Halina Reijn schrikt van penissen in beeld

Halina Reijn schrikt er enorm van als ze een keer ergens een penis in beeld ziet. Ze is dat helemaal niet gewend. Dat zegt de actrice in gesprek met de VARAgids. Vrouwelijk naakt is heel erg gewoon in film en drama, maar mannelijk naakt is dat niet, aldus Reijn. Ze heeft er in haar regiedebuut Instinct, dat ze met Carice van Houten maakte, daarom bewust voor gekozen om alleen mannelijk naakt te tonen. “We willen het vrouwenlichaam bedekken. Je ziet in deze film alleen maar mannelijk naakt.”

Het gaat om het mannelijk naakt van Marwan Kenzari. “Marwan is naast een uitzonderlijk goed acteur ook een prachtig ‘object’ en zo hebben wij hem neergezet“, zegt ze.

Ze vervolgt: “Het is eigenlijk als een reactie op hoe er altijd omgegaan wordt met naakt. Ik merkte het ook aan mezelf: zodra ik een seksscène schreef, deed ik dat eigenlijk vanuit een mannelijke perspectief. We zijn zo gewend aan vrouwenlichamen, die zijn niet eng en zelden verontrustend. Als je een penis in beeld ziet dan schrik je.”

Ik kijk nu naar Euphoria, een nieuwe serie op HBO, waarin ze expres mannelijk naakt tonen. En elke keer als ik een piemel zie, schrik ik weer. Ik ben er niet aan gewend, wil het ook niet per se zien. Onze film is heel seksueel, maar niet in de zin van opwindend.”

Het VARAgids-interview met Halina Reijn kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen