Het Spijt Me vanavond zónder bloemetje en Anita Meyer

RTL 4 haalt vanavond de bedrijfs-AED weer uit de kast. Niet omdat Jan de Hoop morgenvroeg weer aan de slag gaat, maar omdat direct na kijkcijferflop Goede Tijden Slechte Tijden de televisieklassieker Het Spijt Me wordt gereanimeerd. Uit het prehistorische tijdperk zijn alleen presentatrice Caroline Tensen en het format overgebleven, maar het bloemetje en de titelsong van Anita Meyer zijn gesneuveld. Dat heeft de presentatrice gisterenavond bevestigd in Jinek.

De kijker zit straks dus wel naar Het Spijt Me te kijken, maar níet met het gevoel van vroeger. Het bloemetje en Meyer doen niet meer mee. “Daar hebben we heel lang over vergaderd, maar hij is echt helemaal gesneuveld.”

Waarom is het bloemetje verbannen? “Het was natuurlijk zo dat de man altijd met het bloemetje naar de deur ging en het grote verschil is dat ik nu zelf naar de deur ga. Dus om nou eerst met dat bloemetje komen en dan ik… We hebben er heel lang over vergaderd, maar we hebben het echt geskipt.”

En het beroemde liedje van Meyer ook. “Weet je hoe grappig dat is, dat iedereen over het bloemetje en de titelsong van Anita Meyer begint. We hebben het daar ook echt lang over gehad.”

Het Spijt Me wordt uit de studio gehaald. Voortaan wordt gebruikgemaakt van een witte ruimte, een neutrale capsule, waar ruzies worden bijgelegd. “Zo is het wel bedoeld. Het is helemaal wit. We noemen het ook de white room. Het is heel steriel. De mensen komen ook tegenover elkaar te zitten als ze willen.”

De tv van vanavond:

Tijdstip NPO 1 RTL 4 SBS 6
20.30 uur Aan ’t Zand Het Spijt Me De Wereld Rond Met 80-Jarigen
21.30 uur De S.P.E.L.show Je Kent Me Toch Schat Zo Goed Als Nieuw

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen