3FM-baas wil FM-frequentie niet afgeven aan Radio 5

NPO 3FM is niet bereid om vrijwillig zijn FM-frequentie af te geven aan NPO Radio 5, ondanks dat de zusterzender al geruime tijd een hoger marktaandeel heeft. Dat zegt zenderbaas Sharid Alles in gesprek met het AD. 3FM was ooit een zender van belang, maar rommelt nu al jaren in de marge. Tegenwoordig is NPO Radio 5 veel groter: in de meest recente meetperiode gaat het om 4,1 tegen 2,7 procent marktaandeel. Dan heeft NPO Radio 5 toch veel meer recht op een FM-frequentie?

Nee, vindt Alles. “Die discussie hoor ik alleen in de media, bij ons is daar nog geen serieus gesprek over gevoerd. 3FM bereikt nog steeds 1 miljoen luisteraars per week.”

Toch ligt het marktaandeel van Radio 5 aanzienlijker hoger. “Bij Radio 5 ligt het absolute aantal veel lager, maar deze doelgroep luistert langer. Bovendien luistert dat publiek makkelijker via de kabel en DAB+, bij ons is dat niet zo.”

3FM kan helemaal niet zonder FM, aldus Alles. “Als wij de etherfrequentie zouden verliezen, hebben we een probleem. Het grootste deel luistert nog steeds in de auto.”

Baalt ze niet als een stekker dat de luistercijfers zo marginaal blijven? “Natuurlijk is dat frustrerend. Maar je ziet nu wel voor het eerst sinds ik zendermanager ben, dat we niet meer dalen. 3FM is gigantisch gekelderd, maar we zijn nu stabiel.

Het AD-interview met Sharid Alles kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen