Henny en Xander Vrienten nieuwe huisband DWDD

Geplaatst op ma 02 sep 2019 om 21:00

Henny en Xander Vrienten vormen samen de huisband van het vijftiende seizoen van De Wereld Draait Door. Dat is vanavond bekendgemaakt in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Vader en zoon spelen elke laatste vrijdag van de maand in de media-uitzending van DWDD om de tafelonderwerpen muzikaal te becommentariëren. En daar is de redactie heel erg blij mee. “Henny en Xander zijn beide graag geziene muzikanten en gasten in De Wereld Draait Door.”

Henny werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Doe Maar groeide uit tot een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. 27 september komt zijn nieuwste soloalbum Tussen de Regels uit.

Xander studeerde jazz aan het conservatorium in Amsterdam, maar hij besloot al snel als bassist aan de slag te gaan. Xander speelde onder andere met Jett Rebel, Trijntje Oosterhuis, Valerius, My Baby, Shirma Rouse en The Souldiers.

Eerdere huisbands van De Wereld Draait Door waren Roel van Velzen, MOKE, Lucky Fonz III, Rigby, Go Back to the Zoo, Chef’Special, The Kik, Tangarine, Typhoon, Lucas Hamming, Sue the Night, Roxeanne Hazes en vorig seizoen Racoon.

Foto: BNNVARA
25 Reacties op “Henny en Xander Vrienten nieuwe huisband DWDD”


 1. Feut

  Vergane glorie, net zoals de hele setting

 2. Krezus Jistus

  Was geen lekkere uitzending. Gregoriaanse gezangen, Huub Moddderkolk met informatie die eigenlijk niemand iets zegt, de oude Vrienten, een onbekende, zwijgende tafeldame, ik miste het goede humeur.

 3. AapNootMies

  Ik ben niet bekend met de (huidige) NL muziek/popscene, maar de band of artiest Valerius? Wordt hier niet de artiest Valensia bedoeld, vooral bekend van het Queen-achtige Gaia, die prachtige rockballad uit de jaren 90 ?

 4. Gans

  Slechte start dwdd

 5. M.

  DWDD is een iconisch talkshow, niemand anders deed ooit zo goed als Van Nieuwekerk.… Het blijft en TOP programma, maar het alles voelbaar dat het laatste seizoen is. Matthijs gaat naar Talpa TV.

 6. Biebie Sie

  Wat een saaie en slechte seizoenopener was dit…..

 7. Ron

  @M.: Matthijs gaat helemaal nergens heen….

 8. Er ist wieder da

  DWDD is BZV, saai en nietszeggend!

 9. Dreetje

  Moet de zoon van Henny weer in de spotlights gezet worden? Dat pa ergens goed in is wil niet zeggen dat zoonlief ook iets kan. Zie bijvoorbeeld de tenenkrommende “humor” van Kasper “zoon van Kees” van Kooten.

 10. Dreetje

  Waar blijft MediaCourant trouwens met het echte nieuws? Non valeur Dotan is eindelijk uit de kast. Wist de ware MC-reageerder natuurlijk allang.

 11. M.

  DOTAN IS HOMO. Net op 6 uit de kast gekomen!

 12. Mart

  Dotan kan beter de kast in en de sleutel weggooien. Heel slecht mens. Had nooit mogen terugkeren in de media.

 13. Tv junkie xl

  @ M dat is toch niet echt nieuws…tenminste voor mij niet ;)

 14. Eelco

  De koek is op bij DWDD
  Lusteloos en futloze seizoensopener.
  Matthijs oogt mat en vermoeid en de onderwerpen saai en voorspelbaar.
  Hoogtijd voor wat nieuws

 15. Emma Wortelanus

  Over, mag ik twee gunfactors van U? Doet U er ook maar twee banken bij.

 16. amsterdammer

  Wat een afgang , zo’n bandje….de katten janken ernaar!

 17. Realist

  DWDD? Gelukkig is er de Jensen show.
  https://youtu.be/GL1NtUVbNis

  Hoef je niet te ergeren aan een overbetaalde autocue lezer.

 18. Annoniemus

  DWDD begint weer , en wie is de tafeldame. ……..een allochtoon , ben er meteen klaar mee !

 19. Guttegut

  @Annoniemus
  Kijk dan lekker naar SBS6. Een heerlijk kanaal voor kansloze boze witte tokkies zoals jij.

 20. jan

  @Guttegut, typisch weer, meteen beginnen te schelden. En maar ‘deugen’.

 21. Nunc aut Nunquam

  De linksche deugshow,,,, een volledig gepasserd station met gasten die er niet toe doen:!!!!! behalve dotan,,,, die moeten ze tot aan de grond afbranden,,,, vreselijke valse nicht,,,,,, nooit meer op TV, deze minkukel!!!!

 22. Cobweb

  Bah bah bah, alles is bah in dat programma, ik kijk al 2 jaar niet meer.

 23. De verdorvenheid in persoon

  @Krezus Jistus
  Mon 02 Sep 2019 om 21:27

  Voor de geleverde (wan)prestaties moeten aan de desbetreffende figuren wel de per contract vastgelegde dagvergoedingen, reis- en verblijfkosten uitbetaald worden. U mag raden wie daarvoor opdraait. Juist, de hardwerkende belastingbetaler, die niet staat te trappelen om met dit soort ongein geconfronteerd te worden.

  En dan nog dit: Zie de overeenkomst.
  Van Nieuwkerk met zijn lelijke dochter annex keukenprinses evenals ouwe Vrienten met zijn ‘talentrijke’ zoon. Beiden proberen hun kroost door middel van een prietpraatprogramma als dit op banale wijze binnen te loodsen en in het kader van zakkenvullen aldus aan de man te brengen. Ongelooflijk dat zoiets mogelijk is. Maar eigenlijk ook weer niet. Immers, zoals alles bekonkeld wordt in omroepland en omstreken: De ene hand wast de andere. Daarmee is onomstotelijk komen vast te staan dat zelfpijperij een heuse beroepstak geworden is. Bravo.
  Niet vergeten: Wie de schoen past, trekke hem aan.

 24. Pieter

  @Cobweb hou dan ook verder je mond als het programma jou niet interesseert

 25. Dirkje

  Vreselijk programma kijk al veertien en een half jaar niet meer .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.