Talkshowkiller Angela denkt dat Beau kerst niet haalt

Geplaatst op Sun 22 Sep 2019 om 8:30

Na de talkshows van Humberto Tan, Twan Huys en Art Rooijakkers wordt nu ook de talkshow van Beau van Erven Dorens kapotgeschreven door talkshowkiller Angela de Jong, en dat terwijl ze zo’n grote fan van hem is. “Met deze dalende kijkcijfers haalt Beau anders de kerst niet, vrees ik“, bitcht ze in het AD. De Jong rust niet totdat Van Erven Dorens zijn desk en bank laat varen. “ZET EEN TAFEL NEER. Beau is op zijn best als hij tussen de mensen zit, gasten én publiek.

Het is een van de zes tips die ze Van Erven Dorens in haar column meegeeft. Een ander kritiekpunt is dat ze vindt dat het format alle kanten op gaat: de ene dag doet hij opzichtig mee in de strijd om de nieuwsgasten van de dag, terwijl hij op andere dagen de actualiteit juist weer mijdt.

Bovendien is het programma tergend langzaam, vindt La Jong. “Als ik zin heb om rond half elf in slaap gewiegd te worden, kruip ik liever tegen mijn man aan in bed.

Verder denkt ze dat de RTL 4-ster niet zichzelf is. Ze mist de pittige Beau. En de bedachte stunts in Beau? Die vindt ze ook niet goed.

Al haar hoop is gevestigd op de komst van Eva Jinek. “Straks kan hij de kunst eenvoudigweg van de meester afkijken.

De column van Angela de Jong kunt u lezen in het AD.

Foto: KRO-NCRV
63 Reacties op “Talkshowkiller Angela denkt dat Beau kerst niet haalt”


 1. Broek

  TV uit! . Evaginanek de meester waarvan hahahaha

 2. Rocket Man

  Opbouwende kritiek. Daar hebben we iets aan.

 3. Herman

  “Al haar hoop is gevestigd op de komst van Eva Jinek. “Straks kan hij de kunst eenvoudigweg van de meester afkijken.”

  Eva Jinek gaat ook floppen!

 4. Rocket Man

  Heel misschien willen kijkers geen late-night talkshow op RTL. Heel misschien hoor. Zomaar een wilde gedachte.

 5. XL

  Op de foto laat ze zien hoe groot de mijne wordt als ik Angela weer zie.

 6. Henk

  Heb toch veel liever Beau dan Eva. En dat hij dan soms de rollen omdraait door op de bank te gaan zitten dat is gewoon leuk.
  Eva wil natuurlijk Beau en op den duur Peter vervangen. Het is een grote fout geweest om haar binnen te halen.

 7. Mr. M

  Angela, mag ik een doekje?

 8. Paul

  Het is geen vlees en geen vis.

 9. Johan

  Beau zal uiteindelijk toch een maatje te licht blijken om een late night talkshow te presenteren. Hoe goed hij het ook goed bij RTL Boulevard en in zijn maatschappelijk betrokken programma’s. Voor een late night talk show zijn ook goede interview skills en journalistieke ervaring belangrijk. En dat heeft Beau gewoon niet voldoende. Het zou kunnen dat door veel vlieguren te maken, Beau hier in kan groeien, maar het late night slot is te belangrijk en prestigieus om iemand daar het vak te laten leren. Dat heeft de NPO goed gedaan door Eva eerst op de zondagochtend en later in de middag warm te laten draaien alvorens haar het hoofdpodium te geven.

  Mijn voorspelling is dat Eva in de eerste helft van 2020 het late night slot afwisselend met Beau zal presenteren zoals nu aangekondigd, maar Eva zal fors beter blijven scoren dan Beau. Uiteindelijk zal Matthijs van Nieuwkerk (die dan meer vertrouwen heeft gekregen in een overstap door de goede scores van Eva), ook naar RTL verhuizen en daar Beau gaan vervangen. Vanaf volgend seizoen kijken we dan afwisselend naar Matthijs en Eva op de late avond van RTL.

 10. Geox

  En wat schieten we als kijkers daarmee op Johan? Het nummertje op de afstandsbediening verandert, maar de aftakeling van lineaire tv gaat gewoon gestaag verder.

 11. robb

  Ik vind het ook drie keer niks dat geven de kijkcijfers ook aan, als hij het roer omgooit kan ze hem ook de hemel inschrijven .

 12. Wa’k nog zeggen wilde

  @Johan: en of het nou Matthijs, Eva of wie dan ook is, bij de reclames zappen we massaal weg om heel vaak niet meer terug te komen en bovendien denk ik dat de meeste mensen om 23u hun TV uit zetten en naar bed gaan.

 13. o.p. lichter

  Gelukkig is Jeroen volgende week weer terug , staat nog steeds op eenzame hoogte ,zie hem ook niet vertrekken bij de po .rtl zou het misschien eens moeten aandurven om een talkshow te maken zonder die hinderlijke reclames .

 14. Huh

  Ongelooflijk dit gedoe met die televisieoorlog. Talenten bij elkaar wegkapen e.d. Wat schiet de kijker ermee op? Leuke programma’s worden weggeconcurreerd of gaan ten onder omdat alles tegenover elkaar wordt geprogrammeerd. En talenten floppen bij een andere zender. De lachende derde is Netflix en ze hoeven er bijna niks voor te doen.

 15. Bertus V.

  Eens met Angelina.

 16. Norvo

  “Verder denkt ze dat de RTL 4-ster niet zichzelf is. Hij mist de pittige Beau.”

  Komt Angela halverwege het stuk ineens uit de kast als transgender. Zo leer je nog eens wat.

 17. MediaPrak

  Angela’s kritiek is meer dan terecht. Dat decor en setting is hopeloos ouderwets. En dan nog steeds de zwakke redactie. Beau mag dn een hekel hebben aan een ‘tafel’, maar dat steeds naar voren roepen van de gasten remt de snelheid zo ontzettend in zijn programma dat het, het beste medicijn is tegen slapeloosheid.

 18. M

  Wat een slap, opportunistisch achteraf gel*l van Angela.

  Jarenlang heeft ze beweerd dat Beau het wel zou kunnen (terwijl hij met al zn flops al bewezen had geen goede interviewer en gespreksleider te zijn).

  Als ze gewoon ballen heeft en eerlijk is geeft ze gewoon toe dat ze er jarenlang compleet naast heeft gezeten.

  Maar eerlijk zijn is teveel gevraagd voor dit laffe wijf….

 19. Wij van TV eend

  De redactie van RTL late night/Beau etc is gewoon heel slecht.
  Volledig oninteressante gasten, dus als de reclame komt zapt iedereen weg.
  Ligt niet aan de presentator.
  Als Jinek dezelfde redactie krijgt wordt dat ook weer 3x niks.

 20. Michel

  En daar hebben we allesweter Angela AD weer… ze zou een adviesbureau moeten beginnen in Hilversum…kan ze bakken met geld verdienen….en de programma’s die zij begeleid zouden miljoenen kijkers hebben…haha… haar eerste advies… beau aan een tafel en de kijkcijfers stijgen vast en zeker naar de 5 miljoen

 21. Rob

  Beau haalt gewoon de kerst. Januari begint Jinek
  Beau en rtl maken eind volgend jaar / begin jaar bekend dat ze in goed overleg hebben besloten dat Beau geen late night meer gaat doen en andere maatschappijen programma’s blijft maken voor 4 etc . Feb/ maart Matthijs maakt bekend dat die ook naar rtl gaat en afwisselend met Jinek de late avond gaat doen. Rtl gaat echt niet Beau eerder van de buis halen niet goed voor het imago van de zender na Humberto en twan
  Beau mag gewoon tot Dec zijn programma blijven maken daarna gaan ze in gesprek met elkaar over een vervolg evt . Omdat Jinek in januari begint loopt rtl minder risico nu.

 22. Leo

  Wij van TV eend
  Sun 22 Sep 2019 om 9:36

  Productie, redactie plus: Van Erven Dorens is geen journalist en geen interviewer.

 23. Suzy Wang

  ik hou niet van de commercielen.

 24. Bart

  RTL4 zou het format moeten aanpassen naar een Nederlandse variant van Gert Late nigth. Past goed bij de zender en past goed bij Beau omdat je in dit format alle kanten op kan gaan. Dan moeten ze wel uit die voor Beau veel te kleine studio.

 25. Sean

  Als je het stuk leest dan is het net alsof Jinek fantastisch is, met De Jongs ‘grootmeester dit’ en ‘meester dat’. Kom op, zeg. Zo geweldig is het nu ook weer niet.

 26. Annoniemus

  Je ziet toch dat die Beau zich zelf niet is bij BEAU , onzeker en krampachtig een soort act uitvoeren , dat is killing !!

 27. Freek

  Onzin als ik straks moet kiezen tussen Eva Jinek en Jeroen Pauw dan wordt het Pauw. Eva blijft straks ook hangen op 450.000 kijkers.

 28. Freek

  En misschien kies ik dan nog af en toe voor Beau. Hangt van zijn gasten af.

 29. Ron

  Ook met een tafel ga je het niet redden. Angela vind zichzelf een kenner maar hoor haar nooit met argumenten komen die hout snijden in het geval van al die mislukte talkshows op RTL 4 dus over de onderwerpen en gastkeuze. Daar zit het hem in.

 30. #NPO Kijker#

  “Straks kan hij de kunst eenvoudigweg van de meester afkijken.”

  ———–

  Dikbil, dat doen ze nu al. Ze kunnen beter naar Paul en Matthijs kijken. Dat is puur en niet gemaakt.

  O,ja muts: dan moet Beau wel de kerst halen.

 31. Afhaal Ghanees

  Beau heeft flink naar het decor van Jimmy Fallon gekeken. Zelfde opzet en gordijn. Daar werkt het wel. Het gaat echter om de inhoud en de bijzondere presentatie en inderdaad is Beau op dit moment slaapverwekkend. Dat zal nooit gebeuren bij Jimmy Fallon. Beau heeft een sidekick nodig.

 32. RoccoS

  Terechte kritiek. Zoals de setting nu is probeert men de Amerikaanse late night talkshows te kopiëren van Jimmy Fallon etc.. Maar die hebben iedere avond gasten van het kaliber Jennifer Lawrence en Drake op de bank zitten en dertig tekstschrijvers die de grappen verzinnen. Daar ga je het in dit kikkerlandje met al die polder-BN’ers niet mee redden iedere avond. Je moet het ook vooral van de actualiteit hebben en interessante gesprekken, iets waar die yankees weer volledig in tekort schieten.

 33. JohanV

  Angela geeft gewoon haar mening maar de kijkers bepalen of iets wel of niet slaagt.

 34. OMG

  Z’n show lijkt heel erg op de show die hij 20 jaar geleden ook al op RTL mocht maken. Weinig vernieuwing en weinig vooruitgang.

  Nederland is een veel te klein land voor 2 grote late night shows, ‘sterren van kaliber’ hebben we hier niet. Je komt enkel uit op de rits BN’ers die we sowieso overal al zien en de politici die ook al overal aandacht krijgen.

  Tijd voor een Late Night show met échte mensen en verhalen van échte mensen. Er gebeurd in NL veel meer dan wat er enkel in de randstad zich afspeelt.

 35. Gerard

  Natuurlijk haalt hij de Kerst en met gemak. Immers per 1 januari 2020 neemt Jinek het 6 maanden over en Beau zien we pas weer terug op 1 juli want dan is zijn jaar helft aan zet. Zo werkt het.

 36. Peter Vd Vorst

  Waarom maakt Angelazelf geen programma? Zij weet blijkbaar zo goed hoe het moet.

 37. Trudy

  Wat kan ze toch boeren hè die vrouw…

 38. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong zegt precies hoe het zit.
  Duidelijk is dat ze een trend signaleert, ze weet wat lukt en wat flopt en kan dat haarfijn analyseren en beschrijven.
  Een beetje zoals die 20 reaguurders hier elke dag hun ongezouten mening geven.
  Geef ons maar Angela. Vrij en onverveerd, onafhankelijk en kritisch. Daar houden wij van.

 39. Pieter

  Ik denk dat ze geen fan van Beau is, dus is ze nu zijn ondergang aan het bewerkstelligen.

 40. Ronald

  Het is te hopen dat Eva gebruik mag maken van haar eigen redactie. Alleen dan, zal dit gaan slagen.

 41. Eens met Angela

  Eens met haar conclusie Beau kan alleen leuk doen in blvrd. Niet eens met dat hij de kunst van Jinek kan afkijken. Jinek gaat het ook niet redden bij RTL.

  Wel veel geld voor Jinek maar weinig kijkers. Jinek heeft een groot imago probleem bij de commerciëlen.

 42. anonymous

  Waarom een talkshow op RTL4 als we bij de NPO DWDD en Pauw hebben.

 43. J. Bloemheuvel

  Ik vind Angela een vervelende drammers.
  Zij zit echter bij het streekkrantje waar zij haar gif kan spuien op de juiste plek.
  Misschien kan zij volgende keer ook de haringstest doen want de afbraak van de Haringverkopers is, gelukkig, mislukt.

 44. tss

  Wat heeft ze een hoop woorden nodig om gewoon te zeggen dat de Beau show heel slecht is. Hahaha.

 45. Ad Visser

  Helemaal mee eens. Scoort nog dramatischer als Twan vorig jaar. Ook Eva heeft vrijdag de gunfactor verloren. Dus ook geen succes meer

 46. Mick

  Mensen die klagen dat het aan de setting ligt begrijpen het echt niet, bij Jensen werkte het perfect en kreeg je altijd spraakmakende televisie. De presentator moet gewoon gedurfd en scherp zijn. Daarnaast zijn er vooral saaie gasten geweest. Het is veel leuker om gewoon een half uur of zelfs een hele uitzending in het leven van iemand te duiken met interessante anekdotes en dergelijke.

 47. Mick

  Daarnaast zou RTL er goed aan doen om voortaan slechts één reclameblok in de talkshow te doen, bij de switch van gast, niet door het gesprek heen. De andere kan dan om 23.25 na het programma.

 48. Mick

  @J. Bloemheuvel
  Inderdaad zo werkt het AD. Tv-programma’s de grond in schrijven, friettenten de grond in schrijven, oliebollenkramen de grond in schrijven, visboeren de grond in schrijven, vuurwerkhandelaren de grond in schrijven en zelf genadeloos hard floppen met die online filmpjes waar letterlijk 56 man per video naar kijkt. Vlogger Joepje Janssen (11) uit Lutjebroek heeft nog meer views op zijn sok-challenge video.

 49. Mick

  En zo’n AD maar Jensen de grond in schrijven. De meest succesvolle AD-ochtend To Go Show is 18.000 keer bekeken, de meeste hebben slechts 14 tot 90 weergaven. Laat die Jensen nou tussen de 30.000 en 173.000 weergaven hebben per online uitzending op een nieuwer kanaal. Schijtkrant dat AD. Anderen uitlachen maar zelf niks presteren.

 50. bastian

  Ik kies eerder voor Jinek of Pauw dan voor Beau en toch heeft Beau bij mij wel een gunfactor. Het zijn echt de gasten die mij niet overhalen om af te stemmen op RTL4. Ook dat Amerikaanse decor vind ik goedkoop ogen. Ik mis een bepaalde sfeer in het programma. Hoop werk aan de winkel, want ik denk wel dat Beau het kan. Jammer trouwens dat Jinek naar RTL verhuist. De reclameblokken gaan dat hele programma verpesten, gatverdamme.

 51. Eric

  Per november is de stekker er uit. Fantastisch slecht programma. Naast Art de flopper van het jaar!
  Eva in 2020

 52. aammehoela

  Beau haalt gewoon de kerst. Hooguit een stop rond kerst en de jaarwisseling maar Beau keert dan in april terug. Zo simpel is het. En ja, die reclames verpesten heel veel. De kijker is dat echt beu en niet zo’n klein beetje ook!

 53. Suzy Wang

  Miss koelkast 2020.

 54. WaveX

  Dat mens met haar schelle, irriterende stemmetje wordt hier wel de hemel in geprezen en geadoreerd tot en met. Volgende week is ze eindelijk weg. Nu nog even die goochem van pauw terug duwen zijn woonboot in en de deur dichtlassen. Tijd voor goeie detective series in plaats van dat slappe gel@l over elke keer hetzelfde randstad “ probleem”
  Iedereen is een grote fan van die NPO huilebalken omdat die vertegenwoordigen wat hier in NL aan de hand is. Alleen praten en geen actie. “Geen Daden Maar Woorden”

 55. Winterklaar

  Ik denk dat Spekkie zelf ook ruimschoots over de datum is.

 56. Ton

  Beau is de beste die RTL op dit moment heeft.
  Ben het eens met Angela dat het decor niet goed is en Beau niet echt tussen zijn gasten zit,het haalt het niet bij de talkshow van Eva maar ik betwijfel als Eva het stokje overneemt van hem dat de kijkcijfers dan veel hoger worden dat ligt niet aan haar maar aan een comerciele zender als RTL,kijkt wat beter als je naar een publieke zender kijkt zonder reklame tussendoor.Vind het jammer voor Eva dat ze naar RTL gaat maar ja het grote geld lonkt….

 57. Kardanaal Aarsengel

  Weet iemand wat voor opleiding die brutaal-bolle Angela heeft gedaan? Het wezenloze leeghoofd komt op mij zo verschrikkelijk dom over. Nee zij heeft bij het uitdelen van IQ door God vast helemaal achterin de rij gestaan. Ik wens u namens de Paus, il papa, weer een gezegende dag toe. God zij met mij. (Dat denkt u toch ook?) Kusjes, lieverds

 58. Eva J

  Het gaat mij niet om het geld, ik was toe aan een nieuwe uitdaging…;-)

 59. tss

  @kardenaal Aarsengel, wat opleiding betreft: informeer eens over de kinderen-van. Dat zijn pas idioten.

 60. Dirk

  IK zou willen dat die opstel schrijfster A. de Jong de kerst eens niet haalde bij het AD.

 61. anoniem

  lieve reactie gevers

  blijf bij de les

  niet over de kinderen praten

  die zijn onschuldig

 62. Dinoise

  Eens met Dirk

 63. cora

  de toon waarop Beau spreekt is irritant. neerbuigend en nep in zijn “betrokkenheid”.
  hij is niet “warm en betrokken” hij is eng en aanmatigend die kakker.
  talkshows die onderbroken worden door reclameblokken, je moet wel heel graag een topsalaris willen verdienen om dat te willen. het is killing.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.