RTL 4 kort tv-flop DWTS in, ook De Mol viel erbij in slaap

De vierde aflevering van de revival van Dancing with the Stars duurt vanavond niet van 20.00 tot 22.30 uur, maar van 20.00 tot 22.00 uur. De kijker vond de eerste drie shows namelijk wat aan de lange kant. Dat heeft RTL laten weten aan Boulevard. Na 976.000 en 801.000 kijkers voor de eerste twee shows, zakte het programma van Chantal Janzen en Tijl Beckand vorige week in tot een voor RTL 4 dramatische 571.000 kijkers (13 procent). Er móest dus wel wat gebeuren, realiseerde RTL zich.

RTL kiest nu voor kortere uitzendingen. “We hebben van de kijker vernomen dat ze Dancing With The stars aan de lange kant vinden en graag meer dans willen zien. Wij vinden de mening van de kijker belangrijk en geven hier graag gehoor aan door de aflevering in te korten waarbij er meer focus ligt op het dansen.

Het is overigens vooral concurrent SBS 6 waar Dancing with the Stars last van heeft. Die zender heeft sinds kort Linda de Mol in huis en zij schittert op zaterdag met Ik Hou Van Holland, waar vorige week 1,1 miljoen mensen naar keken.

Een prima verhouding tussen RTL 4 en SBS 6, constateerde John de Mol gisteren in De Wereld Draait Door. “De vraag is altijd: is het leuk genoeg om ze vast te houden? Dat zag je ook bij Dancing with the Stars. Daar waren de kijkcijfers ook best goed de eerste avond, maar na het zien van die eerste uitzending was ik iets minder bevreesd dat dat heel lang zou duren.

Vanavond stopt Dancing with the Stars dus om 22.00 uur. RTL 4 vult het tienuurslot vanaf nu met herhalingen van de RTL 5-hit Ranking the Stars.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen