Angela Groothuizen: ‘Bijna alle tv-sterren zijn rechts’

Angela Groothuizen heeft het idee dat bijna iedereen die bij de televisie werkt rechts stemt. “Ik ben best wel links. Dat is weleens eenzaam, want tegenwoordig lijkt iedereen rechts“, zegt ze in Volkskrant Magazine. De ‘gewone’ man ergert zich juist vaak aan al die politiek-correcte sterren, maar die komen volgens Groothuizen niet uit de tv-sector, maar uit de culturele sector. “In de televisiewereld wel. En dat is ook helemaal niet slecht. Alle geluiden moeten gehoord worden“, zegt ze.

Bij de televisie is men van het grote geld, aldus Groothuizen. Ze noemt Leco van Zadelhoff als voorbeeld. “Ik ken niemand die zo hard werkt als hij. Maar een hedoníst… Dan vliegt hij weer naar Mykonos, dan weer naar Ibiza. Echt een leven dat je denkt, nou schat, zo kan-ie wel weer.

Zelf doet Groothuizen dat niet meer. “Iedereen vliegt maar, maar eigenlijk is dat natuurlijk helemaal niet zo gewoon. Dus dat zeg ik dan tegen hem.

Is dat niet een beetje hypocriet? Ze is nu op tv met een programma waarin ze met een aantal gezinnen naar de Amish in Amerika vliegt, namelijk Ver Van Huis. “Weet je wat mijn eerste vraag was aan RTL toen ze voorstelden om naar de amish-gemeenschap in Amerika te gaan? Ik zei: ‘Maar er zijn toch ook amish in Duitsland?’

Maar ja, het idee is nu juist dat je die mensen ver van huis brengt, omdat je ze dan echt uit hun comfortzone haalt.

Het Volkskrant Magazine-interview met Angela Groothuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen