Evert Santegoeds: ‘Jinek krijgt 1 miljoen euro per jaar’

Privé-baas Evert Santegoeds heeft vernomen dat Eva Jinek bij RTL 4 minstens 1.000.000 euro per jaar gaat verdienen, terwijl ze bij de KRO-NCRV genoegen moest nemen met het plafond van 194.000 euro. Dat heeft hij gezegd in Shownieuws. Santegoeds begrijpt wel dat Jinek overstapt. “De gekste bedragen doen de ronde en die lopen op tot een miljoen per jaar en zelfs eroverheen. Als haar manager het handig heeft aangepakt, dan krijgt ze dat bedrag ook wel“, zegt hij.

Jinek wordt daarmee de grootste graaier in televisieland, aldus Santegoeds. “Ik ken niemand in de Nederlandse televisiewereld die dat verdient.

Van commerciële tv-sterren zijn in het verleden zelden salarissen uitgelekt. Wel is duidelijk dat Gerard Joling tien jaar geleden op 1,5 miljoen euro per jaar zat bij SBS 6 en dat Albert Verlinde in zijn Boulevard-jaren 900.000 per jaar incasseerde, maar dat waren wel andere tijden.

Jinek onderhandelde al sinds het voorjaar met RTL. Handig, stelt Telegraaf-journalist Rob Goossens. “Ze heeft gewoon de prijs de afgelopen maanden goed weten op te drijven. Op het moment dat de juiste cheque op tafel lag zei ze: ‘Dit gaan we doen.’

Foto: SBS, Elvin

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen