Beau wil graag Peter R. de Vries in zijn talkshow

Beau van Erven Dorens wil niet in de vijver vissen waar collegatalkshows als Jinek, Pauw en DWDD ook al uit vissen. Hij wil gasten in zijn programma die je nog niet eerder gezien hebt. Dat geeft hij aan in het gesprek met het AD. Van Erven Dorens zou het ook leuk vinden om Peter R. de Vries te ontvangen in zijn programma. “Een Peter R. de Vries is gewoon de beste in zijn vakgebied. Die wil je niet laten lopen. Maar alsjeblieft niet steeds vissen uit dezelfde vijver“, legt hij uit.

Op De Vries na wil Van Erven Dorens erg gaan vernieuwen. “Laten we eens kijken of we de poel van mensen die je overal steeds ziet aanschuiven, kunnen uitbreiden.

Het betekent niet dat hij niet op de nieuwsgasten van de dag gaat jagen. “Ik wil niet alleen Gordon en Joling, ik wil ook het gesprek van de dag vangen. En geen negen gasten, maar gewoon drie. Niet dat gejaagde, maar ergens de tijd voor nemen. Ook niet al te veel gedoe eromheen, met standaard elke dag een bandje.

De beste gasten zullen nog wel een tijdje voor Jinek kiezen, denkt hij. “Alle belangrijke gasten kiezen nu voor Jinek, Pauw of DWDD, en ik geef ze groot gelijk. ‘Wij weten toch niet wat die Beau gaat doen.’ Cruciaal is de juiste mix zien te vinden.”

Beau mist momenteel wel een beetje de levendigheid en dynamiek van zijn vroegere RTL Summer Night. Komen er nog wat rubrieken in? “Een sidekick of rubriekjes? Misschien later. Nu niet, want dat zie je al te veel. Ik wil een nieuwe landing maken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen