Angela Groothuizen: ‘Bijna alle tv-sterren zijn rechts’

Geplaatst op Tue 17 Sep 2019 om 13:15

Angela Groothuizen heeft het idee dat bijna iedereen die bij de televisie werkt rechts stemt. “Ik ben best wel links. Dat is weleens eenzaam, want tegenwoordig lijkt iedereen rechts“, zegt ze in Volkskrant Magazine. De ‘gewone’ man ergert zich juist vaak aan al die politiek-correcte sterren, maar die komen volgens Groothuizen niet uit de tv-sector, maar uit de culturele sector. “In de televisiewereld wel. En dat is ook helemaal niet slecht. Alle geluiden moeten gehoord worden“, zegt ze.

Bij de televisie is men van het grote geld, aldus Groothuizen. Ze noemt Leco van Zadelhoff als voorbeeld. “Ik ken niemand die zo hard werkt als hij. Maar een hedoníst… Dan vliegt hij weer naar Mykonos, dan weer naar Ibiza. Echt een leven dat je denkt, nou schat, zo kan-ie wel weer.

Zelf doet Groothuizen dat niet meer. “Iedereen vliegt maar, maar eigenlijk is dat natuurlijk helemaal niet zo gewoon. Dus dat zeg ik dan tegen hem.

Is dat niet een beetje hypocriet? Ze is nu op tv met een programma waarin ze met een aantal gezinnen naar de Amish in Amerika vliegt, namelijk Ver Van Huis. “Weet je wat mijn eerste vraag was aan RTL toen ze voorstelden om naar de amish-gemeenschap in Amerika te gaan? Ik zei: ‘Maar er zijn toch ook amish in Duitsland?’

Maar ja, het idee is nu juist dat je die mensen ver van huis brengt, omdat je ze dan echt uit hun comfortzone haalt.

Het Volkskrant Magazine-interview met Angela Groothuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, William Rutten
23 Reacties op “Angela Groothuizen: ‘Bijna alle tv-sterren zijn rechts’”


 1. #NPO kijker#

  Ja, en?

 2. Henk de Vries

  @NPO KIJKER 1 minuut staat dit artikel er 1 MINUUT!!!!

 3. Richard

  Wederom geklaag over vliegen terwijl dat de veel meer vervuilende Nederlandse autorijder wederom records heeft gebroken. Inmiddels 121,4 miljard kilometer in 2018 volgens het CBS, maar laten we boos worden om dat ene retourtje Europa per jaar…

 4. FlyingLotus

  Logisch, hoe meer poen je krijgt hoe meer je er achter komt dan je geen drol hebt aan linkse denkbeelden. Ga je gewoon lekker in Rusland wonen of zo.

  Eerst zelf goed binnenharken om daarna te kunnen schenken.

 5. M.

  Rechtse mensen zijn immoreel en hebben aangeboren gebrek empathie, zijn niet in staat om menselijk kwaliteit te ontwikkelen, 1945 leert onze waar ze toe in staat zijn. Eigenlijk moeten we medelijden hebben en zorgen dat ze uit de macht blijven, om oorlog en liefde uit de maatschappij te halen.

 6. Ad Visser

  Hoe commerciëler, hoe rechtser. Dus Angela wat doe je dan bij RTL? De wereld is toch groter dan het zogenaamde marktdenken?

 7. Sjaak

  @M.Tue 17 Sep 2019 om 13:39
  Wat een wartaal.

 8. Jan

  Wat een onzin slaat dat wijf uit…

 9. Tim H

  Het is ook maar wat je links of rechts vindt. Bij SP vinden de PvdA al heel rechts, bij de PVV vinden ze de VVD al heel links.

 10. Roland

  Welke – rechtse -partijen zou ze bedoelen?

 11. Bh

  Robert ten Brink oud-CD, nu PVV, Beau FvD, Bruno Oey ook FvD, Chantal Janzen VVD, maar overweegt PVV, Gordon ook een bruinhemd, Britt Dekker PVV en Johnny de Mol JOVD. Geloof je het zelf, Angela.

 12. Peter

  Links lullen, rechts vullen is toepasbaar op bijna alle BNers en wannabees.

 13. Annoniemus

  Ze kan beter op die vent van dr letten , dan zich uit te laten over linkse en rechtse bn’ers !

 14. Ray

  Wat Angela waarschijnlijk bedoelt, is dat veel mensen bij de televisie vermogend zijn. En als je vermogend bent, en in een goede buurt woont, en je kinderen veilig op een blanke school zitten, dan is het heel makkelijk om voor de bühne links te zijn. Ze zijn dus rechts, maar moeten nog uit de kast komen.

 15. Enzo Voorthuijsen

  Angela heeft twee linker handen, maar puntje bij paaltje is ze rechts.

 16. Otto

  Ach, Angela Groothuizen vindt iets. Nou, kijk aan.

 17. Jordy (milfhunter)

  Wat een topvrouw is Angela ik zou wel een beschuitje met haar willen eten…

 18. xy

  IK BEN WOEDEND!!

 19. Johnny👀

  @17.05. Neem aan dat je een blinde bent en is het beschuitje voor je geleidehond?

 20. Kardanaal Aarsengel

  Angela Grootmuizen is zo een domme doos, links lullen rechts vullen. Waarom staat zij in de media? Zo een stupide nietszeggend wezen. Volgens mij ruikt ze erg donker zuur. Bah

 21. Erick Doetze

  links rechts, waar maken we ons druk om

  ZWARTE PIET is niet meer welkom in ons land
  dat is pas een issue

 22. Jordy

  @Johnny ik vind je een gestoorde gast maar je hebt wel humor lol

 23. Meneer Kaktus

  T r u t

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.