AD-lezers onverdeeld negatief over transfer Jinek

De transfer van Eva Jinek van NPO 1 naar RTL 4 valt niet in goede aarde bij de lezers van het AD. Ze zijn onverdeeld negatief over deze stap in haar carrière. Dat blijkt uit de lezersbrievenrubriek in de krant. Het AD publiceert vier brieven over Jinek en die zijn allemaal negatief van aard. “Het gevolg is nu dat haar publiek wordt opgezadeld met verschrikkelijk irritante reclameblokken als je haar nog zou willen volgen. Dat gaat mij niet gebeuren“, klaagt Henk uit Leusden bijvoorbeeld.

Deze tv-kijker is vanaf januari klaar met Jinek. “Jammer dat geld altijd gaat boven morele verbondenheid, noem het loyaliteit. Ik wens je veel succes Eva, en doe de groeten aan Twan“, bitcht Henk.

Joop uit Amersfoort noemt het ‘onvoorstelbaar’. “Talkshowkoningin Eva Jinek die aankondigt dat we er even uitgaan voor de reclame en dan zien we Always, Libresse, Hornbach, wrattenzalf en aankondigingen van nieuwe showprogramma’s met wéér Jeroen van Koningsbrugge, Jandino Asporaat en Gordon“, zegt de kijker, die er nog niet van op de hoogte lijkt dat al deze drie heren juist zijn overgestapt van RTL naar SBS.

Ook Jan uit Leiden denkt dat het helemaal niets gaat worden bij RTL. “Na verloop van tijd zal ze erachter komen dat die cultuur en doelgroepen ook met haar niet matchen. Eva is namelijk net als Twan een typisch NPO-gezicht. Dat kun je niet uitwissen.

Voor Bas uit Schiedam zijn de reclameonderbrekingen ook een dealbreaker. “Ziet u het straks voor u, Eva Jinek zoals wij haar al jaren kennen, zegt ineens tijdens een interessant gesprek ‘we gaan er even uit voor de reclame’. De kijkcijfers zullen dalen en Eva is een teleurstelling rijker.

Tegelijkertijd ageert AD’s columniste Nynke de Jong op pagina twee juist tegen dit soort ‘gezeik’. Zij schrijft: “Eva is een grote meid, die prima haar eigen beslissingen kan nemen. Ze heeft geen 17 miljoen Angela de Jongs nodig om haar te vertellen waar ze wel en niet haar desk mag neerzetten.

Angela de Jong heeft vandaag geen column in het AD, maar zij heeft de overstap goedgekeurd.

De AD-lezersbrievenrubriek kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen