Henny Huisman: ‘Peter van der Vorst mag mij niet’

Geplaatst op Mon 16 Sep 2019 om 12:30

Henny Huisman denkt dat hij een tv-comeback bij RTL wel op zijn buik kan schrijven, helemaal nu Peter van der Vorst de nieuwe baas is. Die mag hem namelijk niet. Dat vertelt de voormalig tv-ster in Nieuwe Revu. Moet Van der Vorst hem bellen om eens een keer met elkaar te praten? “Het zou leuk zijn, maar dat gaat niet gebeuren. Als Carlo nu directeur was geweest, dan presenteerde ik aanstaande zaterdag op primetime een programma, maar Peter mag mij niet“, zo laat hij weten.

Waarom mag Peter hem niet? “Dat voel ik sinds ik een aanvaring met hem gehad over zijn programma Gepest.”

Huisman had ook zo’n programma bedacht. “Voor de EO bedacht ik al veel eerder het vergelijkbare Pestkoppen, maar de pilot die ik voor hen maakte belandde op de plank.”

Hij verweet Van der Vorst uiteindelijk formatdiefstal. “Het wereldje is klein en Peters programma vertoont veel gelijkenissen met mijn idee, maar ik acht de kans groot dat hij ook zoiets bedacht zou kunnen hebben. Daar lag het dus niet aan, maar de kwestie is altijd tussen ons in blijven staan.”

Even later haalt hij in het interview een wit voetje bij Van der Vorst. Op de vraag welke presentator hij het meest talentvol vindt, antwoordt hij: “Gek genoeg toch Peter van der Vorst. Hij is een soort jonge Ivo Niehe.

Het Nieuwe Revu-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
49 Reacties op “Henny Huisman: ‘Peter van der Vorst mag mij niet’”


 1. Jan

  Zie het als een grote eer Hennie als zo’n lul je niet mag…

 2. M.

  Ik hoop echt niet zo ontevreden, ondankbaar, wanhopige als deze bejaard te worden, zelfkennis, het antwoord van Henny zal zijn: Wat is dat zelfkennis?! Zo ongelukkig bejaard, je moet echt dankbaar anders stelt het leven niets voor.

 3. Paolo 2.0

  Wie wel???

 4. Mink Vaillant

  Beste meneer Huisman. U heeft bijzondere dingen gedaan. U heeft veel mensen plezier gebracht. U heeft talenten een podium gegeven. U bent onderdeel van de Nederlandse televisiegeschiedenis. Maar om dat laatste gaat het. U bent geschiedenis. Hoe aardig u ook bent, de tijden zijn veranderd. U kunt onmogelijk nog meelachen in het tempo waarmee een Ruben Nicolai, een Guus Meeuwis of hoe al die zogenaamd grappige bn’ers hun zakken staan te vullen naast een Linda de Mol die achter de desk staat te hinniken alsof ze net uit uw stal is ontsnapt. Het niveau van de shows op zaterdagavond is zo slecht dat u het niet eenns meer zou moeten willen. Accepteer de achteruitgang. Nee, niet alleen die van uzelf maar vooral ook van wat ooit het grote amusement werd genoemd. Koester uw herinneringen. En als u het dan toch niet kunt laten: doe dan de eerste talkshow bij Max. Noem het Goede herinneringen. En praat met mensen van toen over vroeger. Toen alles beter was. Zelfs u.

 5. Mick

  John breng Surprise Surprise terug. Dat willen mensen toch: shows met normale Nederlanders.

 6. Henk

  Mick, zou kunnen. Maar niet met Huisman.

 7. Hermann Boring

  Henny moet net als Ron Brandsteder zich beperken tot kleine leuke dingetjes en accepteren dat zijn gloriedagen voorbij zijn. Dan toon je je pas een groot mens i.p.v. af te geven op andere mensen.

 8. #NPO Kijker#

  Bij Peter vdVorst hebben homo’s een streepje voor.

  Helaas voor je Henny moet je helemaal achter in de rij aansluiten.

  Het is triest maar waar.

 9. o.p. lichter

  Komen we nou nooit van deze onbenul af , niemand wil hem meer .

 10. Herman Hoogsteder

  Hennie,je moet niet zo doordrammen en rustig gaan leven,daarnaast heb je de pech dat je geen homo bent,anders had je wel bij dat enge vieze petertje langs mogen komen.

 11. Joto

  Henny word homo en je zit voorin

 12. Nils Holgersson

  Geen wonder dat Henny met iedereen ruzie heeft. Alle programma’s zijn volgens hem gejat van de Surprise Show of de Soundmix Show

  https://www.mediacourant.nl/2018/01/henny-huisman-alles-is-een-spin-off-van-de-surprise-show/

 13. B

  Henny , ga fietsen . Zelfs Carlo zou je niet nodig hebben.

 14. Kaatje

  Lees nou even het hele artikel ajb want hij wil helemaal niet meer op tv, dit is een vraag over de nieuwe man bij rtl4 meer niet. En al die kneuzen die dan tips gaan geven over het wel en wee van Henny moeten gewoon hun eigenwijs mondje houden. de man heeft meer bereikt dan de hele zooi op MC bij elkaar. Doe eens niet zo jaloers op iemand die écht wat gepresteerd heet in medialand.

 15. Kaatje

  heet is heeft!

 16. iam

  Peter van de vorst mag mij ook niet….

 17. Samantha

  Wat een discriminatie over homos hier rond uit belachelijk dit.

 18. Bep

  Henny zou toch eens in therapie moeten.

 19. Erwin

  Volledig lamgeslagen door het gebrek aan aandacht blijft deze man de media opzoeken. Geniet gewoon van je huis, je pensioen, je familie, de rust, de paarden en de zon. Je hebt alles, maar wil meer. Wat een aandachtzoeker!

 20. anonymous

  Gelukkig maar dat Peter de baas is bij RTL en niet Carlo.

 21. Esmeralda van Laaren

  Wat is dat toch met die fossielen en drang naar aandacht.

 22. Coca Cola

  Zo triest deze man. Liep jaren te leuren voor een come-back. Toen hielp Beau hem aan d=een nieuwe baan; met Do de Surprise show opnieuw leven in blazen en toen praatte hij poe[p over zijn collega Do in elk interview wat hij deed. Dat is nog eens stank voor dank. Nee, deze man verdient het niet.

 23. Japio

  Henny heeft heel veel betekend voor de omroepen. Hj bracht goede shows en had ook humor. Kom daar nog maar eens om. Voor mij mag hij terug komen.

 24. Japio

  Merkwaardig dat omroep Max er niets mee doet. Als er iemand geschikt is om een leuk programma te presenteren, is het Henny Huisman wel.

 25. servies

  ik vind henny nog steeds een icoon, jammer voor de azijn-zeikerds maar het is toch echt zo!

 26. servies

  en die Do was ook erg slecht in het presenteren, kom op nou, dat was niet om aan te gluren!

 27. FlyingLotus

  Ouwe beuker, ga eerst eens rechtop lopen. Kom je wat beter over in plaats van een man van 93.

 28. Wyatt

  Ik vergeet gewoon de leuke programma’s van hem ik hoor hem al jarenlang alleen maar zeiken dat ie op TV moet.

 29. Mark

  Op Talpa terug met Mini Playbackshow zaterdag vooravond tussen 6 en 7 uur.

  Surprise Show mag ook, en niet zoals die reanimatie van dat programma met Marc Marie en dat Henny maar één item op locatie mocht doen. Gewoon weer zoals vroeger, lekker slow tv live op de zaterdagavond met ongemakkelijke momenten van mensen in het publiek. Ome Piet en tante Greet die naar de studio zijn gelokt. Zoveel mogelijk met ouderen dus, die zijn al blij met een bosje bloemen.

 30. WEST*

  Als ome John H Huisman de soundmix show terug geeft op SBS6 , als de programma`s van Llinda voorbij zijn, kan RTL wel inpakken
  Dit is voor Talpa de doorbraak om SBS6 voorgoed op de kaart te zetten, en zal RTL VERBLEKEN

 31. WEST*

  Snap ook niet dat Hennie niets aangeboden krijgt , zou dat ook zo met Linda gaan over 5 jaar ? Hennie wordt aan alle kanten aangevallen, maar hij is nog steeds een
  tv persoonlijkheid die overal ingezet kan worden ! respect voor tv helden die miljoenen kijkers hebben vermaakt is echt ver te zoeken hier
  ik gun Hennie een comeback , zoals er nooit iemand heeft gehad !!
  Hij hoort gewoon naast alle grote , in de ere gallerij van het tv landschap

 32. Bep

  @Japio. Zelfs Jan Slagter wil Henny niet hebben, dat zegt genoeg.

 33. k*tkantoorbaantje

  Jan Slagter wil Henny niet omdat hij zelf surpriseachtige dingen doet en henny dat ongeveer honderd keer beter kan, dat is de reden, waarom ik dat weet? Ik werkte 3 maanden bij max en hij vertelde dat zelf op kantoor. Kom nou niet met van die rare opmerkingen want dit is echt waar! Zo zit dat bij die gasten.

 34. WEST*

  ja dat klopt @ k*tkantoorbaantje die hoge heren bij de omroep vinden zich heel belangrijk , mengen zich ook met ellebogen overal in , en voelen zich superieur boven de mensen op de werkvloer ,of in de studio ! en hebben altijd het laatste woord !

 35. WEST*

  by the way, het werkwoord , ” gunnen’ dat moet in omroepland bij vele nog uitgevonden worden !

 36. Marry Hens

  Wellicht kan Hennie in therapie bij Sander Janson. Senioren-omroep Max is voor hem te hoog gegrepen. Hennie valt onder de zure hoogbejaarden en daar is tot op heden nog geen zender voor.

 37. Coca Cola

  @servies: Dat kan wel zo zijn, maar je maakt niet jou collega kapot in elk interview dat je maar geven kan. Dat is gewoon niet collegiaal. Hij had juist met zijn ervaring haar onder zijn hoede moeten nemen, coachen. Niet afmaken in de pers.

 38. Suzy Wang

  Nou, niet alleen peter v d vorst.

 39. de gelovige

  Wij mogen Henny niet dus probleem opgelost.

 40. Afrikanus

  Wie mag Hennie Huilman nog wel? Hooguit zijn eigen vrouw denk ik !

 41. Guttegut

  Hennie wordt nou toch wel een beetje een tragisch figuur. Ga lekker leuke dingen doen met je vrouw of zo maar val de rest van Nederland niet meer lastig.

 42. Ramon

  Hennie is de beste, die mooie warme gezellige familieprogramma’s kan brengen.

 43. Johnny👀

  Henny moet een spuitje krijgen, behalve zw@kzinnigen zit niemand op hem te wachten.

 44. Kardanaal Aarsengel

  Henny Huisman lijkt nu heel erg of het fossiel van een varaan, huid van de leerlooierij

 45. nico

  Van de Vorst heeft echt mensenkennis

 46. Gossipzuiger

  Ik dacht dat het Jan Paparazzi was op de foto.

 47. Anja

  Het is over en uit Hennie ik zou alvast gaan nadenken over mummificatie.

 48. de Free

  MC is DE pi.snichtensite van Medialand geworden of geworden, dat zijn ze al een tijdje.

 49. de Free

  Alleen maar negatief en helamaal voor mensen die het allang gemaakt hebben, pure jaloezie van al die runners die oh zo graag VOOR de tv iets zouden willen betekenen maar dat kunnen ze niet, ze kunnen allen rennen(runner)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.