Henny Huisman: ‘Peter van der Vorst mag mij niet’

Henny Huisman denkt dat hij een tv-comeback bij RTL wel op zijn buik kan schrijven, helemaal nu Peter van der Vorst de nieuwe baas is. Die mag hem namelijk niet. Dat vertelt de voormalig tv-ster in Nieuwe Revu. Moet Van der Vorst hem bellen om eens een keer met elkaar te praten? “Het zou leuk zijn, maar dat gaat niet gebeuren. Als Carlo nu directeur was geweest, dan presenteerde ik aanstaande zaterdag op primetime een programma, maar Peter mag mij niet“, zo laat hij weten.

Waarom mag Peter hem niet? “Dat voel ik sinds ik een aanvaring met hem gehad over zijn programma Gepest.”

Huisman had ook zo’n programma bedacht. “Voor de EO bedacht ik al veel eerder het vergelijkbare Pestkoppen, maar de pilot die ik voor hen maakte belandde op de plank.”

Hij verweet Van der Vorst uiteindelijk formatdiefstal. “Het wereldje is klein en Peters programma vertoont veel gelijkenissen met mijn idee, maar ik acht de kans groot dat hij ook zoiets bedacht zou kunnen hebben. Daar lag het dus niet aan, maar de kwestie is altijd tussen ons in blijven staan.”

Even later haalt hij in het interview een wit voetje bij Van der Vorst. Op de vraag welke presentator hij het meest talentvol vindt, antwoordt hij: “Gek genoeg toch Peter van der Vorst. Hij is een soort jonge Ivo Niehe.

Het Nieuwe Revu-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen