het is bedroevend LBO.

  Ze heeft geleerd voor toiletjuffrouw….

 64. Dante's hondje

  De randdebiele domheid straalt er dan ook van af. Imbeciel!

 65. critikast

  Blijf lekker anoniem “influencen”. Dan kunnen wij weer gewoon zonder jouw kop op tv verder !

 66. Warmhè

  Lieve Fajah, probeer het eens bij de NPO, daar klotst het geld tegen de plinten op.

 67. HR Manager

  Reageer binnen 3 dagen en je krijgt een gratis poef t.w.v. 800 euro.

 68. Liefkleinhertjelover

  Ik zou Liefkleinhertje wel eens in zo’n programma willen zien: gezellig daten en daarna met een psycholoog napraten. Dan leren we hem nog beter kennen – enig!

 69. Grumpy

  Flauwekul van dit meisje, leeft in haar eigen droomwereld …

 70. Internet Broke the Television

  Dit gaan John en Linda niet leuk vinden.

  Fajah je staat vanaf nu op de zwarte lijst.

 71. Eelco

  Fajah is een leuk wijf.
  En 35 duizend euro netto is inderdaad weinig geld voor zo´n programma wat heel je leven overhoop haalt.

 72. Pino

  ik heb 70 euro over voor een avond met haar

 73. Pino

  @Eelco 35.000 netto weinig ????? doe eens normaal man

 74. freek

  Met haar 38 jaar zal dat influencer zijn niet heel lang meer duren.
  Daar had ze nog niet bij stil gestaan.

 75. Maria

  Er zijn genoeg mensen die daar 3-4 jaar voor moeten werken. Ze stelt onrealistische eisen.

 76. Tor

  Ze kan prima zonder partner leven. Dat brengt alleen maar gezeik met zich mee. Doe lekker wat je wilt. Ga op vakantie wanneer je wilt, kook wanneer je wilt, sta op wanneer je wilt, ga uit wanneer je wilt etc. zonder rekening met een man te hoeven houden. Leef!

 77. Sjoerd

  Ik ben geen fan van haar en ik begrijp haar populariteit ook niet zo goed. Ze is zakelijk wel handig en als dit verhaal klopt laat het zien hoe onbetrouwbaar bepaalde partijen zijn. Zo’n inkijkje waardeer ik wel. Ook dat ze schijnbaar 7.000 voor een instagram post krijgt.

 78. Q

  Dat is voor deze labiele hysterische vrouw nog veels teveel. Deze vrouw vind ik heel serieus gestoord.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.