‘Edwin Evers vertrok omdat hij John de Mol zat werd’

Geplaatst op di 17 sep 2019 om 14:00

Edwin Evers is vorig jaar gestopt met zijn ochtendshow op Radio 538, omdat hij de bemoeienis van Talpa Radio-baas John de Mol zat werd. Dat zegt voormalig Radio Veronica-dj Patrick Kicken in de Nieuwe Revu. De Mol bemoeit zich tot in de details met alles wat er op zijn vier radiozenders gebeurt en ook Evers werd niet gespaard. “Ooit klaagde hij over een liedje dat ik draaide: U2 met Johnny Cash of zo. Dat vond hij niet passen op dat moment“, onthulde Evers ooit in een interview.

Heel erg irritant, vond Evers dat. “Prima dat je dat vindt, maar dat ben ik dus niet met jou eens. Ik ben blij dat ik ooit contractueel liet vastleggen dat ik 100 procent creatieve vrijheid heb.

Volgens Patrick Kicken was dit niet het enige incident. “Ik durf wel te beweren dat hij eind vorig jaar ook met Evers Staat Op is gestopt omdat hij de toenemende bemoeienis van John de Mol aardig zat begon te worden. John belde hem geregeld voor allerlei wissewasjes, weet ik uit goede bron.

Waar belde De Mol over? “Bijvoorbeeld als een gedraaide plaat hem niet aanstond omdat ie niet in de doelgroep viel, en daarmee ook niet naar de wens was van de adverteerders.

Met zijn bemoeizucht zorgt De Mol voor een kaalslag van het Nederlandse medialandschap, stelt Kicken. “John spant de kroon. Met lage salarissen tenzij je een goed scorende tv- of radioster bent, een angstcultuur op de werkvloer, zijn voortdurende bemoeizucht tot in de details plus weinig ruimte voor creatieve vrijheid.”

Ik zou voor geen goud nog voor hem willen werken, al is het alleen maar omdat ik dan in no time wederom tegen een burn-out zou aanlopen.

Het hele interview van Patrick Kicken met Nieuwe Revu kunt u hier lezen. Zijn Spreekbuis-column over de enorme macht van De Mol in het radiolandschap kunt u hier lezen.

Foto: Radio Veronica
59 Reacties op “‘Edwin Evers vertrok omdat hij John de Mol zat werd’”


 1. Paul

  En hoe zou het dan toegaan bij het ANP?

 2. Jan

  Groot gelijk Edwin…je zult de énige niet zijn…

 3. Nick

  John de Mol moet gaan inzien dat zijn tijd voorbij is. De macht die hij ooit had (voor het internet tijdperk) is voorbij. Content wordt op internet gemaakt en daar gaan ook de adverteerders heen.

 4. #NPO kijker#

  Wat een geroddel van Angela de Jong en de roddelpers.

 5. brakieba

  Ik heb het idee dat Linda de tent maar moet overnemen. Ze heeft meer voeling met de tijdgeest en is menselijker. John is blijven hangen in de jaren 90. Autoritair, rancuneus en omringd door ja-knikkers. Bij John denk ik altijd een veteranenwedstrijd van oud-internationals. Ooit op het hoogtepunt van hun kunnen, nu het keiharde bewijs dat je op tijd moet stoppen. Dag John, jij bent de zwakste schakel.

 6. jahaha

  verbaasd me niets! Die de mol leeft niet in een gewone wereld, die denkt dat iedereen naar zijn pijpen danst en is alleen maar omringd met ja-knikkers.
  Het zou verstandig zijn als hij eens mensen om zich heen verzamelde die eerlijk hun mening geven en niet voor het geld hem naar de mond praten!!!

 7. Henk de Vries

  Dit is wel een hele oude foto van Patrick hij is inmiddels grijs.

 8. Guttegut

  Zolang de Brards, Gordons,Wendys en Verlindes van deze wereld nog in Johns reet blijven kruipen veranderd er niets.

 9. max

  wat een sukkel! Geen woord van Edwin zelf……roddelnicht!

 10. Albert Verlinken

  Vast een goede analyse maar jammer dat die Kicken een redelijke ‘nobody’ is en dat er dus niks zal veranderen en de kaalslag doorgaat.

 11. Henk de Vries

  Wow NPO Kijker is 3e

 12. Opkicken

  Ik vond hem wel erg veel steekjes aan ex-collegas geven in het interview.

 13. Robson

  Nogmaals John de mol interesseert zich niet in tv programma’s, meneer is alleen maar geïnteresseerd in de reclame inkomsten ,

 14. Peter

  Ik geloof Patrick meteen. Ik geloof ook dat John wel zal zorgen dat hij nu nergens meer aan de bak komt.

 15. Annoniemus

  Denk niet dat ome John zich met een radio zendertje bemoeit !

 16. Rob

  Maar Kicken, wat doe je nu? Echt vreselijk om zulke onthullingen te doen. Krijg ik echt een nare smaak van in de mond. Bemoei je niet met andermans zaken. Of heb je nu alweer een burn-out? Zou me niet verbazen. Misselijkmakend.

 17. Enzo Voorthuijsen

  Alle radiozenders van John, zijn allemaal één dikke smots dan wel inteelt van dezelfde eentonige mattigheid, waarin de bemoeienis van de opperstalmeester te proeven is.

 18. Huub

  Is het erg als ik zeg dat ik hem niet ken?

 19. 123

  Waarschijnlijk wel een reden voor Jinek, Van Nieuwkerk en Pauw om iig níet naar Talpa over te stappen.

 20. gto

  Columnpje op schoolkrantniveau van Patrick Kicken.

 21. BEUK DE BOOM

  Het is niet alleen John de Mol. Dit geldt voor ALLE media die onderdeel zijn van grote mediabedrijven. Mannen in pakken bepalen wat creatief is en wat niet. Kijk naar de Nederlandse televisie in het klein, en kijk naar Hollywood in het groot: alleen maar bagger.

  Creatieve mensen beginnen steeds vaker voor zichzelf. En de creatievelingen die wél voor een groot bedrijf werken, worden afgeknepen en gemicromanaged. Vrijheid bestaat niet meer. En vrijheid is essentieel voor creativiteit, experimenteren, originaliteit en kunstzinnigheid.

  Mediabedrijven proberen hun macht te behouden door alle alternatieve, zelfstandige mediamakers op te kopen of hard tegen te werken. Het zijn tactieken van een stervende branche.

  Steun independent media. Luister en kijk niet naar mainstream televisie, radio en films. Lees geen mainstream boekjes. De mainstream heeft NIETS te zeggen, is inhoudsloos, is alleen geïnteresseerd in geld, en manipuleert erop los.

  DOORZIE wat je KIJKT.

 22. Ron

  Betwijfel of dit echt klopt. Edwin kon prima door 1 deur met John de Mol. Als hij weer radio gaat maken is dat echt bij 1 van zijn andere zenders. Dat was al beklonken voordat hij vertrok bij 538 in de ochtend.

 23. Krekel

  Heeft deze gast John de Mol ooit weleens ontmoet of is het allemaal maar van horen zeggen?
  Want deze gast roept wel vaker dingen die hij van horen zeggen heeft.

 24. Bamischijf

  Heeft deze gast John de Mol ooit weleens ontmoet of is het allemaal maar van horen zeggen?
  Want deze gast roept wel vaker dingen die hij van horen zeggen heeft.

 25. Hermann Boring

  Patrick Kicken is de nieuwe Robert Jensen?

 26. RamBam

  Zal mij benieuwen hoeveel vrijheid die vrijheidsstrijder op Radio 10 in de ochtend heeft…

 27. Willem Ruis (R.I.P.)

  Het is algemeen bekend dat John de Mol een perfectionist is in hart en nieren.
  Het is mogelijk dat ex-werknemers zich aan deze karaktereigenschap hebben geërgerd en zich hierover uitlaten in de media.
  Elk bedrijfsvoering kent immers medewerkers of leiders met deze eigenschap.

  John de Mol durft de lat hoog te leggen en te dromen van doelen die voor anderen onmogelijk lijken. Met succes heeft hij als televisie producent samen met Joop van den Ende Endemol tot grote hoogte weten te brengen.

  John de Mol is momenteel bezig om zijn lang gekoesterde jongensdroom waar te maken.
  Binnen niet al te lange tijd zal zijn bedrijf Talpa Network de grootste aanbieder van commerciële televisie en radio worden in Nederland, nadat dit 30 jaar in buitenlandse handen was bij met name de RTL-Group.

  De Nederlandse kijker weet langzaam maar zeker dagelijks zijn weg te vinden naar de zenders van Talpa. De Nederlandse kijker laat zich niets meer wijsmaken door de schrijvende pers en kan zelf beoordelen of een programma het kijken waard is of niet.

  Het is opvallend dat de schrijvende media ex-medewerkers van de Mol nu maar al te graag het woord geven, in het bijzonder nu het heel goed gaat met Talpa Network.

  De Nederlandse kijker heeft het truukje van de schrijvende media door!

  De Nederlandse kijker laat zich anno 2019 niets meer wijs maken !

  John de Mol én alle Talpa Network medewerkers, het gaat jullie nu wél lukken ! ! !

 28. Lieke van Lexneus

  Willem Ruis (R.I.P) = John de Mol

 29. Jamai

  Hahaha, wat een onzin van Kicken. Evers is meer dan 10 jaar de absolute koning van de radio geweest en dan zou hij zich wat aantrekken van John de Mol? De Mol schrok zich kapot toen Evers zei dat hij zou stoppen. Die is mooi van zijn gigantische inkomstenbron afgebleven, liet hem lekker zijn ding doen zoals hij dat al 15 jaar mega-succesvol deed en hoopte gewoon dat Evers daar nog 10 jaar mee doorging. Wat een onzinverhaal dit.

 30. ano@niem.nl

  Ik geloof ik geen zak van.

 31. Sjors van Kempen

  Dat Evers de vrijheid had om te draaien wat hij wilde is klinkklare onzin. Niemand bij die commerciële stations (en bij de staatsomroep trouwens ook niet) heeft ook maar iets te zeggen over wat ze laten horen.

 32. Zjos

  Had Patrick ook graag bekende Nedelander willen worden?

 33. Zjos

  *Nederlander

 34. FlyingLotus

  Super respect voor John de Mol, kijk veel liever naar zijn acties dan die van het kabinet, mattijs van nieuwskerk of pak em beet een plaatjesdraaier (computerknopbediener) zoals edwin evers.

  Patrick is een non dualist, ik ook overigens.

 35. Henk

  Het is moedig van Patrick om zijn verhaal te doen. Veel te vaak krijgen mensen die uitvallen de zwarte piet. Dat is kennelijk makkelijker dan naar de werkelijke oorzaken te kijken zoals de werksfeer en de te hoge eisen van de maatschappij, de werkgever en slechte omgangsvormen binnen het bedrijf. Dat laatste is vaak besmettelijk en funest voor veel mensen.

 36. Grace321

  Held

 37. Zucht

  Linda de Mol is ook alleen maar geïnteresseerd in marktaandelen en reclameinkomsten. Dat liet ze duidelijk blijken onlangs bij Jinek. Ze gaat voor de massa. Alleen zij verpakt het beter. Verjongingskuur met botox, geblondeerd kapsel en heel veel giechelen.

 38. Kardanaal Aarsengel

  Linda de Mol is een ouwe tang. Zogenaamd lief doen, maar alleen voor centen. Slecht karakter.

 39. MediaPrak

  Die nieuwe ochtendshow van Dean, gaat zo als de brandweer, dat al die reclames op treinstations volslagen overbodig is (hé? )

 40. Erick Doetze

  Edwin Evers is man genoeg om zijn eigen mening te uiten.
  Dat heeft hij meer dan 20 jaar gedaan
  Patrick Kicken hoeft niet voor hem te spreken

 41. X

  Willem Ruis: Ik sla jouw ellenlange reacties ook maar over , is niet te lezen. Plus elke keer hetzelfde verhaal. Zucht….

 42. Erick Doetze

  als ik me verveel ga ik altijd naar deze website
  doen jullie toch ook?

 43. aammehoela

  Dit geloof ik graag. John de Mol die nog steeds niet doorheeft dat de Nederlander die ellenlange reclameblokken meer dan zat is. En al dat goedkope scoren. Gejatte programma’s. Neen, John gun ik zo graag flopperdeflops. Ik vergeef hem nooit dat hij 3 jaar lang de voetballiefhebber heeft gepest met zijn ellenlange irritante walgelijke, herhaling van herhaling k ut-reclames. Tussendoor dan een samenvatting met af en toe veel gezwets erin.

 44. Erick Doetze

  @aammehoela
  sinds wanneer is het verboden om geld te verdienen in dit land?

 45. Kok

  Patrick’s favoriete genre op pornhub: midgets.

 46. Melanie

  Vanwege de sfeer van de zwarte dag van vandaag (de NTR stopt vooralsnog met Zwarte Piet) een prachtige herinnering aan het optreden van Chefpiet en Wegwijspiet bij Radio 538:

  https://www.youtube.com/watch?v=U4gMziOtbkU

  Helaas zonder aanwezigheid van Chefpiet in de studio zelf, maar desondanks het bekijken waard. :)

 47. ik john de mol van sbs 6

  Hallo mensen hier ben ik weer je ziet het ik en niemand aders maakt de dienst uit in medialand dat is nu wel klip en klaar toch dus niet l.u.l.l.e.n. maar zakken vullen ja ik dan jullie niet

 48. ik john de mol van sbs 6

  Hallo mensen hier ben ik weer je ziet het ik en niemand anders maakt de dienst uit in medialand dat is nu wel klip en klaar toch dus niet l.u.l.l.e.n. maar zakken vullen ja ik dan jullie niet

 49. Erwin

  Burnout voorkomen is de beste reden om ergens niet voor te kiezen. Goed gedaan Edwin. Succesvolle carrière gewenst.

 50. Joost d'n Draaiert

  Ik denk dat Kicken hier de stem vertegenwoordigt van heel veel Talpa deejays die hun mond niet kunnen of durven opentrekken. Best netjes dat iemand voor ze op komt.

 51. "VeronicaDoetHet?....Beter!";

  Edwin Evers is niet vrijwillig vertrokken bij 538. Dat beweerde ik al die tijd al.

 52. Rob

  22:58: zeker wel.

 53. afhaalchinees

  “Ik zou voor geen goud nog voor hem willen werken, al is het alleen maar omdat ik dan in no time wederom tegen een burn-out zou aanlopen.”

  Nou meneer Kicken we hebben nieuws voor je. Jij wordt ook niet gevraagd. Niet door John, niet door wie dan ook. Omdat als JIJ op de radio bent, al je luisteraars in no-time een burn-out hebben.

 54. Gerard Ek(streem)dom💩💨 

  Een geweldig stuk, heerlijk om te lezen. Laat Patrick gewoon wekelijks een column voor Mediacourant schrijven, vol sleaze en dirt uiteraard.

 55. Kees

  Patrick Wie? Moeten we hem ergens van kennen?

 56. Tinus

  Edwin Evers werd te oud voor 538. Meer een Radio Veronica type nu, net zoals zijn oude sidekicks.

 57. sukkel

  He He eindelijk iemand die de waarheid zegt en geen retekruiper van John de Mol is……..

 58. anoniem

  edwien
  evers

  vergeet 1 ding niet

  john de mol heeft je groot gemaakt

  je ouders hebben geen tv en radio

  ga poepen

  ondankbaar schaamteloos profiteur

  opvoeding on vol doen de /

  zo lang je leef

  elke dag zeggen

  dankjewel papa john

 59. CreaBea

  Patrick Kicken = Onzin

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.