‘Edwin Evers vertrok omdat hij John de Mol zat werd’

Edwin Evers is vorig jaar gestopt met zijn ochtendshow op Radio 538, omdat hij de bemoeienis van Talpa Radio-baas John de Mol zat werd. Dat zegt voormalig Radio Veronica-dj Patrick Kicken in de Nieuwe Revu. De Mol bemoeit zich tot in de details met alles wat er op zijn vier radiozenders gebeurt en ook Evers werd niet gespaard. “Ooit klaagde hij over een liedje dat ik draaide: U2 met Johnny Cash of zo. Dat vond hij niet passen op dat moment“, onthulde Evers ooit in een interview.

Heel erg irritant, vond Evers dat. “Prima dat je dat vindt, maar dat ben ik dus niet met jou eens. Ik ben blij dat ik ooit contractueel liet vastleggen dat ik 100 procent creatieve vrijheid heb.

Volgens Patrick Kicken was dit niet het enige incident. “Ik durf wel te beweren dat hij eind vorig jaar ook met Evers Staat Op is gestopt omdat hij de toenemende bemoeienis van John de Mol aardig zat begon te worden. John belde hem geregeld voor allerlei wissewasjes, weet ik uit goede bron.

Waar belde De Mol over? “Bijvoorbeeld als een gedraaide plaat hem niet aanstond omdat ie niet in de doelgroep viel, en daarmee ook niet naar de wens was van de adverteerders.

Met zijn bemoeizucht zorgt De Mol voor een kaalslag van het Nederlandse medialandschap, stelt Kicken. “John spant de kroon. Met lage salarissen tenzij je een goed scorende tv- of radioster bent, een angstcultuur op de werkvloer, zijn voortdurende bemoeizucht tot in de details plus weinig ruimte voor creatieve vrijheid.”

Ik zou voor geen goud nog voor hem willen werken, al is het alleen maar omdat ik dan in no time wederom tegen een burn-out zou aanlopen.

Het hele interview van Patrick Kicken met Nieuwe Revu kunt u hier lezen. Zijn Spreekbuis-column over de enorme macht van De Mol in het radiolandschap kunt u hier lezen.

Foto: Radio Veronica

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen